Sokak çocuklarını sporla topluma kazandırıyor

sadiye

Admin
Admin
Katılım
4 Mayıs 2010
Mesajlar
60.971
Tepki
56.321
Puan
113
Yaş
42
Konum
Almanya
Sokak çocuklarını sporla topluma kazandırıyor

Serhat Enyüce, sokak çocuklarından oluşturduğu takımı Türkiye şampiyonu yaptı, imkansızı başardı ve büyük başarılara imza attı.

attachment.php


Sokak çocuklarını sporla topluma kazandırıyor
Serhat Enyüce, sokak çocuklarından oluşturduğu takımı Türkiye şampiyonu yaptı, imkansızı başardı ve büyük başarılara imza attı.



Sabancı Vakfı'nın desteğiyle hayata geçen ve "sıradışı kişilerin olağanüstü öykülerini" konu alan "Fark Yaratanlar" programının 27 Ocak Perşembe günkü konuğu, geçimini sokaklardan sağlayan ve poliste kaydı olan çocukları topluma kazandırmak amacıyla yola çıkan ve bu çocuklardan oluşturduğu "Polis Gücü Buz Hokeyi Takımı" ile Türkiye şampiyonu olan ve önemli başarılara imza atmaya hazırlanan Serhat Enyüce oldu.

Programda takımının kurulma öyküsü ve beklentilerini paylaşan Serhat Enyüce, Erzurum Polis Meslek Okulu Müdür Yardımcısı ve Buz Hokeyi Antrenörü. Enyüce, Türkiye'deki büyük kentlerin en büyük sosyo-ekonomik sorunu olan sokaklarda satıcılık yapan çocukların hayatını değiştirmek ve ülke için bir gurur kaynağı haline getirmek amacıyla yola çıktı. Enyüce, kentte buz hokeyi sahası olmadığı için Erzurum'un simgesi Havuzlu Meydan'da, itfaiyenin su ile doldurduğu ve buz tutan havuzda, 10-14 yaş grubu çocuklardan oluşan takımıyla çalışmalarına başladı. Buz hokeyi malzeme sıkıntısını ise robocop polislerinin malzemeleriyle gidermeye çalıştı. Olanaksızlara rağmen yılmayan, seçiciliği ve disiplinli yaklaşımıyla amacına ulaşmayı başaran Enyüce, Erzurum'da kışın en ağır şartlarına alışkın ve buz hokeyi için biçilmiş kaftan olan sokak çocuklarından oluşturduğu "Polis Gücü Buz Hokeyi Takımı" ile suça çok yakın yaşayan bu çocukları spora kazandırmayı başardı. Takım, 2008 yılında dalında Türkiye şampiyonu oldu.

Kars'ın Selim ilçesinde buz tutmuş yolda buz pateni kayan sokak çocuklarının görüntülerini izlerken buz hokeyi takımının hayalini kuran Enyüce, hayalini gerçekleştirmekle kalmadı, buz hokeyi sporunun Erzurum'la anılmasına da vesile oldu. Erzurum, 25. Dünya Üniversiteler Kış Olimpiyatlarına ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.

Sabancı Vakfı Türkiye'nin Fark Yaratanlar'ını arıyor

Sabancı Vakfı, Ekim 2009'da hayata geçirdiği Fark Yaratanlar televizyon programı için Türkiye'nin yeni fark yaratan hikayelerini arıyor. Yaptıklarıyla toplumda fark yaratan kişilerin paylaşıldığı ve eski soruna yeni çözüm getiren, yaratıcı ve yaygınlaştırılabilir çalışmaların altının çizildiği Fark Yaratanlar programı, yeni bölümleriyle de iyi örneklerin çoğalmasını teşvik edecek.

"Fark Yaratanlar" programına konu olacak isimler, Türkiye'nin dört bir yanından gelen başvurular arasından seçiliyor. Seçilen Fark Yaratanlar, her Perşembe günü saat 20:50'de CNN Türk ekranlarından izleyicilerle buluşuyor

Toplumda Fark Yaratan çalışmalar yapan isimler başvurularını farkyaratanlar.org internet sitesi üzerinden yapabilirler.

Kaynak: Hürriyet
 

Ekli dosyalar

  • 12567152.jpg
    12567152.jpg
    14,5 KB · Görüntüleme: 27

ayser

Daimi Üye
Katılım
12 Aralık 2009
Mesajlar
6.699
Tepki
7.439
Puan
113
Yaş
68
Konum
Kartepe
Sokakta çocuk kalmasın yazık o çocuklara anne ve babalarının bilinçsizliğinin cezasını onlar çekmek zorunda değil.Serhat Enyüce'yi de duyarlılığı için kutluyorum Allah razı olsun işi rast gelsin :hhhhhh:-alkis-alkis
 
OP
sadiye

sadiye

Admin
Admin
Katılım
4 Mayıs 2010
Mesajlar
60.971
Tepki
56.321
Puan
113
Yaş
42
Konum
Almanya
Keske herkes bu görevlerde gönüllü olsa. :acep:
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst