Sizce Aldatmayan Erkek Var Mı?

Simge_01

Daimi Üye
Katılım
9 Aralık 2014
Mesajlar
427
Tepki
418
Puan
63
Yaş
33
Konum
İstanbul
1232336_a9eabf28f912aab18e09a6cbc2b2a2ee_640x640.jpg


Aldatmak son senelerin en popüler ve tartışmalı konuları arasında bulunuyor çünkü artık hem erkekler hem de kadınlar partnerlerini çok daha kolay bir şekilde aldatabiliyorlar. Bunun temel sebepleri arasında ise elbette internet ve akıllı cihazlar bulunuyor. Artık yeni kişilere kolayca ve gizlice erişme imkanı yakalayan insanlar, geçmişte olanın aksine kendi çevreleri ile hiç bir bağı bulunmayan kişilerle birlikte olabiliyor ve böylece sevgililerine yakalanma riskini de bir hayli azaltmış oluyorlar. Bu durum ise aldatmayan erkek var mı sorusunu sıklıkla akıllara getiriyor.


Erkeklerde aldatma davranışının genetik bir miras olduğu uzun yıllardır söylenegelir. Zira binlerce yıl önce genlerini yeni nesillere aktarmak için çok sayıda kadın ile birlikte olarak kendi genomunu aktaran erkekler, toplumsal gelişim ve ahlak gelişimi sebebiyle genlerinin getirdiği bu sorumluluğu bastırmak zorunda kaldılar. Ancak bu durum kendisini günümüzde aldatma eğilimi olarak gösteriyor ve bazıları bu eğilimi bastırabilirken, bazıları biraz da iradesizliklerinin getirdiği cesaret ile aldatma aktivitelerine girişebiliyorlar.

Yukarıdaki teori uzun yıllardır ciddi olarak tartışılıyor ancak bazı uzmanlar ise durumun tam olarak böyle olmadığını, bireyin aldatma eğiliminin biraz genetik biraz da sosyal faktörlerden ciddi olarak etkilendiğini belirtiyorlar. Zira bazı erkekler genetik olarak aldatmaya hiç değilimli değiller ve buna bir de aldatmaya karşı toplumsal baskı eklendiğinde bu erkeklerin eşlerini kesinlikle aldatmayacaklarından emin olabiliyorsunuz. Ancak hem dünya görüşü hem de genetik yapısı aldatmaya müsaade eden bir erkeğin ise kendisini bu konuda tutması oldukça zor hale geliyor.

Bu yüzden erkeklerin aldatmasında ciddi bir rolün onun eğitiminde olduğu söylenebilir. Anne ve babalar, çocuklarının ilişkilere dair eğitimlerini ciddiye aldıklarında ve bunun yanında çocuğun düzgün bir hayat görüşüne sahip olmasına destek olduklarında, bu bireylerin yetişkinlik döneminde aldatma eğilimleri de ciddi oranda düşüyor. Yani aslında her şeyin o kişinin geçmiş senelerde edindiği deneyimlerin ve eğitimin bir sonucu olduğunu söyleyebiliriz.

Parayı bulan erkek aldatır düşüncesi de toplumda yaygındır ancak bu durum aslında bireyin zenginliği ne kadar sindirebildiğiyle ciddi anlamda bağlantılıdır. Maddi kaynaklara ulaşması halinde bunların altından kalkabilecek manevi güce sahip olan bir birey, maddi gücünün altında bu şekilde ezilmek yerine kendini kontrol etmesini bilecektir.
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst