Soğuk Algınlığını Önleyen Macun

leyla

Daimi Üye
Katılım
13 Temmuz 2008
Mesajlar
972
Tepki
1.292
Puan
93
Konum
izmir
Rendelenmiş yarım avuç Hindistan cevizi, üç tutam kabak çekirdeği, üç adet incir, iki tutam şalgam tohumu ve yarım tutam kereviz tohumu birlikte dövülerek ezilir. Hazırlanan karışım sula*rı çekilinceye kadar kaynatılarak pişirilir. Sıkılarak elde edilen ka*rışıma, macun kıvamına gelinceye kadar yarım avuç dövülmüş ısırgan tohumu ilâve edilerek bal ile yoğrulur. Hazırlanan macun badem yağı ile yumuşatıldıktan sonra kapalı bir kavanoza kona*rak serin bir yerde saklanır. Yemeklerden önce bir çorba kaşığı yenir.
 
G

GuL_CiCeGi

Misafir
kesınlıkle son baharda baslıcam gecen sene hasta olmamıstım bu sende olmak ıstemıyorum emegıne saglık
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst