incitanemtuana
Daimi Üye
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
Malzemeler:
- 2 adet orta boy sogan
- 2 yemek kasigi un(tepeleme)
- 1,5 yemek kasigi tereyag
- 4,5-5 su bardagi su
- tuz,karabiber
- arzuya gore yarim çay kasigi muskat cevizi rendesi ve kurutulmus dereotu
Soganlarimizi yarim ay seklinde ince ince dogruyoruz,tereyagimizi eritip soganlarimizi pembelestiriyoruz,uzerine unumuzu ilave edip un kokusu gidinceye kadar kavurma islemine devam ediyoruz.
Daha sonra suyunu ilave edip,5 dakika kadar kaynatiyoruz,tuz ve karabiberini ilave ediyoruz eger isterseniz muskat cevizi rendesi ve kurutulmus dereotu da ilave edip ocaktan aliyoruz.
Kasar peyniri rendesi veya kitir ekmeklerle servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun...
ALINTI