
SİRKELİ KIRMIZI ŞARAP SOSLU BONFİLE
Malzemeler:
800 gr bütün dana bonfile
4 adet patates
2 su bardağı kırmızı şarap
½ su bardağı üzüm sirkesi
2 su bardağı toz demi-glace sos
¼ su bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı tereyağı
Tuz
Karabiber
Birkaç dal taze kekik
Yapılışı:
Bonfileleri tuz ve karabiber ile marine ettikten sonra her iki tarafını ikişer dakika kızgın tavada pişirin. Derin bir tavaya şarap, sirke, demi-glace sos ekledikten sonra iyi bir kıvam alana kadar kaynatın. Bonfileleri sosun içine bırakıp 4-5 dakika süreyle beraberce pişirin. Patatesleri 3’er dakika haşladıktan sonra bir tarafı yapışık kalarak yelpaze şeklinde kesin ve bu şekilde yağda 1 dakika kızartın. Patates eşliğinde hazırladığınız bonfileyi taze kekik dallarıyla süsleyerek servis edin.
Kaynak :eyupkemalsevinc