Somun Ekmeği- bitter

bitter_im

Admin
Admin
Genel Yönetici
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
64.636
Tepki
53.656
Puan
113
Yaş
32
Konum
kocaeli
Merhabalar; somun ekmeği köy ekmeği tarifim :papatya:

Malzemeler;
2 su bardağı ılık su
1 paket kuru maya
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı şeker
4-5 su bardağı un

Yapılışı;
Şeker su ve mayayı eriyene kadar 5 dk bekletiyoruz.
4 bardak Unu hamur kabına alıyoruz ortasına cukur açıyoruz
Köpüren mayalı suyu ekliyoruz.
Hamuru yoğuruyoruz kıvama göre kalan unu yavas yavas ekleyin ele yapışmayacak sertte olmayacak şekilde yoğurun.
Hamuru 1 saat dinlendirin.
Havasını alıp biraz un serpipi şekil verin
Tepside 30 dk dinlendirin.
Hamura kesik atalım
Fırına küçük kapta su koyun
150 derecede yavaş yavaş pişirin.

Afiyet Olsun :papatya:

C0C6AA7C-1BD8-48B0-9028-FDA319E5822F.jpeg


1B368808-A887-4EC5-B606-7693506B1BB6.jpeg
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst