Soğan Dolması-Bitter

bitter_im

Kılıç Arslan
Sitenin Hikaye Yazarı
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
68.177
Tepki
65.025
Puan
113
Yaş
33
Konum
kocaeli
IMG_9556.jpeg


IMG_9557.jpeg


Soğan Dolması Tarifi İçin Malzemeler

7 adet büyük boy kuru soğan
1 su bardağı pirinç
150 gram dana kıyma
1 yemek kaşığı nar ekşisi
1 adet küçük boy kuru soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı tatlı biber salçası
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 diş sarımsak
Çeyrek demet maydanoz
Karabiber,tuz,kimyon,pul biber

Üzeri için;
50 gram tereyağı
Sosu için;
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı nar ekşisi
1 çay kaşığı tuz
2 su bardağı sıcak su (400 ml)

Yapılışı;
Soğanları soyup ortaya kadar kesik atıp kaynayan suda 15-20 dakika haşlıyoruz.
İç malzemelesini hazırlıyoruz.
Soganların kabuklarını yavas yavaş ayırıyoruz.
Her bir kabuğa iç doldurup doluyoruz.
Salçalı soslayıp Ocakta yaklaşık 45 dakika kaynatıyoruz.
Daha sonra dilerseniz fırında üzeri kızarana kadar 15 dakika daha pişirebilirsiniz.
En son tereyağı eritip üzerine döküyoruz.

Afiyet olsun :papatya:

IMG_9561.jpeg


IMG_9558.jpeg
 

Ekli dosyalar

  • IMG_9559.jpeg
    IMG_9559.jpeg
    223,6 KB · Görüntüleme: 2

Bitterçikilata

Çikiletaaaaaaa……..Hayat ne garip…
Katılım
18 Aralık 2022
Mesajlar
22.172
Tepki
96.803
Puan
113
Konum
Elit
Ekli dosyayı görüntüle 44863

Ekli dosyayı görüntüle 44866

Soğan Dolması Tarifi İçin Malzemeler

7 adet büyük boy kuru soğan
1 su bardağı pirinç
150 gram dana kıyma
1 yemek kaşığı nar ekşisi
1 adet küçük boy kuru soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı tatlı biber salçası
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 diş sarımsak
Çeyrek demet maydanoz
Karabiber,tuz,kimyon,pul biber

Üzeri için;
50 gram tereyağı
Sosu için;
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı nar ekşisi
1 çay kaşığı tuz
2 su bardağı sıcak su (400 ml)

Yapılışı;
Soğanları soyup ortaya kadar kesik atıp kaynayan suda 15-20 dakika haşlıyoruz.
İç malzemelesini hazırlıyoruz.
Soganların kabuklarını yavas yavaş ayırıyoruz.
Her bir kabuğa iç doldurup doluyoruz.
Salçalı soslayıp Ocakta yaklaşık 45 dakika kaynatıyoruz.
Daha sonra dilerseniz fırında üzeri kızarana kadar 15 dakika daha pişirebilirsiniz.
En son tereyağı eritip üzerine döküyoruz.

Afiyet olsun :papatya:

Ekli dosyayı görüntüle 44867

Ekli dosyayı görüntüle 44864
Bn sanki hep fırında pişirdim üzerine yağlı kâğıtla sarıp
 

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.643
Tepki
84.299
Puan
113
Konum
İstanbul
Hiç yapmadım ama fırın yemeklerinde büyük pişmiş soğanları severim o yüzden bu da damağıma uyar gibi geliyor :durbun: Ellerine sağlık:mügü:
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst