Solaryum Hakkında herşey !

ELDA

Daimi Üye
Katılım
13 Temmuz 2008
Mesajlar
3.785
Tepki
4.389
Puan
113
Yaş
48
Konum
izmir
SOLARYUM NEDİR?

Solaryum makineleri , güneş ışığının insanlar üzerindeki , sağlığı teşvik eden etkilerini kullanılabilir hale getirmek amacı ile üretilmişlerdir.
Güneş ışınları , görünebilen orta dalga boyundaki gün ışığı , görünmeyen enfaruj ve ultraviyole ışınlarının bileşiminden oluşmaktadır.
Ultraviyole ışınlar üçe ayrılmaktadır. UV-A , UV-B ve UV-C . İnsan için zararlı olan UV-C ışınları ozon tabakası tarafından filtre edilmektedir.
UV-A ve UV-B ışınlarının etkileri de birbirinden farklıdır. UV-B ışınları
UV-A ışınlarından 1000 kat güçlü , yakıcı , agresif ışınlardır. UV-A ışınları ise pigmentlerin renk değiştirmesini sağlamaktadır.
Deri üç tabakadan oluşmaktadır. İlk önce üst deri tabakasına gelen UV ışınları bronzlaşma mekanizmalarını harekete geçirmektedir. Bunlar bronzlaşma ve yeni pigment oluşumunu sağlayan mekanizmalardır.
UV-A ışınları cildin koruma mekanizmasını harekete geçirerek pigmentlerin renk değiştirmesini ve dolayısıyla bronzlaşmayı sağlamaktadır.
UV-B ışınları çok az miktarda uygulandığı takdirde yeni pigment oluşumunu ve üst derinin kalınlaşmasını sağlamaktadır. Bu yeni pigmentler derinin üst tabakasına doğru ilerlerken UV-A ışınları ile karşılaştıkları takdirde , daha kalıcı ve derin bir bronzluk oluşur.
İşte solaryum da aynı biyolojik mekanizmayı harekete geçirmektedir. Solaryumla bronzlaşma güneş ile aynı efektlere sahiptir. Tek fark solaryum da ışınların optimal fayda sağlayacak şekilde kombine ve filtre edilmiş olmasıdır.


İLK SOLARYUM TECRÜBESİ

Solaryuma Girerken Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar !..


· Ten tipine uygun makine ve kullanım süresi belirlenmelidir. Herkesin aynı makineye aynı seans süresiyle girdiği dönemler çoktan tarih oldu.

· Son teknoloji ürünü solaryum cihazlarını tercih edin. Çünkü antikalar bronzlaşmak için değil seyredilmek içindir.

· Solaryum cihazlarında kullanılan ampullerin 600 saatte bir değiştirilmesi gereklidir. Ampulu bitmiş makine son kullanma tarihi geçmiş ilaca benzer. O yüzden kendinizi işinin ehli, profesyonel, bilgisayar kontrollü işletmelere teslim edin. Aksi takdirde “10 seans girdim, neden hala beyaz peynir gibiyim ?” şeklinde bir soru beliriverir aklınızda. Aldığınız renkte kaynayan yumurtanın suyuna soğan kabuğu atıldığında yumurtanın aldığı renge benzer. Boşa giden zaman ve parada cabası.

· İdeal ten rengi için, beyaz tenlilerin kar bronzluğu, koyu tenlilerin ise deniz bronzluğu tarzında renk veren makineleri tercih etmeleri gereklidir. Tabi bunun için kar ve deniz bronzluğu mantığının ne olduğunu bilen işletmeler önemlidir. Aksi takdirde çayır çimen geze geze yanığı ya da çöl yanığı olabilirsiniz.

· Her solaryum seansından önce makyaj ve parfüm iyice temizlenmelidir. Yoksa cildinizde oluşacak lekeleri temizlemenin makyaj temizlemekten daha zor ve uzun sürdüğünü öğrenmiş olursunuz.

· Solaryuma özel ürünler dışında koruyucu bir madde kullanılmamalıdır. Yinede maceracı ruhunuz sayesinde bilmediğiniz bir şeyi denemek istiyorsanız en azından küçük ve kimsenin kolay kolay göremeyeceği bir bölgenizde test edin.

· Gözlük kullanılmalı ve direkt ışığa bakılmamalıdır. Vücudunuzdaki pamukçukları UV ortamında izlemek istiyorsanız bunu bir bar ortamında yapmanız göz sağlığınız açısından daha faydalı olacaktır.

· Prospektüslerinde UV ışınlarına karşı duyarlılık yaratabilir ibaresi olan ilaçlar kullananlar solaryuma girmemelidirler. Genelde ilaçlar komşulardan alındığından komşunuza ya da en iyisi bir eczacı veya doktora danışın.

· Alkol kullanımından sonra solaryuma girilmemelidir. Çünkü UV ışınları ve ısı, kan dolaşımınızı hızlandıracağından alkol duvarını aşmanız kolaylaşır. Alkollü solaryum kullananlar için henüz bir ceza yok ama siz yine de tedbiri elden bırakmayın.

· Epilasyon, ağda, cilt bakımı sonrasında solaryuma girilmemelidir. Cildiniz hassaslaştığı için bir süre ara vermeniz teninize iyi gelecektir.

· Kontakt lensler ve takılar çıkartılıp solaryuma girilmelidir. Aksi takdirde lensleriniz kurur. Lensin kurumuşu kayısının kurumuşuna benzemez. Gözede iyi gelmez.

· Kalıcı makyaj ve lazer uygulamalarından sonra solaryuma girilmemelidir. Kaş yapayım derken göz çıkartmayın ve biraz bekleyin. Kimse mükemmel değildir.

· 16 yaşından küçükler solaryuma girmemelidir. Çünkü UV ışınları büyümeyi etkileyebilir. Ciltte henüz taze olduğundan gereken tek şey sabır.

· Şüpheli durumlarda doktora danışılmalıdır. Her türlü korunma yöntemi faydalıdır.

· Seans öncesi ve sonrası profesyonel solaryum kozmetik ürünleri kullanılmak cildin nem dengesi, görüntü ve kalıcılık açısından faydalıdır. Ayda 5 kere solaryuma gireceğinize kozmetik kullandığınızda 3 kere girmeniz yeterli olacaktır.

· Bronzlaşma sürecinizin başlangıcında 2 seans arasında minimum 2 gün ara vermeniz, yeni renk hücreleri üretiminize zaman tanımanız açısından sağlıklı olacaktır. Aynı zamanda gece rahat uyursunuz.

· Solaryum seansının öncesinde ve sonrasında duş almak sağlıklıdır. Eğer solaryumdan sonra duş alınmaz denen bir yerdeyseniz, yanlış bir yerdesiniz demektir. Ölü deriyi atmak için peeling ve kese yapılabilir. Daha rahat bronzlaşırsınız ve benim yarim mis gibi kokuyor parçası sizin için söylenebilir.

· Aynı gün içerisinde hem solaryum hem de güneş banyosu aşırı yüklenmeden dolayı tavsiye edilmez. Her konuda abartmayı sevdiğimiz için bu konuda da dozu kaçıranlar olacaktır. Hiç olmazsa daha iyi değil mi?

· Solaryum kozmetikleri güneşte, güneş kozmetikleri de solaryumda kullanılmaz.
Koruma faktörlü güneş kozmetiği kullanarak solaryuma girmek yağmurlukla duş almaya benzer ve dalmaçyalı köpeğiniz varsa köpekler sahiplerine benzer tezini doğrulamış olursunuz.

· Düzenli solaryuma giren kişilerin cilt tiplerine uygun nemlendiriciler kullanması cilt sağlığı ve görüntü açısından faydalıdır. Annenizin nemlendiricisi size uygun olmayabilir. O yüzden paraya kıyın, cilt tipi analizi yaptırıp, kendinize iyi bir nemlendirici alın. Bunu geleceğinize yaptığınız bir yatırım olarak düşünün.

· Vücudunda et beni bulunanların güneşe çıkmadan ya da solaryuma girmeden önce doktorlarına danışmaları gereklidir. Güneşlenme öncesinde benleri koruma altına almak en doğru yoldur. Yoksa bütünüyle koruma altına alınabilirsiniz.

· Solaryumda terleyerek zayıflamak söz konusu değildir. O yüzden klimalı makineleri tercih edin ve rahatınıza bakın.

· Vücudunuzda dövme varsa ve özellikle yeniyse kapatırsanız iyi olur. Eğer bana bir şey olmaz diyorsanız dövmeniz solar.

· Gelelim en önemli noktaya, solaryum cinsel gücü artırır. UV-B ışınları vücutta D Vitamini üretimini sağlayarak direnç mekanizmalarını güçlendirir. Kan dolaşımı hızlanır ve hücrelere daha fazla oksijen gider. Vücudun verimi artar. Bronz görüntünün sağladığı özgüvende tetikleyici etki yapar. Bronz ten ile cinsel güç arasında doğru orantı sizi solaryum fanatiği haline dönüştürebilir




[Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....]

SOLARYUMUN FAYDALARI

Derinin alt tabakasına nüfuz ederek sedef hastalığının bazı türlerine iyi gelir.
Ciltteki akne ve sivilce izlerinin tedavisinde kullanılır.
Solaryum ışınları metabolizmayı güçlendirerek solunumu düzenler ve soğuk algınlığına yakalanma riskini üçte bir oranında azaltır.
Virüslü hastalıklara karşı vücut direncini artırır.
Kansere karşı güçlü koruma sağlar. ( Göğüs , bağırsak , prostat vs. )
Kalsiyum eksikliğinden kaynaklanan kramplara karşı etkilidir.
Güneş banyolarında UV-B ışınları cildin su toplamasına ve soyulmasına neden olurken , solaryum da kullanılan optimize edilmiş ışınlar sayesinde böyle bir durum söz konusu değildir.
Solaryum , endorfin ( mutluluk hormonu ) salgılanmasını sağlar. Cinsel gücü artırır.
Bronz ten kişinin öz güvenini artırır ve kendisini iyi hissetmesine neden olur.
UV-B ışınları D vitamini üretimini sağlayarak osteoporoz yani kemik erimesine karşı koruma sağlar.
Depresyonlara karşı etkilidir.
Kalp ve dolaşım sistemini güçlendirir. Vücudun verimini artırır.
Hamilelik ve solaryum
Hamile kadınların cildi daha hassastır ve güneş yanığına karşı daha korumasızdır. Hamilelik sırasında pigment yapıcı melanositleri uyaran hormon düzeyleri yükselir. Bu durum hamile kadını aşırı pigmentasyona karşı duyarlı hale getirir. Eğer yüzünüzde hamilelik maskesi oluşmuşsa yani düzensiz ve koyu renk değişiklikleri varsa, ultra viyole ışınlarına karşı aşırı duyarlısınız demektir. Bu durumda cildiniz güneş ışınlarına her zamankinden daha fazla ve daha şiddetli cevap verecektir. Bununla birlikte güneş altında uzun süre geçirmeniz hem vücut sıcaklığınızın aşırı artmasına hem de vücudunuzdaki suyun azalmasına neden olabilir. Her iki durum da hamileliğiniz açısından olumsuz etkiler yaratabilir. Tüm bu nedenlerden dolayı hamileyken uzun süre güneş altında kalmanız önerilmez.
Yapay ultra viyole ışınları yani solaryumun gelişmekte olan bebek üzerindeki etkilerini inceleyen yeterli sayıda araştırma ne
yazık ki mevcut değildir. Kısıtlı sayıda bazı araştırmalar bu tür uygulamaların folik asit eksikliğine neden olabileceğini düşündürmektedir. Bunun nedeni güçlü ve uzun süre maruz kalınan ultra viyole ışınlarının vücuttaki folik asidi parçalayarak etkin bir şekilde kullanımını engellemesidir. Kısaca, hamilelikte solaryum konusunda net bir cevap yoktur, bu nedenle en doğrusu 9 ay beklemek veya doktorunuza ciddi olarak bu konuyu danışmaktır...
 

sadiye

Admin
Admin
Katılım
4 Mayıs 2010
Mesajlar
60.971
Tepki
56.321
Puan
113
Yaş
42
Konum
Almanya
Ben günesi tercih edenlerdenim, tenim zaten esmer.
Kisinda idare ediyorum. 55:
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst