Son 33 Yılın En Soğuk Günü

Şekerpare

Daimi Üye
Katılım
28 Temmuz 2011
Mesajlar
14.496
Tepki
20.501
Puan
113
Konum
Mutluluklar Diyarından (:
kar-ist3.jpg




Marmara Bölgesi son yılların en soğuk gününü yaşadı.

İstanbul'da etkili olan kar yağışı nedeniyle resmi kurumlar saat 15.30'dan itibaren tatil edildi. Bu arada, TEM Avcılar'dan itibaren Edirne istikametinde ulaşıma kapandı. Çatalca'da (eksi) - 8.0 derece ölçüldü. İstanbul son olarak 1979 yılının ocak ayında eksi 7.9 dereceyi görmüştü.




Zaman zaman etkisini artıran kar yağışı nedeniyle kentin çeşitli bölgelerinde trafik kazaları yaşandı.

Büyükçekmece ilçesinde de art arda trafik kazaları meydana geldi. Son kazada bir TIR, göle uçtu. TIR içinde bulunan 2 kişi gölde mahsur kaldı.

Kar yağış nedeniyle TEM otoyolu Avcılar gişelerinden itibaren Edirne istikametinde ulaşıma kapatıldı.

SOĞUK REKOR KIRIYOR

24 saatlik ölçümlere göre Türkiye'nin en soğuk ili Kars, en sıcak ili de Antalya (Alanya) oldu. Kars merkezde dereceler -26.9 u gösterirken, Alanya'da 9.0 derece ölçüldü.

Türkiye donuyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son 24 saatlik ölçümlerinden derlediğimiz bilgilere göre dün Kars Türkiye'nin en soğuk iliydi. Kars merkezde sıfırın altında 26.9 derece ölçüldü. Türkiye'nin en sıcak ili de Antalya oldu. Alanya'da 9 derece sıcaklık ölçüldü.

İSTANBUL'DA SOĞUK REKORU KIRILDI

İstanbul son 33 yılın en soğuk gününü yaşadı. Çatalca radar istasyonunda (eksi) 8.0 ölçüldü. İstanbul böylesine bir soğuğu 1979 yılının ocak ayında yaşamış ve dereceler -7.9' u göstermişti. MARMARA BU KADAR SOĞUĞA ALIŞIK DEĞİL İstanbul'un dışında Marmara Bölgesinin diğer illerinde de son 24 saatte rekorlara yaklaşan ölçümler yapıldı. Ölçülen değerler şöyle ; Çanakale (Gökçeada) -5.0, Kırklareli -10.5 ,Tekirdağ (Malkara) -10, Edirne -9.6

SALI ÇARŞAMBA VE SONRASINDA DA KAR VE SOĞUK VAR

Öte yandan meteorolojik tahminlere göre kar ve soğuk hava koşulları aralıksız sürecek. Marmara Bölgesinin genelinde yarın ve çarşamba, hatta perşembe günü kar var. Kar yağışınin Trakya hariç, İstanbul, Bursa ve Balıkesir çevresinde daha etkili olacağı öngörülüyor.

İstanbul'u sabaha karşı etkisi altına alan kar yağışı nedeniyle İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) "sarı" alarmdan "kırmızı" alarma geçti.İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, AKOM, İstanbul'u sabaha karşı etkisi altına alan kar yağışı nedeniyle "sarı" alarmdan "kırmızı" alarma geçti. Yol Bakım ve Onarım Müdürlüğü ekipleri sorumlu oldukları bölgelerde sabaha kadar tuzlama çalışmaları yaptı.

Ekipler, dün gece 3 bin 772 ton tuz, 73 ton solüsyon kullandı. Kar yağışının başladığı 19 Ocak'tan bugüne toplam 18 bin 932 ton tuz, 442 ton solüsyon kullanıldı.

Karla mücadele ekipleri 9 bölgede 2 bin 406 personel, 870 araç ile gece ve gündüz buzlanmaya karşı çalışmalarını 24 saat esasına göre devam ediyor.

Ana arterlerde 28 ayrı noktaya yerleştirilen Buzlanma Erken Uyarı Sistemi (BEUS) sayesinden buzlanma olan yollara müdahale ediliyor. Sensörlerin algıladığı yol yüzeyi sıcaklığı otomatik olarak merkez bilgisayarlarına iletiliyor. Burada yapılan analizlerle, sahada çalışan küreme ve tuzlama amirlerinin cep telefonlarına 45 dakika öncesinden "buzlanma başlangıcı müdahale edin" şeklinde uyarı mesajı gönderiyor. Ekipler belirtilen yolda çalışma yaptıktan sonra yine sensörlerden "Buzlanmaya müdahale edildi, risk ortadan kalktı" mesajı geliyor. Ekipler bu çalışma ile zamandan tasarruf ederek daha çok bölgede çalışma imkanı bulurken önemli miktarda tuz tasarrufu da sağlanıyor.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığının başlattığı "evsizlere barınma" çalışmaları, Sarıyer Ferahevler Mahallesi'nde bulunan Metin Oktay Spor Salonu'nda devam ediyor. Bugün itibariyle 368 vatandaşın her türlü imkanı sağlanarak misafir ediliyor.

KAR BU KEZ EGE'Yİ ESİR ALACAK

Perşembe gününden itibaren Marmara'da etkisini kaybetmesi beklenen kar yağışının bu kez Ege Bölgesi'nde gözlenmesi bekleniyor. Meteorolojik tahminlere göre Perşembe günü öğle saatlerinde Ege Bölgesinin özellikle kıyı şeridinde etkili kar yağışı bekleniyor. Kar yağışının Çanakkale'de de etkili olacağı öngörülüyor.

‘KIRMIZI ALARM’

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), kar yağışı nedeniyle ''sarı'' alarmdan ''kırmızı'' alarma geçti. Ekipler, sabaha kadar tuzlama çalışmaları yaptı.

YOLLARA 10 GÜNDE 18 BİN TON TUZ

Ekipler, dün gece 3 bin 772 ton tuz, 73 ton solüsyon kullandı. Kar yağışının başladığı 19 Ocak'tan bugüne toplam 18 bin 932 ton tuz, 442 ton solüsyon kullanıldı.

Karla mücadele ekipleri 9 bölgede 2 bin 406 personel, 870 araç ile gece ve gündüz buzlanmaya karşı çalışmalarını 24 saat esasına göre devam ediyor.

Ana arterlerde 28 ayrı noktaya yerleştirilen Buzlanma Erken Uyarı Sistemi (BEUS) sayesinden buzlanma olan yollara müdahale ediliyor.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığının başlattığı ''evsizlere barınma'' çalışmaları, Sarıyer Ferahevler Mahallesi'nde bulunan Metin Oktay Spor Salonu'nda devam ediyor. Bugün itibariyle 368 vatandaşın her türlü imkanı sağlanarak misafir ediliyor.

KAR KALINLIĞI 20 SANTİMETREYE ULAŞTI

Kar yağışının etkili olduğu bölgelerde yapılan ölçümlerde, kar kalınlığı Arnavutköy, Sarıyer, Sancaktepe, Çekmeköy ve Çamlıca'da 10, Beylikdüzü, Avcılar, İkitelli'de 6, Beşiktaş, Bakırköy, Bostancı, Ümraniye ve Çatalca'da 5, Riva, Beykoz'un köyleri, Sarıyer Zekeriyaköy'de 20, Kağıthane ve Maslak çevresinde ise 8 santimetre olarak tespit edildi.

THY’NİN 190 SEFERİ İPTAL

THY, İstanbul Atatürk Havalimanı'ndan yurt dışına yapılması gereken 54 dış hat, yurt içinde ise 41 iç hat seferini karşılıklı olarak iptal etti. Karşılıklı seferler dikkate alındığında THY dış hatlarda 108, iç hat seferi de ise 82 seferini iptal etmiş oldu.
 

Lilav

Daimi Üye
Katılım
28 Haziran 2010
Mesajlar
22.427
Tepki
21.987
Puan
113
Yaş
41
Konum
Almanya
Biz aliskiniz persembe -10 olucakmis gecede-17 okullarinda tatil olucagini sanmam
 

elif20

Daimi Üye
Katılım
31 Temmuz 2011
Mesajlar
3.744
Tepki
5.422
Puan
113
Yaş
33
Konum
Mersin
Ayyyy burası da öyle ya çok aşırı soğudu bugün -32 dereceye kadar çıktı hafta içi -40'ı bile geçeceği söyleniyor :dusun:
 

SILA

Daimi Üye
Katılım
9 Kasım 2008
Mesajlar
3.668
Tepki
3.186
Puan
113
Yaş
47
Konum
almanya
Allah dışarıda çalışanlara yardım etsin
biz içerde donuyoruz ya dışardakiler ne yapsın
Allahtan okullar tatil türkiyede inşallah haftaya kadar normale
düşer de okula gidecek olanlar üşümesinler
 
OP
Şekerpare

Şekerpare

Daimi Üye
Katılım
28 Temmuz 2011
Mesajlar
14.496
Tepki
20.501
Puan
113
Konum
Mutluluklar Diyarından (:
Sıcacık odada,kahveyi yudumlayarak dışarıya bakması okadar güzelki ... Lapa lapa kar yağıyor.Heryer bembeyaz.Hava soğuk olmasa dışarıda kar topu oynayasım var.

Allah dışarıda olanların yardımcısı olsun.Evsizlerin,çalışanların,hayvanların...O bakımdan düşününce içim çok kötü oluyor :uzgun:
 

flamingo

Daimi Üye
Katılım
25 Şubat 2009
Mesajlar
7.864
Tepki
6.630
Puan
113
Konum
-
rabbim evi barkı olmayanlara dışarda olanlara yardım etsin..
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst