Sıvıyağlı Tatlı Kurabiye (Nk)

nk83

࿐*⁀➷
Mod + Site Yazarı
Tepki
85.873
hnf.jpg

15 Dakikada Misket Kurabiye-bitter konusunda sıvıyağlı kurabiye tarifi bulan olursa birbirimize haber edelim demiştim. @bitter_im @Bitterçikilata Bu tarifi netteki bir blogcu sayfasında gördüm dün yaptım çok beğendim. Sadece çocuğun eline ver yesin dersek kafamıza huni takmak lazım nişastalı olduğu için kıyır kıyır her yere dökülür ama tadını bayağı beğendim hatta elmalı iç koysaydım şahane olurdu. Büyük de yaptım daha hoş oldu küçük belki olmayabilirdi

Sıvıyağlı Tatlı Kurabiye

2 yumurta
1 su bardağı pudra şekeri
1 su bardağı sıvıyağı
1 su bardağı buğday nişastası
1 paket kabartma tozu
2 paket vanilin
2,5 su bardağı kadar un

Şekeri yumurtayı ve sıvıyağı mikserle 1 dakika çırpın. Diğer malzemeleri ekleyip ele yapışmayan bir hamur elde edin. (Bana un yeterli geldi ama bardak farkı olabilir) Yuvarlayıp yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında altı pembe üstü beyaz kalacak şekilde pişirin 15-20 dakika gibi ama yine de arada kontrol edin.

bitter_im

Kılıç Arslan
Mod + Site Yazarı
Tepki
75.493
Ekli dosyayı görüntüle 50228
15 Dakikada Misket Kurabiye-bitter konusunda sıvıyağlı kurabiye tarifi bulan olursa birbirimize haber edelim demiştim. @bitter_im @Bitterçikilata Bu tarifi netteki bir blogcu sayfasında gördüm dün yaptım çok beğendim. Sadece çocuğun eline ver yesin dersek kafamıza huni takmak lazım nişastalı olduğu için kıyır kıyır her yere dökülür ama tadını bayağı beğendim hatta elmalı iç koysaydım şahane olurdu. Büyük de yaptım daha hoş oldu küçük belki olmayabilirdi

Sıvıyağlı Tatlı Kurabiye

2 yumurta
1 su bardağı pudra şekeri
1 su bardağı sıvıyağı
1 su bardağı buğday nişastası
1 paket kabartma tozu
2 paket vanilin
2,5 su bardağı kadar un

Şekeri yumurtayı ve sıvıyağı mikserle 1 dakika çırpın. Diğer malzemeleri ekleyip ele yapışmayan bir hamur elde edin. (Bana un yeterli geldi ama bardak farkı olabilir) Yuvarlayıp yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında altı pembe üstü beyaz kalacak şekilde pişirin 15-20 dakika gibi ama yine de arada kontrol edin.
Heh sen beğendiyseeen bizede uyar denemem lazım, bunuda bakalım. Ee boş mu yaptın kız ortasına fındık bişey koymamışsın :D

Ellerine sağlık nk chef’m ❤️

OP
nk83

nk83

࿐*⁀➷
Mod + Site Yazarı
Tepki
85.873
Heh sen beğendiyseeen bizede uyar denemem lazım, bunuda bakalım. Ee boş mu yaptın kız ortasına fındık bişey koymamışsın :D

Ellerine sağlık nk chef’m ❤️
Yarım tarif yapabilirsin (hani 1 yumurta 1/2 su bardağı pudra şekeri diye) o zaman 6 tane büyük çıkıyor. Ya sen bunu yaparken beni görmeliydin bir yandan sarma içi yapıyorum bir yandan bunun malzemelerini kaba koyuyorum iç soğurken bunu yoğurup fırına attım sarmayı sararken üzerini pembeleştirdim beyaz kalması gerekiyordu bir de güzel mi olur at kafayı yar mı olur bilemedim tarif nasılsa öyle yaptım ama artık yaparken üzüm müzüm elma ceviz her şeyi koyarım. Ara ara yaparım ben bunu çünkü sevdim.

Elinize sağlık çok güzel görünüyor❤️
Teşekkür ederim sağ ol:kalp:

bitter_im

Kılıç Arslan
Mod + Site Yazarı
Tepki
75.493
Yarım tarif yapabilirsin (hani 1 yumurta 1/2 su bardağı pudra şekeri diye) o zaman 6 tane büyük çıkıyor. Ya sen bunu yaparken beni görmeliydin bir yandan sarma içi yapıyorum bir yandan bunun malzemelerini kaba koyuyorum iç soğurken bunu yoğurup fırına attım sarmayı sararken üzerini pembeleştirdim beyaz kalması gerekiyordu bir de güzel mi olur at kafayı yar mı olur bilemedim tarif nasılsa öyle yaptım ama artık yaparken üzüm müzüm elma ceviz her şeyi koyarım. Ara ara yaparım ben bunu çünkü sevdim.

Teşekkür ederim sağ ol:kalp:
At kafaya yar haha düşman kaçıran kurabiye hahahaha

OP
nk83

nk83

࿐*⁀➷
Mod + Site Yazarı
Tepki
85.873
At kafaya yar haha düşman kaçıran kurabiye hahahaha
Bazen at kafanı yarsın kurabiyeler oluyor. 2 malzemeleri kurabiye miydi ya bir tane var ya toz pudingle yağı karıştırıp yaptığın ben bir tanesini denemiştim tuğla gibiydi dedim bunu mu övüyorlar o kadar ısıramadım :neee:

bitter_im

Kılıç Arslan
Mod + Site Yazarı
Tepki
75.493
Bazen at kafanı yarsın kurabiyeler oluyor. 2 malzemeleri kurabiye miydi ya bir tane var ya toz pudingle yağı karıştırıp yaptığın ben bir tanesini denemiştim tuğla gibiydi dedim bunu mu övüyorlar o kadar ısıramadım :neee:
Ben pudingli yapmıştım bitane ama çok güzel olmuştu hatta senin tarifinle

OP
nk83

nk83

࿐*⁀➷
Mod + Site Yazarı
Tepki
85.873
Ben pudingli yapmıştım bitane ama çok güzel olmuştu hatta senin tarifinle
O değil sadece 2 malzemeli var bütün herkes yapıyordu hadi deneyeyim demiştim denemez olaydım eklemedim buraya zaten. Benim siteye eklediğim eski tarifim defterimde de yazıyor

bitter_im

Kılıç Arslan
Mod + Site Yazarı
Tepki
75.493
O değil sadece 2 malzemeli var bütün herkes yapıyordu hadi deneyeyim demiştim denemez olaydım eklemedim buraya zaten. Benim siteye eklediğim eski tarifim defterimde de yazıyor
Hee onu bilmiyorum kız aman herkes bişiler deniyor zaten görüntü için yapıyoruz bazen ama tutmuyor çöp oluyor

bitter_im

Kılıç Arslan
Mod + Site Yazarı
Tepki
75.493
Yaptım kurabiyeyi çok begendiler.
Ben limonda rendeledim missss miss bayıldılar❤
Ama benim fırın değişik biraz altı pembeleşince çıkarttım hemen :D biraz beyaz kaldılar :D ama lezzeti mük :puan:

Ekli dosyalar

• IMG_7237.jpeg
    IMG_7237.jpeg
    932,1 KB · Görüntüleme: 7
OP
nk83

nk83

࿐*⁀➷
Mod + Site Yazarı
Tepki
85.873
Yaptım kurabiyeyi çok begendiler.
Ben limonda rendeledim missss miss bayıldılar❤
Ama benim fırın değişik biraz altı pembeleşince çıkarttım hemen :D biraz beyaz kaldılar :D ama lezzeti mük :puan:
Eline sağlık valla ben de sevdim o blogcu ablaya buradan selamlar olsun kadın birebir tutan tarif vermiş. Az önce ceviz aldım yarın üzümlü cevizlisini yapacağım. Limon da çok yakışır kokusu burnuma geldi. Benim fırında cins ya bir önceki fırında her şeyi 180 derecede pişirirdim ama bu 150-170 derece arası yapıyorsun 40 dakikada pişmesi gereken şey 25-30 dakikada pişiriyor bazı ürünleri koyduğumda yanmasın diye fırının başında bekliyorum orayı burayı siliyorum bir alışamadım pişirme tarzına :D

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar