Soğuk kış günlerine doğal makyaj yakışır

GÜLÇİN

Daimi Üye
Katılım
5 Eylül 2008
Mesajlar
2.308
Tepki
2.169
Puan
113
Konum
Doyduğum Yerdeyim.

Bu sonbahar- kış makyaj denince aklımıza ilk gelecek şey doğallık olacak

12964_101_1.jpg


Belirgin çizgilere sahip ’kedi’ gözler ve dalgalı saçlar bu kışın gözdeleri arasında. Ünlü markaların makyaj koleksiyonlarında ortaya çıkan renkler koyu mor, kırmızı, kahverengi, ****lik ve uçuk pembeden oluşuyor.


KIRMIZI DUDAKLAR

Dudaklarda yine kırmızı ve pembenin hakimiyeti sürüyor. Geçtiğimiz sezonlarda kadınların bolca kullandığı parlak, hissi veren rujlar, kış sezonunda da yerini almış. Modası hiç geçmeyen saten rujlar ise, rahatlığı ve kolay bulaşmadığı için yine kadınların gözdesi. Bordo, koyu pembe, kan kırmızısı ve koyu kırmızı sezonun gözde renkleri arasında. Kıpkırmızı dudaklarınızı, iri dalgalı saçlarla beraber kullandığınızda 40’lı yılların femme fatale kadınlarını hatırlatan bir görünüm ortaya çıkarabilirsiniz. Son derece bakımlı ve hacimli görünen bu model kadına gösterişli ve baştan çıkarıcı bir hava veriyor.


DAĞINIK TOPUZLAR

Makyajın tamamlayıcı unsuru olan saçlarınız için alternatiflerde doğal görünümden yana. Dağınık ve arkaya taranarak toplanmış topuzlar hayli çok. Güçlü gözlerle birlikte seksilik ön planda. Saçlar modern ve kararlı bir ifade oluşturacak şekilde pürüzlü ve dalgalı. Ayrıca topuzlar ve örgüler kadına hem derli toplu hem de son derece rahat ve asil bir hava veriyor. Ayrıca düzgün ya da dağınık topuz yapılmış saçlar, sezonun keskin hatlı kıyafetlerine çok yakışıyor. Ortadan ayrılmış, dümdüz uzun saçlar yine çok moda. Saçlarınıza dümdüz fön çektirin, kısaysa da mutlaka postiş ekletin. Hacimsiz durmasını önlemek için de saçınızın alt kısımlarını maşayla düzeltin.


SİYAH TIRNAKLAR

Tırnaklarda da yine pembenin hâkimiyetini görüyoruz. Bu kış çok kullanılan diğer renk ise siyah olacak. Bu sezon ‘glam rock’ stili çok moda. Fransız tipi manikür de kibar ve şık duruşuyla bu sezonda da tercih edilenler arasında.


RENKSİZ YÜZLER

Soluk cilt, pembe yanaklar... Bu sonbahar- kış doğallık ön planda. Kırmızıya dönük allıklar ile cildinizini canlandırabilirsiniz. Uçuk pembe her sezonda olduğu gibi yine kullanılmaya devam edecek. Bu da size sağlıklı görünümlü yanaklar ve doğal bir görünüm sağlayacak. Sezonda fondöten ve allığınızı fazla parlak olmayan tonlardan seçip, doğal bir ışıltı yaratacak bir makyaj tarzını benimsemeniz doğru olacak. Allık kullanımında daha iyi sonuç alabilmek için allık fırçasının yumuşak ve uzun tüylü olması, sık sık yıkanması gerekiyor. Yuvarlak bir yüzü daha ince göstermek için allığı, elmacık kemiklerinin altından şakaklara doğru ve şakaklara sürmelisiniz. Köşeli bir yüzde, elmacık kemiklerinin üzerine ve çenenin alt - yan sınırına allık sürülürse yüzde daha yumuşak bir ifade sağlanabilir.


DUMANLI GÖZLER

Dumanlı gözler geçtiğimiz kış sezonunun ve bu yaz sezonu makyaj modasının trendiydi. 2008 2009 kış sezonunda bu trend devam ediyor. Yalnız bu sefer renkler daha koyu. Özellikle altın sarısı ve koyu renkli dumanlı gözler 2008 2009 makyaj modasının en önde gelen trendleri arasında. Ayrıca dramatik ve belirgin çizgilerle ön plana çıkan gözler, kadınlara hem cesur hem de flörtöz bir hava veriyor. Kusursuz ten makyajının üzerine koyu renk far, eye liner, güçlü kirpikler için kalın bir rimel ve dudak parlatıcısı kadını masum bir genç kızdan baştan çıkarıcı bir kadına dönüştürmeye yetiyor. Kedi gözlere sahip olmak için, siyah likit eye-liner ile kirpiklere yakın çizgiler çekin ve çizgiyi dışa doğru uzatın. Ünlü markaların koleksiyonlarında ortaya çıkan renkler koyu mor, kırmızı, kahverengi, ****lik ve uçuk pembeden oluşuyor.
 

iReM

Daimi Üye
Katılım
20 Ekim 2008
Mesajlar
510
Tepki
539
Puan
93
Yaş
34
Konum
KOCAELİ
SONBAHARI ÇOK SEVİYORUM...VE MUTLU OLMAK İÇİN BENCE EN GÜZEL MEVSİİM...BU UFAK TÜYOLARDA BAYAĞI Bİ İŞİME YARAYACAK.
TEŞEKKÜRLER!...
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst