Şişmanları sevindirecek haber

Kristen Stewart

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
47.857
Tepki
49.341
Puan
113
Yaş
38
Konum
Çıkmaz Sokak
Şişmanları sevindirecek haber


Fazla kiloluların, normal kilolulara göre erken ölüm olasılıklarının daha az olduğu ortaya çıktı.


sisman_7875129725319b022effde.jpg




ABD’de yapılan bir araştırma fazla kiloluların, normal kilolulara göre erken ölüm olasılıklarının daha olduğunu ortaya koydu.

Fazla kilonun uzun yaşatabileceğini gösteren bir araştırma, uzmanlar arasında tartışmalara neden oldu.

BBC’nin, Journal of the American Medical Association dergisine dayandırdığı haberine göre, söz konusu araştırma fazla kilonun, daha uzun yaşamayı sağlayabileceğini ileri sürüyor.

Araştırma çerçevesinde ABD Ulusal Sağlıkİstatistikleri Merkezi’ndeki uzmanların, vücut kitle endeksiyle ölüm oranlarını karşılaştırmak için yaklaşık 2,9 milyon kişiyi içeren 97 çalışmayı incelediği bildirildi.

Araştırma vücut kitle endeksleri 25 ila 30 arasındaki fazla kilolu kişilerin, sağlıklı kiloya sahip kişilere nazaran erken ölme olasılıklarının yüzde 6 oranında olduğunu gösterdi. Vücut kitle endeksinde sağlıklı aralığının 18,5 ile 25 arasında olduğu belirtiliyor.

Öte yandan araştırmada, zayıflığın ve aşırı derece obezitenin, yaşam süresini kısalttığı gözlendi.

Bir grup uzman araştırmanın sonuçlarını, ”zırvalık” olarak değerlendirirken, bazıları ise araştırmanın ”korkunç bir mesaj” verdiği görüşünde.

Fazla kilolu kişilerin daha uzun yaşamalarında, tansiyonlarının kontrol altına alınması gibi tedavilerin ve fazladan kilonun, hastanede tedavi gören çok hasta kişilerin hayatta kalmasına yardımcı olmasının etkilediği sanılıyor.

Söz konusu araştırmayı yapan uzmanlar, araştırma çerçevesinde sadece ölümlerin incelendiğini, sağlıklı geçirilen yıllara bakılmadığını kaydetti.

kadın ve kadın
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst