Siyah Noktalardan Kurtulmanın Yolları

AishaNa

Yeni Üye
Katılım
29 Eylül 2013
Mesajlar
17
Tepki
15
Puan
3
Konum
•ı Adana •ı
Siyah noktalardan kurtulun..!
Ciltte siyah noktalar her insanda çıkabilen bir cilt problemidir. Yağ bezleri tarafından salgılanan fazla sebum tarafından yüzde siyah noktalar oluşmaktadır. Deri altındaki yağ hücrelerinin salgıladığı bu sebum gözenekleri tıkıyor, havayla temas sonucunda oksitlenerek koyulaşıyor ve siyah rengi alıyor.
Bu sorunu önlemek için yumuşak bir sünger ile ölü hücreler ve siyah noktalar etrafını hafif hafif ovalayarak masaj yapın. Parmak uçlarınıza bir miktar parçacıklı jel (peeling jeli) sürerek hafta da bir ya da iki kere özellikle burnunuzu, alnınızı ve çene bölgenizi masaj yaparak ovalayınız.
Cildinizdeki-Siyah-G%C3%B6zeneklerden-Kurtulmak-%C4%B0%C3%A7in-Etkili-Bir-Maske-%C3%96nerisi.jpg

Evinizde sizler de sıcak buhar banyosu yapabilirsiniz. Bunun için sadece önce temiz bir kabın içine kaynamış su dökün, ardından başınızın üstüne bir örtü örterek yüzünüzü bir süre bu suyun buharına tutarak bekletin.
Bu yöntemle birlikte, cildinizde yumuşama olacak ve gözenekler açılmaya başlayacaktır. Siyah noktalara müdahale edebilmeniz daha kolay olacaktır. Siyah noktaları temizlemek için elinize iki parça temiz pamuk alın, ardından tırnağınızın ucuyla en belirgin siyah noktalara hafifçe bastırın. Bu işlem sırasında tırnaklarınız cildinize değmemeli pamuk yardımıyla bastırmalısınız.
Siyah noktaları çıkarırken dikkatli olmalısınız. Eğer yüzünüzde kızarmalar başlıyorsa bu işleme bir hafta ara vererek yapın. Doğal gülsuyu kullanarak gözenekleri yumuşatabilirsiniz. Böylelikle siyah nokta oluşumu azalacaktır.
 
OP
AishaNa

AishaNa

Yeni Üye
Katılım
29 Eylül 2013
Mesajlar
17
Tepki
15
Puan
3
Konum
•ı Adana •ı
Siyah Noktalar İçin Benim Maske Tariflerim..!
- 1,5 tatlı kaşığı kil
- 1 tatlı kaşığı badem yağı
- 1 tatlı kaşığı bal
Hazırlanışı; Malzemelerin hepsini karıştırarak cildinize sürün. 40 dakika beklettikten sonra yıkayın. Yüzünüzü yıkadıktan sonra cildinizi bir de soğuk su ile yıkayın. Bir nemlendirici sürerek işleme son verebilirsiniz.
Temizleme Losyonu Tarifim:- Bir tutam kırlangıç otu
- Bir tutam ayrık otu
- 5 bardak su
Hazırlanışı ; 5 bardak suyun içine kırlangıç otu ve ayrık otu ilave edilerek kaynatılır. 20 dakika kaynatıldıktan sonra süzülerek ılık halde iken siyah noktaların üzerine pamuk yardımı ile sürülür. 30 dakika sonra cildinizi yıkayıp arındırmalısınız. Bu losyonu 2 hafta boyunca her gün ve daha sonraki zamanlarda haftada 2 kez kullanmaya özen gösterin.
 
OP
AishaNa

AishaNa

Yeni Üye
Katılım
29 Eylül 2013
Mesajlar
17
Tepki
15
Puan
3
Konum
•ı Adana •ı
Siyah Nokta Maskesi -2-
- 1 çorba kaşığı yulaf unu
- 1 bardak su
- 1 tatlı kaşığı badem unu
Hazırlanışı ; Yulaf unu 1 bardak su içinde pişirilir. Tam kıvamına geldiğinde ve hamurlaşmaya başladığında içine 1 tatlı kaşığı badem unu ilave edilir. Bu karışım cildin siyah nokta içeren bölgelerine sürülür. 5 dakika sonra yıkanır. Karışımı bir hafta boyunca her gün uygulayabilirsiniz.

Yoğurtlu Siyah Nokta Maskesi
- 4 yemek kaşığı yoğurt
- Yarım limon suyu
Hazırlanışı ; Yoğurt ve limon suyu bir kapta karıştırılarak hazırlanır. Cilde sürülür. Kuruması beklenir. Yaklaşık olarak 15 dakika sonra ciltten çıkarılır. Bu maskeyi cildinizin her bölgesine sürmek zorunda değilsiniz. Burnunuz üzerinde siyah nokta oluşumları varsa sadece burun bölgesine sürülebilir. Haftada bir kere yaparsanız olumlu gelişmeler görürsünüz.
 
OP
AishaNa

AishaNa

Yeni Üye
Katılım
29 Eylül 2013
Mesajlar
17
Tepki
15
Puan
3
Konum
•ı Adana •ı
Limon Suyu Karışımı
- Yarım limon suyu
- 1 adet yumurta akı
Hazırlanışı ; Bir kasede malzemeleri karıştırdıktan sonra ocağa alın ve 1 dakika ısıtın. Daha sonra cildinize sürerek 10 dakika bekletin. Siyah noktaların giderilmesinde ve yağlı ciltlerin gözeneklerinin kapanmasında oldukça etkili bir maskedir.

Bitkisel Siyah Nokta Temizleme Maskesi
- Bir tutam nane
- Yabani kekik yaprağı
- Ihlamur
- 2 bardak su
Hazırlanışı ; 2 bardak su içine malzemeler ilave edilir. Kaynamaya alınır. Yaklaşık olarak 15 dakika kaynatılır. Süzüldükten sonra cilde sürülür. Siyah noktaların geçirilmesinde etkili bir maskedir. Haftada bir defa uygulanabilir.
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst