Sirke Siler Süpürür

sadiye

Admin
Admin
Katılım
4 Mayıs 2010
Mesajlar
60.971
Tepki
56.321
Puan
113
Yaş
42
Konum
Almanya
Sirke Siler Süpürür

Konu temizlik olduğunda bütün kadınlar çok hassas. Evimiz, kıyafetlerimiz, yaşam alanlarımız, çocuklarımız kısaca sahip olduğumuz herşeyin temiz olmasına özen gösteriyoruz. Bu uğurda denemediğimiz temizlik ürünü kalmıyor. Bir kısmımız eskilerin kullandığı temizlik formüllerini kullanmaktan asla vazgeçemiyoruz. Doğal yöntemlerin her zaman daha etkili olduğunu düşünen kadınlar, sirkenin temizlik konusunda usta olduğunu bilirler.

Siz de bilmiyorsanız öğrenin, sirke tam bir temizlik uzmanı ! Sirkenin kokusu sizi ürkütüyor mu?
Merak etmeyin ne kadar hızlı uçup gittiğine inanamayacaksınız.

attachment.php


Kireç Sökücü
Mustluğunuzdan akan suyun kirecinden bıkıp usandıysanız, sirkeyi hiç denememişsiniz demektir. Çaydanlık, su ısıtıcı, bardak, tencere, mustuk kenarları kısaca tüm ****l eşyalardaki kireç izlerini sirkeli su ile kaynattığınızda hem kireci tamamen söküp atacaksınız, hemde parlamasını sağlayacaksınız.

Mangal Temizliği
Havalar ısınınca mangal keyfi yapılmaz mı ? Mangalın en sevimsiz kısmı ise, temizliğidir. Bazen yağlar öyle bir kurumuş ve yapışmış olur ki, kazımaktan kollarınız ağırabilir. Bir pet şişeye yar su yarı sirke koyun ve sıcakken temizlenecek bölgelere püskürtün. 10 dakika kadar bekleyin ve kolayca temizleyin. Gerekli görürseniz tekrarlayın.

Banyo Temizliği
Banyoda biriken sabun, şampuan ve diğer tortular hep canımızı sıkar. En kötüsüde temizlendikçe fayansı matlaştıran temizlik ürünleridir. Bunun önüne sirke ile geçmek mümkün. Ayrıca banyoda cam olan yüzeyler varsa, yine o bölgelerdede sirke oldukça etkili.

Ütü Temizliği
Ütünün zaman içinde bırakmaya başladığı kahverengi tortular tertemiz çamaşırları berbat etmekten başka bir işe yaramaz. Bunu ütünüzün su haznesine yarım su yarım sirke koyduktan sonra ütüyü çalıştırarak ve suyun buhar vererek bitmesini bekleyip, daha sonra ütü yapmadan önce en az 2 defa duru su ile aynı işlemi yaparak çözebilirsiniz.

Bebek Oyuncakları
Çocuğunuzun oyuncaklarının temizliği kuşkusuz çok önemli bir konu. Ancak bütün anneler kullandıkları deterjanların çocuklarına zarar verip vermediği konusunda endişe duyarlar. Oysa yarım su yarım sirke ile hazırladığınız karışım ile temizlediğinizde bu endişe otomatikman ortadan kalkmış olacaktır. Bebeğiniz oynamadan önce iyice havalandırdığınızdan emin olmayı unutmayın.

Altın Temizliği
Zamanla matlaşan ve rengi solan altın takılarınıza damlatacağınız bir damla sirke ile ovarak temizleyebilir ve parlatabilirsiniz. Daha sonra duru su ile çalkalamayı unutmayın.

Hatırlatma: Sirkeyi su dışında başka birşey ile karıştırmadan önce mutlaka konu hakkında uzman birine danışın. Bazı maddelerin etkileşimlerinin zehirli olabileceğini unutmamak gerekir.

iVillage Türkiye
 

Ekli dosyalar

  • sirke_220.jpg
    sirke_220.jpg
    11,9 KB · Görüntüleme: 93

bitter_im

Admin
Admin
Genel Yönetici
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
64.644
Tepki
53.687
Puan
113
Yaş
32
Konum
kocaeli
çaydanlıktaki kireci banyodaki sabuk kalıntılarını söktügünü bilmiyordum :dusun:

Aceba bu deterjan reklemları varya silint benk mi nedir :kptmya: onların icinedemi sirke koyuyorlar :cokkomik:
 

-Gizem-

Daimi Üye
Katılım
3 Mayıs 2012
Mesajlar
995
Tepki
561
Puan
93
Konum
Ankara
Faydalı olduğunu biliyordum ama bu kadarına pes :) Yalnız o kokusu bitiriyor beni. Artık maske falan takıp yaparız. Ütüde deneyeyim bu işlemi, limonda iyi dediler mahvoldu ütü. Yoksa ben mi beceremedim ne :)
 

bitter_im

Admin
Admin
Genel Yönetici
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
64.644
Tepki
53.687
Puan
113
Yaş
32
Konum
kocaeli
Birde sirke kapı eşikligini falan sildiginde. Domuz yagıyla eve büyü amaçlı ara bozma amaçlı sürülen yagıda söküp alır öyle musibetleri temizler :tskler:
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst