Soğan Dolması Tarifi İçin Malzemeler
7 adet büyük boy kuru soğan
1 su bardağı pirinç
150 gram dana kıyma
1 yemek kaşığı nar ekşisi
1 adet küçük boy kuru soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı tatlı biber salçası
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 diş sarımsak
Çeyrek demet maydanoz
Karabiber,tuz,kimyon,pul biber
Üzeri için;
50 gram tereyağı
Sosu için;
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı nar ekşisi
1 çay kaşığı tuz
2 su bardağı sıcak su (400 ml)
Yapılışı;
Soğanları soyup ortaya kadar kesik atıp kaynayan suda 15-20 dakika haşlıyoruz.
İç malzemelesini hazırlıyoruz.
Soganların kabuklarını yavas yavaş ayırıyoruz.
Her bir kabuğa iç doldurup doluyoruz.
Salçalı soslayıp Ocakta yaklaşık 45 dakika kaynatıyoruz.
Daha sonra dilerseniz fırında üzeri kızarana kadar 15 dakika daha pişirebilirsiniz.
En son tereyağı eritip üzerine döküyoruz.
Afiyet olsun
