Sogan Corbasi-Resimli

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.175
Puan
113
Yaş
41
Konum
isvicre


Malzemeler:
  • 2 adet orta boy sogan
  • 2 yemek kasigi un(tepeleme)
  • 1,5 yemek kasigi tereyag
  • 4,5-5 su bardagi su
  • tuz,karabiber
  • arzuya gore yarim çay kasigi muskat cevizi rendesi ve kurutulmus dereotu
Yapilisi:
Soganlarimizi yarim ay seklinde ince ince dogruyoruz,tereyagimizi eritip soganlarimizi pembelestiriyoruz,uzerine unumuzu ilave edip un kokusu gidinceye kadar kavurma islemine devam ediyoruz.
Daha sonra suyunu ilave edip,5 dakika kadar kaynatiyoruz,tuz ve karabiberini ilave ediyoruz eger isterseniz muskat cevizi rendesi ve kurutulmus dereotu da ilave edip ocaktan aliyoruz.
Kasar peyniri rendesi veya kitir ekmeklerle servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun...


ALINTI
 
OP
incitanemtuana

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.175
Puan
113
Yaş
41
Konum
isvicre
bende aksine sevmem :)
kizimla esim bayilirlar
öyleki tuana kuru sogani elma gibi yiyo inan
ama denemek istedigim bir lezzet pismisine karsi bir alerjim yok cünkü :)
 

Arina

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
49.102
Tepki
50.485
Puan
113
Yaş
40
Konum
..
Tuana da benden demek ki:)

Ben yemek yaparken bile dayanamayıp atarım ağzıma. Annem dalga geçerdi hatta, seni soğancıya vereceğim diye :kptmya:
 
OP
incitanemtuana

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.175
Puan
113
Yaş
41
Konum
isvicre
kizlar denedim bugün ve sogan sevmeyen ben bile begenerek yedim hafif tatlimsi bir tadiyla cok lezzetliydi bence:eek::hhhhhh:
 

hazalım

Daimi Üye
Katılım
2 Ocak 2009
Mesajlar
795
Tepki
978
Puan
93
Konum
GURBET
soğana bayılırım umuyorumki çorbasıda güzel oluyordur deneyecem tarifler arasına girdi şimdiden:)eline sağlık canım
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst