Şişmanlatmayan pirinç + Tarif

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.286
Tepki
83.523
Puan
113
Konum
İstanbul
Şişmanlatmayan pirinç!

Şişmanlatmayan pirinç hayal gibi görünse de Amerikan Kimya Derneği çok ciddi bir basın toplantısı ile kalorisi azaltmış bu pirinç deneyini açıkladı.

sismanlatmayan-pirinc--5579066.Jpeg



Hindistan cevizi yağı ve 30’dan fazla çeşit pirinçle yapılan bu araştırma 25 Mart günü yayınlandı. Biliyorsunuz bildiğimiz Pirinç yüksek oranda nişasta ve kalori içerir haliyle pirinç hiç bir diyette yer almaz. Şişmanlatmayan pirinç hayal gibi görünse de Amerikan Kimya Derneği çok ciddi bir basın toplantısı ile kalorisi azaltmış bu pirinç deneyini açıkladı.


Pirincin hindistan cevizi yağı ile piştiğinde ve 12 saat buzdolabında bekletip tüketildiğinde pirincdeki kalorinin yüzde 60’a kadar azaldığını iddia ediyorlar. Yola çıkış Aslayıların pirinc yiyip yiyip kilo almaması mı bilemiyorum ama veriler bilimsel ve gerçek.


Amerikan Kimya Derneği’ne göre şişmanlatmayan pirincin tarifi şu şekilde;

1 fincan pirinç,
1 çay kaşığı hindistan cevizi yağı
4 fincan su


Yapılışı
Suyu kaynatın, içine yağı ekleyin ve pirinci ekleyip 25 dakika boyunca pişirin. Pirinç şişip kabaracaktır. Pişen pirinci dolaba koyun ve 12 saat bekletin İşte şişmanlatmayan pirinç hazır. Soğuk yemek istemiyorsanız ısıtabilirsiniz bu dirençleşen nişastanın yapısını bozmuyor. Yakında Türkçe açıklamasını daha net anladığım bir çeviri mutlaka çıkacaktır ama kaba taslak bu.. Araştırmanın ayrıntılarını ve kanıtlarını görmeyi çok isterim
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst