Somon balığıyla 'Benjamin' etkisi

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.280
Tepki
83.518
Puan
113
Konum
İstanbul
676897322370.jpg


Somon balığıyla 'Benjamin' etkisi

Her sabah kalktığınızda yüzünüzün 'Benjamin Button' filmindeki gibi biraz daha gençleştiğini görmek ister misiniz? Dr. Riccardo Forte; somon balığı DNA'sıyla, iki ayda, 10 yaş gençleşmenin mümkün olduğunu iddia ediyor

Artık herkes bıçaksız güzellik istiyor. Peki birkaç enjeksiyonla harikalar yaratılabilir mi? İtalya'da bu konuda önemli çalışmalar yapan Dr. Riccardo Forte, cilt gençleştirme konusunda sorularımızı yanıtladı.

Cildi gençleştirmek için kremler yeterli mi?
Kremler genç yaştan itibaren düzenli olarak kullanılırsa, yaşlanma etkilerini geciktirilebilir. Ancak kremler, bozulan ve elastikiyetini kaybetmiş cildi eski haline döndüremez. Cildin gençlik yıllarındaki gibi parlak görünmesi için; eski elastikiyetinin yeniden kazandırılması, neminin de eski haline getirilmesi gerekmektedir. Ben cilt yenilemede en son teknolojiyi uyguluyorum.

İKİ AŞAMASI VAR
Sizin kullandığınız teknolojinin, kremlere göre avantajı ne?
Biogenevity tedavisi; cilde derin bir nemlendirme sağlıyor ve eksilen kolajen, elastin ve fibronektin gibi bağ dokusunun ihtiyacı olan proteinleri yeniden yapılandırıyor. Bilimsel bir temele dayanıyor ve iki aşamadan oluşuyor. İlk aşamada; 15 gün ara ile çok yoğun bir nemlendirme işlemi yapılıyor. İki haftada bir uygulanan ikinci aşamada ise; somon balığının spermlerinden elde edilen DNA molekülleri, cilde enjekte ediliyor. Pırıl pırıl bir cilt için, iki aylık bir uygulama süreci gerekiyor. Hastalar her uygulamadan sonra ciltlerinin biraz daha canlandığını gözlemliyor. Her sabah daha genç bir ciltle uyanıyorlar.

Neden somon DNA'sı?
Yapılan bilimsel araştırmalar sonucunda; insan cildindeki eksilen proteinleri tamamlayabilen en iyi kaynak somon balığı spermleridir.

ERKEKLER DAHA ŞANSLI

Alerjik etkisi var mı?
Hayır, vücutla uyumlu ürünler olduğu için böyle bir etkisi yok.

20 yaşında birinin yaptırması gereksiz midir?
Uygulamanın yapılıp yapılmayacağı; kişinin cilt yapısına, genetik özelliklerine ve yaşam şekline bağlı olarak değişir. Örneğin; güneş ışınlarına çok fazla maruz kalmış ya da aşırı kilo kaybı sonucunda deforme olmuş genç ciltlerde de yenileme amaçlı tatbik edilebilir. Erken yaşlanan veya elaskiyetini kaybetmeye meyilli ciltlerde de uygulanabilir.

Bu işlem acı veriyor mu?
Hayır acı olmuyor çünkü uygulama öncesinde lokal anestezi yapıyoruz.
Erkeklere uygulanır mı? Erkekler cilt konusunda kadınlardan biraz daha şanslı; cilt elastikiyetleri hormonlarından dolayı çok daha uzun süre korunuyor. Ancak tabii ki onların cildi de bu teknikle yenilenebilir.

KÖK HÜCRE TEDAVİSİ KADAR ETKİLİ OLUYOR

Bu uygulama, kök hücre tedavisinin yerini tutar mı?
Kök hücre tedavisi çok yeni uygulanmaya başladı. Ancak somon balığı DNA'sının da kök hücre tedavisinden aşağı kalmadığı kanıtlandı. Kök hücre tedavisi tartışılan bir konu... Aynı zamanda da fiyatı nedeniyle herkesin yaptıramayacağı bir tedavi. Bu sebeple kök hücrenin birkaç yıl sonra çok daha etkili olacağını düşünüyorum.

ÇATLAKLARDA ÇOK OLUMLU SONU Ç VERİYOR

Biogenevity tedavisi vücudun hangi bölgelerinde daha çok gençleşme sağlıyor?
Güneşten en kolay etkilenen yüz, el, boyun ve dekolte bölgesinde ciddi bir gençleşme sağlıyor. Bu bölgeler, herkesin de bildiği gibi; yaşlılık etkilerinin en hızlı ve en fazla görüldüğü yerlerdir. Bunun dışında Biogenevity tedavisi, kadınların çok sıkıntı duyduğu ve zor tedavi edilen çatlak sorununda da iyi sonuçlar veriyor. Özellikle hamilelik çatlakları ve kilo alıp-verme sonucu oluşan çatlaklarda gerçekten çok yüz güldürücü sonuçlar aldım.

CİLDE BAĞLI

Bu işlemle kişi kaç yıl gençleşebilir?
Bu durum cildin nemine, yumuşaklığına ve elastikiyetine bağlıdır ama 10 yıl geriye giden hastalarım var.

YOĞUN NEMLENDİRME ÖZELLİĞİ

Bu tedavinin; PRP, Thermage gibi son dönemdeki popüler cilt tedavilerinden farkı nedir?
Tabii ki söylediğiniz bu yöntemlerin ve bunların dışındakilerin de cilt üzerinde kendilerine özgü etkileri var. Biogenevity'nin en önemli ve diğer yöntemlerden ayırıcı özelliği ise; cilt katmanlarındaki eksiklikleri tam olarak gidermesidir. Cilt; yaşla birlikte ilk önce nemini kaybeder ve rengi donuklaşır, matlaşır. Biogenevity tedavisi; saf hyaluronik asitle, önce eksilen nemi geri kazandırıyor ve cilt pırıl pırıl oluyor. Nükleopeptitler ise cildin, genç yaşlardaki esnekliğine ve yumuşaklığına kavuşmasını sağlıyor. Söylediğiniz yöntemlerde de cilt, kolajen üretmesi için uyarılıyor ancak onların yoğun nem kazandırma özellikleri bulunmuyor.

Sabah / Esra Tüzün
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst