Somon Balıgı Tartar

E

esmanur

Misafir
MALZEMELER

1 kg taze somon balığı

2 adet limon

Zeytin yağ

Maydonoz

Bir çorba kaşığı kapari (isteğe bağlı olarak)

Karabiber

Tuz

Tost ekmeği



HAZIRLANIŞI

1.Balıkçınıza somonun filetolarını ayırtın

2.Somon filetoları az kaynar tuzlu suda 3-4 dakkika haşlayın. Olabilecek kalan kılçıkları ayırın.

3.Süzüp ve soğutuktan sonra balığı ince ince kıyın. Üzerine limon suyu,zeytin yağı, kıyılmış maydonoz, kapari, tuz ve biber ilave edin. Iyice karıştırın.

4.Tost ekmeklerini kızartın, hazırladığınız karışımı üzerine koyup servis yapın.
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst