Soğanlı Yumurta - Resimli

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.175
Puan
113
Yaş
41
Konum
isvicre
Malzemeler:

- 3 adet yumurta
- 1 adet iri boy beyaz soğan
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- tuz, karabiber, kırmızıbiber

Yapılışı: Soğan, piyazlık (yarım ay) şeklinde doğranarak yağla beraber kısık ateşte altın rengini alana kadar çevrilir. (Ben 5 saat değil ama, yarım saat kavurdum) Ayrı bir kapta yumurtalar çırpılarak, kavurulmuş soğanların üzerine dökülür. Tuzu ve baharatları da ilave edilerek servis edilir.

Afiyet şeker olsun...

Not: Önceleri yoğun soğan tadı olur mu acaba diyerek tereddüt etsem de, aslında soğanlar sadece tatlımsı bir tad veriyor. Pazar günleri kahvaltı sofrasına değişik ne koysam diye düşünenlere iyi bir alternatif olur bence.

ALINTI
So%C4%9Fanl%C4%B1+Yumurta.jpg
 
OP
incitanemtuana

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.175
Puan
113
Yaş
41
Konum
isvicre
prasalisida ayni islem dimi arisim?
cok severim prasayi
sogandan cok hemde
deneyeyim ozaman :incim:
 

elis

Daimi Üye
Katılım
1 Mayıs 2010
Mesajlar
4.752
Tepki
4.883
Puan
113
Yaş
44
Konum
burdan:)
kuru soganli hic yapmadim,ama taze sogan ve pirasali harika oluyo,,,,
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst