Sivrisinek kovucu doğal yöntemler

Arina

Daimi Üye
Tepki
50.488
Sivrisinek istilasına maruz kalmak istemeyenlere....

dogal-sivrisinek-kovucular_31052010142221.jpg

Sivrisineğin en çok olduğu saatler, günbatımı ve şafaktır. Yaz mevisimiyle beraber korkulu rüya olan sivrisinek istilasına maruz kalmaya hazır değilseniz. Bu sivrisinek kovuculara bayılacaksınız! Eğer sivrisinekleri yaz boyu üzerinizde görmek istemiyorsanız bu önerileri kulak verin!..

Sivrisinek yemleri...

*Koyu renk elbiseler ve objeler

Sivrisinekler koyu renkleri ve yaprakları evleri olarak görür. Koyu renk objeler bulundurursanız sivri sinekler sizden uzakta koyu alanda birikecektir.

*Karbondioksit

Karbondioksit sivrisinekleri cezbeder. Yakınlarınızda bir yerde yanan bir mum bulundurmak iyi bir fikir

*Laktik Asit

Laktik Asitler sivrisinekleri size doğru çeker. Tüm bir yaz kaşırmak istemiyorsanız, tuzlu gıdalardan, potasyum oranı yüksek gıdalardan uzak durmanız gerekir.

* Çiçekler veya meyveli kokular

Meyveli parfümlerin yanısıra, saç ürünleri, kokulu güneş koruyucuları ya da ince çiçeksi kokulardan uzak durmanız gerek..

* Cilt sıcaklığı

Tüm sivrisineklerin sıcaklığa karşı duyarlılıkları vardır. Birçok sinek çok fazla sıcak olmasada sıcak tene yapışıp kalır. Cildinizi çok fazla sıcak bırakmamaya dikkat etmelisiniz.

* Nem

Sivrisinekler kimyasalları nedeniyle terli alanlara ilgi duyar. Vücudunuzda nem artarsa sinekler bunu farkedip size küçük bir saldırı hazırlayabilir. Terlemeye dikkat etmeniz sanırım tüm yaz boyunca sizi sivrisineklerden koruyacak altın kurallardan bir tanesi.

Doğal sivrisinek kovucuları...

Kendi sivrisinek yağınızı kendiniz yapın...

Doğal sivrisinek yağlarını küçük düşmanlarınıza püskürtmek onları sizden uzak tutacaktır. Fakat en az 2 satte bir püskürtmeyi unutmamalısınız. Birden fazla itici içeren bu ürünlerin yanında tek bir itici içeren ürünün daha etkili olduğunu söyleyip Sivrisinek kovucularını bir bir sıralıyorum.

* Citronella yağı

* Limon okaliptüs yağı

* Tarçın yağı

* Castor yağı

* Biberiye yağı

* Limonotu yağı

* Sedir yağı

* Nane yağı

* Clove yağı

* Sardunya yağı

* Bunların dışında etkili olan, Lavanta, Çam, Fesleğen, Kekik, Yenibahar, Soya, Sarımsak, Mine yağları

Alıntıdır!

sadiye

Admin
Admin
Tepki
56.309
ben alman kanalinda görmüstüm soganda etki yapiyor ama kim sürerki sogani.-hmm
ayni odada esime dokunmazlar beni mutlaka isirirlar.:kizdim:

OP
Arina

Arina

Daimi Üye
Tepki
50.488
Soğan mı :sok Ben çok yerim; ama sürmem:dil:

Aynen beni de ya. Eşime bişi yapmazlar, gelir beni sokarlar-kizgin

OP
Arina

Arina

Daimi Üye
Tepki
50.488
Evet bu sabah biri yine kulağımdaydı:D:D

başakk

Daimi Üye
Tepki
671
bizim burda çok oluyor.eşimi sokmazlar o sokmalarına fırsat vermeden kalkar öldürür.sesine deli oluyor.bense sesini çok umursamam ama çok sokuyolar beni........:aglayan:

Şahmaran.

Admin
Admin
Tepki
50.406
Gece en tatlı uykunuzun ortasında bir ses vızzzzzzzz:uyku:
O an o sesle yatağınızdan hemen kalkıp o iğrenç asalak uçuşan böceği ararsınız.
Elinizde binumum havlu,bez ne varsa işte bulursunuz patttt üstüne bir tokat vee bir bakarsınız her yeriniz kaşınır,kaşınırda kaşınır,aynen bir uyuz gibi:cirla:
O anda tüm sinirleriniz hoplar vee uykunuz kaçar,lanetbir gece sabaha denk bitmez:gul:
İşte o yüzden ben Raid elektrikli kullanıyorum,hem kokusuz hemde rahat..
Bittikçe marketten yenisini alıyorum:D
Ay reklam filmi gibi oldu baaaa:gul::gul:

maviboncuk

Daimi Üye
Tepki
16.859
Gece en tatlı uykunuzun ortasında bir ses vızzzzzzzz:uyku:
O an o sesle yatağınızdan hemen kalkıp o iğrenç asalak uçuşan böceği ararsınız.
Elinizde binumum havlu,bez ne varsa işte bulursunuz patttt üstüne bir tokat vee bir bakarsınız her yeriniz kaşınır,kaşınırda kaşınır,aynen bir uyuz gibi:cirla:
O anda tüm sinirleriniz hoplar vee uykunuz kaçar,lanetbir gece sabaha denk bitmez:gul:
İşte o yüzden ben Raid elektrikli kullanıyorum,hem kokusuz hemde rahat..
Bittikçe marketten yenisini alıyorum:D
Ay reklam filmi gibi oldu baaaa:gul::gul:

cnım ne güzel anlatmışsın:D:Daynen bende raid kullanıyorum çok iyi valla :D

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar