Son Buluşma Kaçırmayın Ağlamaya Hazırlanın

Rüya

Daimi Üye
Katılım
12 Temmuz 2008
Mesajlar
1.413
Tepki
1.128
Puan
113
Konum
<<İstanbul>>
Son Buluşma Kaçırmayın Ağlamaya Hazırlanın

25918089tq4.jpg

Selamsız Bandosu ve Züğürt Ağa gibi Türk sinemasının başarılı yapımlarına imza atan Nesli Çölgeçen’den gerçek bir kahramanlık öyküsü. Son Buluşma, yaşları 100’ün üstünde olan Kurtuluş Savaşı’nın son tanıkları Gazi Ömer Küyük, Gazi Yakup Satar ve Gazi Veysel Turan’ın günlük yaşamları ve savaş yıllarına dair anılarını gözler önüne seriyor. 14 Kasım 2008’de gösterimde…

Çorumlu Gazi Ömer Dede, önce Anıtkabir’i ardından son kalan diğer iki gazi, Eskişehir’de yaşayan Yakup Satar ve Çorumlu Veysel Turan’ı ziyaret ediyor, savaş yıllarına dair anılarını paylaşıp birbirleriyle helalleşiyorlar. Tarihe tanıklıklarını kendi ağızlarından dinlediğimiz bu üç kahraman gazi, gerçek sinema türündeki belgesel yapım ile ölümsüzleşiyor.
65395876wi1.jpg


Nişancı Er Ömer:Çorum’un İskilip ilçesine bağlı Çatkara Köyü’nden Ömer Küyük Son Buluşma filmi çekildiği sırada 108 yaşındaydı. Bir hayat ve doğa adamı olarak tanımlanıyor. İlerleyen yaşına rağmen her işini kendi yapan hareketli ve yaşam dolu biriydi. Film boyunca, Gazi Ömer Dede’nin etrafındakilerle olan samimi diyalogları ve sempatik tavırları ile saygı duyulan sevilen biri olduğunu görüyoruz. İstiklal Savaşı gazilerinden Ömer Küyük 12 Ocak 2006’da vefat etti.
54133463du7.jpg

Süvari Yakup Çavuş: Film çekildiği sırada 110 yaşında olan ve kızıyla birlikte Eskişehir’de yaşayan Yakup Satar “en yaşlı gazi” unvanına sahip oldu. 1895 yılında Kırım’da doğan ve daha sonra ailesiyle birlikte Eskişehir’e göç eden Satar, 1. Dünya Savaşı’nın başlamasıyla Basra Cephesi’nde savaştı. Daha sonra Mustafa Kemal’in askeri olma şerefini elde eden Satar, Sakarya Meydan Muharebesi’nde de düşmana karşı savaştı. Savaşın sonunda Eskişehir’e döndü ve uzun süre çiftçilik yaptı.
24697476vf4.jpg

Sıhhiye Onbaşı Veysel:Konya’da yaşayan 108 yaşındaki Veysel Turan, 20 yıl önce romatizmasının kireçlenmeye dönmesi nedeniyle günlerini yatakta geçiriyor. Turan, 15 yaşında gönüllü olarak at arabasıyla Ankara’da Mustafa Kemal’in ordusuna katılıyor. Sıhhiyeci yapıyorlar ve at arabasıyla şehitleri topluyor. Daha sonra 1. Tümen Hücum Taburu’nda süvari olarak Dumlupınar, Sakarya ve II. İnönü savaşlarında düşmanla mücadele ediyor. Son Buluşma filmi çekildiği sırada Onbaşı Veysel 108 yaşındaydı
88394006tb8.jpg
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst