Sizce günümüzde boşanmalar neden bu kadar arttı ?

güllerdiyari

Daimi Üye
Tepki
2.410
bence artik sabir anlayis yok cikolatacigim sanada katiliyorum maddi imkansizliklarda var.
ama cogunlukla artik gencler dizilerden cok etkileniyorlar hayati dizilerdeki gibi kolay basit görüyorlar.
birbirine karsi anlayis saygi ve sabir gösterilmiyor bence elbette sevgi en basta ama evliligin esas temeli bunlardir:hhhhhh:

OP
ilk_nur

ilk_nur

Daimi Üye
Tepki
37.065
bence artık insanların evlilik anlayışı değişti çekemezsem biter düşüncesi çok hakim bi de kadınlar artık kendine daha çok güveniyor maddi olarakta kendine yetebilme çabası içinde olduklarından bir erkeğin davranışlarını çekmek çok zor geliyor:)

rüzgar gülü

Daimi Üye
Tepki
10.148
kesinlikle sizlere katılıyorum kızlar, birde evlenirken genelde bazı kızlarda aile baskısıda oluyor onlardan kurtulmak için evleneyimde yapamazsam boşanırım, ne olcakki sonrada gider bi ev tutar kendi başıma yaşarım düşünceside hakim.. TV deki programlarda buna sebep oluyor tabi... Oralarda gösteriyorlar tek başına hayatın ne kadar basit olduğunu ama tabiki yaşayınca öyle olmadığını anlayacaklardır.... Allah doğru yoldan ayırmasın bizleri...

incitanemtuana

Daimi Üye
Tepki
28.177
ne yazikki karsilikli oldugunu düsünmeden
sadece hep bana dedikleri icin
benim dedigim olsun
ama senin ne düsündügün önemli diil hesabi
pire icin yorgan yakiyolar
sabir ve anlayis yok kalmamis ne yazikki
maddi SIKINTIDA elbet baslica bir sorun olabilir
ama imzayi atarken iyi ve kötü gün icin söz verip yemin ediliyo
sevgi varsa üstesinden gelinir Allahin izniyle

Tepki
89
bence boşanmalardaki artışın ilk nedeni kadının para kazanabilmesi.bu tek madde gbi görünsede alt maddeleri çoktur.eskiden kadının para kazanma olanağı yoktu,bu durumda kendine bakamazdı ve eşinin herşeyini çekerdi,ailesi de destek vermez''asla boşanamzsın,idare et,kadının yeri kocasının yanıdır''gibi söylemlerde bulunurdu,kadın da gidecek yeri olmadığı için katlanırdı.ama artık kadın ailesine eyvallah etmiyor ve bi şekilde kendisine bakmayı başarıyor.ikinci nedense kadının bilinçlenmesi ve haklarını korumak istemesi,sonra maddi sıkıntı yüzünden,sonra toplumdaki yozlaşma,aldatmanın çok kolay yapılabilmesi

Es_se

Daimi Üye
Tepki
22.496
doyumsuzluk kadının ozgurlugunu yanlıs kullanması
ıs hayatına fazla atılası sonucu kendıne gelen guvenden
esıne dık baslılıgı
erkegınde eskısı gıbı evlılıge sıcak bakmaması bekarken her haltı yerım dusuncesı
kısaca oz manevıyat eksıklıgı

_Dersena_

Daimi Üye
Tepki
1.750
internet.. maddi sıkıntılar.. aşkı sevgiyi çabuk tüketmk .. şükürsüzlük..

maviboncuk

Daimi Üye
Tepki
16.859
ne yazikki karsilikli oldugunu düsünmeden
sadece hep bana dedikleri icin
benim dedigim olsun
ama senin ne düsündügün önemli diil hesabi
pire icin yorgan yakiyolar
sabir ve anlayis yok kalmamis ne yazikki
maddi SIKINTIDA elbet baslica bir sorun olabilir
ama imzayi atarken iyi ve kötü gün icin söz verip yemin ediliyo
sevgi varsa üstesinden gelinir Allahin izniyle
haklısın incim:eek:ys:

Debby

Daimi Üye
Tepki
1.045
Bence insanlar bencilleşti... Herkes kendi kafasına estiği gibi davranıyor kimse kimseyi taşımanın derdinde değil... Sorumluluk alamıyorlar. Çok basite alınıyor evlilik özellikle bu televizyon çok etkili bu konuda.. Mankenler sanatçılar çoğu yedi kocalı hürmüz... Diziler desen öyle...

Ve ben maddi sıkıntının kesinlikle bir etken olduğunu düşünmüyorum. Bile bile lades diyenler iki gün sonra ayrılmaya kalkıyorlar tabi bilmeden gidenleri saymıyorum. Bişeyleri kabul edip gidiyosan sorumluluğu omuzlarında taşımayı biliceksin.

tobe

Genel Yönetici
Genel Yönetici
Tepki
3.766
cahillik biteceğine coğalıyor... edepsizlik artı iyice...
Birde basit hale geldi boşanma...
Bir halt zannediliyor eskiden olduğu gibi mücadele edeyim yuvamı kurtarayım derdi yok kimsede..
Ne yazık ki...
Allah düşmanıma bile vermesin..
İnşallah bizlerin başına gelmez...

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar