Sivilcelerinizden Sivilcelerinizi Sıkarak Kurtulamazsınız!

Arina

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
49.102
Tepki
50.485
Puan
113
Yaş
40
Konum
..
Sivilceden delik deşik ve kıpkırmızı olmuş yüzler maalesef ergenlik çağında yaşanıp, aşılan sorunlardan biri değil. Yetişkinlerin yüzde elli beşi yüzlerinde sivilcelerle yaşamak durumunda. Peki nasıl oluyor da yaşı 40’ı aşmış kadınlarda hala sivilce çıkıyor? Dr. Hauschka’ya göre yetişkin bir insanın yüzünde bazen fazla bazen az sivilce olması normal. Bu durum tamamen hormonların fazla çalışmasıyla, ciltteki bezlerin iltihaplanmasına ve sonuçta yetişkin sivilcesine yol açmasıyla alakalı. Tabii aşırı stres ve düzensiz beslenme gibi faktörler bu sorunu daha da fazla arttırıyor.

sivilce.jpg


Sivilce patlatmak zararlı çünkü...

Dr. Hauschka’nın erişkin aknesi sorununu yaşayan kadınlara tavsiyesi, iz bırakması kesin olduğundan sivilcelerini asla sıkmamaları. Hauschka sivilceleri sıkmak yerine, cildin yüz temizleme jeliyle köpürtülerek yıkandıktan sonra iltihabı gidermek için lavanta ile kompres yapılmasını tavsiye ediyor. Akne ürünü satın alırken, markaya değil, ürünün içeriğine bakmak gerekiyor. Özellikle çay özü gibi antiseptik maddeler içen ürünler sivilcelerin kurutulmasında etkili oluyor.

Ergenlik sivilcesi yetişkin sivilcesinden farklıdır

Akneli cilt çok hassas olduğu için alkol gibi cildi kızartacak sert kimyasallar yerine doğal içerikli ürünler cildin PH dengesini bozmadan, sivilceleri kurutuyor. Cildinizi doğal içerikli temizleyicilerle yeterince kirlerden arındırmak için temizleme ürününüzü doğru kullanmanız lazım. Kalendula ve papatya özlü temizleyiciler cildinizi tahriş etmeden, derinlemesine temizler. Temizleme jelini doğru kullanmanın püf noktası, cildinizi çalkaladıktan sonra, yüzünüze soğuk su ile kompres yapmaktır. Ayrıca akneli ciltler için çok fazla peeling kullanılmamalı. Hauscka’nın akneli yetişkinlere bir önerisi de beslenme. Dr. Hauschka, sağlıklı beslenmelerini, ciltlerinde reaksiyon yaratan gıdalardan uzak durmalarını ve günlük beslenmelerine probiyotik içeren gıdaları katmalarını tavsiye ediyor.

Alıntıdır!
 
G

guzelcem

Misafir
sivilceyi patlatdıkdan sonra elme sirkesiyle temizleyin inanın kurutuyor iltihabı:kupa: ben bu uygulamayı yapıyorum:) emeğine sağlık canısı.:eek:
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst