Sirkeli pırasa (Sinop)

E

esmanur

Misafir


SIRKELI PIRASA (Sinop)
Tarih: 01.May.2006
Yorumlarına 46 defa bakıldı

SIRKELI PIRASA (SİNOP)

MALZEMELER

1 bağ pırasa
250 gr yoğurt
2 diş sarmısak
bir tutam kırmızı pul biber
1 çorba kaşığı sirke



HAZIRLANIŞI

Pırasaların sadece soğan kısmını 7-8 cm.uzunlığunda doğrayın, bol suda haşlayın. İyice yumuşadıktan sonra süzgece alın ve suyunu iyice çektirin. Elinizle her bir pırasayı yassı hale getirdikten sonra una bulayıp kızgın yağda kızartın. Soğuduktan sonra çatalla lif hale gelinceye kadar ezin. İçine 1 çorba kaşığı sirke konmuş sarmısaklı yoğurtla pırasaları karıştırın.. Tabağa aldıktan sonra kızartma yağından biraz alın içine kırmızı pul biber karıştırıp üzerinde gezdirin. Bu Sinop ilinin bir yemeğidir. Aynı tarifi patlıcanla da yapabilirsiniz.
 

Arina

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
49.102
Tepki
50.487
Puan
113
Yaş
41
Konum
..
Sarımsaklı yoğurt değişik bir tat vermiştir zaten:eek:
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst