Söğürme

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.291
Tepki
83.528
Puan
113
Konum
İstanbul


Söğürme

Malzemeler

4 adet patlıcan
2 bardak süzme yoğurt
3 yemek kaşığı zeytinyağı
Yarım yemek kaşığı kırmızı toz biber
3 diş sarımsak
1 çay kaşığı tuz

Hazırlanışı

Patlıcanları ister ızgarada, ocağın üzerinde ya da imkanınız varsa mangalda közleyiniz. Közlenen patlıcanlarınızı soyunuz ve bıçak yardımıyla minik, mink kıyınız. Sarımsakları soyup tuz ekleyip dövünüz. Yoğurt içerinse ekleyip karıştırınız. Sarımsaklı yoğurdu patlıcanların üzerine döküp iyice karıştırınız. Servis tabağına alınız ve üzerine zeytinyağı gezdiriniz. Son olarak ta toz kırmızıbiberi serpiniz.

Alıntı



 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst