Şiş Börek (Nam-ı Diğer Mantı) Hatay

Özor

Daimi Üye
Katılım
26 Eylül 2010
Mesajlar
375
Tepki
484
Puan
63
Konum
Gaziantep
oqg4xv.jpg

Tarif sekiz kişiliktir.


MALZEMELER:

Hamur Malzemesi: 4 su bardağı un, 2 yumurta, 1 su bardağı su, 1 tatlı kaşığı tuz.

İç Malzemesi: 250 gr. kıyma, yarım çay bardağı sıvı yağ, 1 baş soğan, birkaç sap maydanoz, 1 çay kaşığı karabiber, 1 tatlı kaşığı silme tuz.

Yemeğin Pişirilme Suyu Malzemesi: 1,5 kg. yoğurt, 4 su bardağı su, 1 yumurta, yarım su bardağı sıvı yağ, 1 çay kaşığı tuz.

Üst Malzemesi: 2 çorba kaşığı tereyağı, nane, toz kırmızı biber.


YAPILIŞI: Hamurun tüm malzemeleri karıştırılıp yoğrulur. Bir iki saat dinlendirilir. Bıçak sırtı kalınlığında hamur açılır.Türk kahvesi fincanı ile hamurdan yuvarlaklar kesilir.İç malzemesinde; kıyma, rendelenmiş soğan yağda pişirilir. Ateşten indirileceğine yakın ince kıyılmış maydanoz, tuz, karabiber ilave edilir. Yuvarlak kesilmiş hamurların içine iç malzemesi konulur. Yarım ay biçiminde kapatılıp iki sivri ucu birleştirilir. Suyunda; 1,5 kg. yoğurt, 4 su bardağı su ve yumurta, ateşin üzerinde kesilmemesi için kaynayıncaya kadar karıştırılır. Ve bu malzeme karışımından olan suyun içine hazırlanan Şiş börekler atılır. 20 dakika pişirilir. Üst malzemesi de pişirilir ve servis yapılan tabağın üzerinde gezdirilir.


Bu şekli vermek için illa hamur açmak gerekmez elinizde yuvarladığınız iri fındık büyüklğündeki hamuru parmaklarınızla açarak aynı şekli verebilirsin. Tek yapmanız gereken yarım ay şeklindeki hamurun iki sivri ucunu arkaya doğru kıvırmak -ayse
 
OP
Özor

Özor

Daimi Üye
Katılım
26 Eylül 2010
Mesajlar
375
Tepki
484
Puan
63
Konum
Gaziantep
Doğrudur ablacım:) Bunu yayla çorbasına da koyuyoruz o da ayrı bir lezzet oluyor. Tabi sık yapılan bir şey değildir Mantıyı Kayseri usulü sevmiyoruz hani bunun içinde et yok derler bizim orada :kptmya:
 

Arina

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
49.102
Tepki
50.485
Puan
113
Yaş
40
Konum
..
Harika gözüküyor. Pek zahmetli değilmiş gibi gözüküyor ama Yine de zordur tabii:)
 

kedijik

Daimi Üye
Katılım
9 Aralık 2009
Mesajlar
9.606
Tepki
11.921
Puan
113
Konum
Konya
Yöresini hatırlamıyorum ama buna bir yerde de hinkkal diyorlar sanırım:acep:
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst