Şirin Bir Oda İçin

sadiye

Admin
Admin
Katılım
4 Mayıs 2010
Mesajlar
60.971
Tepki
56.321
Puan
113
Yaş
42
Konum
Almanya
Şirin Bir Oda İçin

IKEA ile ortaklaşa yaptığımız çalışmada bu ay 2.5 aylık hamile Funda Mürekkepçi’nin Alibeyköy’deki evinin bebek odasını hazırladık.

ÖNCE

attachment.php


IKEA İç Mimarı Özge Gülmez, ilk başta ev sahibi Funda Mürekkepçi ile görüştü. Bebek odası olarak ayrılan oda yaklaşık 4 metrekarelik bir alana sahipti. Bu yüzden henüz 2.5 aylık hamile olan ev sahibinin en önemli ihtiyaçları öğrenildi ve oda ona göre planlandı. Odanın küçük olması nedeniyle mekanda aydınlık renkler kullanıldı. Mekan, Jotun tarafından güneşin renklerine boyandı. Bebek odalarında yumuşak renkler yerine canlı renkler kullanıldığında çocuğun gelişimi destekleniyor. Bu renklerin seçilmesindeki nedenlerden biri de henüz bebeğin cinsiyetinin belli olmamasıydı. Boyanın bebek sağlığı için uygun olmasına da özen gösterildi. Eşya seçiminde alan kısıtlı olduğundan yatak, alt değiştirme ünitesi ve depolama ünitelerine yer verildi. Gulliver bebek yatağının korkuluklarının üzerine Noga bebek yatağı koruyucusu takıldı. Böylelikle bebek Isırsa bile yatağa zarar verilmemesi sağlandı. Yatağın kenarına bebeğin başını korumak amacıyla Kompisar baş koruyucu konuldu.
Alanın sıkışık olması nedeniyle duvara monte Antilop alt değiştirme ünitesi tercih edildi. Ünitesi isterlerse alt değiştirme masa tablası ile tamamlanabiliyor.

SONRA

attachment.php


ANNE İÇİN OTURMA BÖLÜMÜ
Annenin bir oturma alanına ihtiyacı vardı. Ancak oda çok küçük olduğundan bunu Trofast bank ile çözümledik. Annenin rahat oturabilmesi için bankın üzerine battaniye ve yastık yerleştirildi. Trofast bank: 115 TL.

BAŞINI KORUMAK İÇİN
Bebeğin başInI korumak için beşiğin içine Kompisar baş koruyucu konuldu. Dışarıdan güzel görünmesi için Sabler kedili sandalye minderi dekorasyon için kullanıldı. Kompisar baş koruyucu: 29,95 TL.

AYDINLATMA
Anne geceleri bebeği rahatlıkla kontrol edebilsin diye yatağın kenarında Smila Mane ve Smila Stjrana aydınlatmalara yer verildi.
Smila aydınlatma: 14,95 TL.

RENKLİ PERDELER
Lindmon beyaz ahşap jaluzi, Barnslig perdelerle kullanıldı. Jaluzi gün Işığının içeri girmesini engelleyerek bebeğin sağlıklı bir gündüz uykusu uyumasını sağlıyor.
Barnslig perde: 39,95 TL.,
Lindmon jaluzi: 74,95 TL.

NEVRESİM TAKIMLARI
Barnslig nevresim takımı, Len bebek yorganı ve yastığı kullandık. Nevresim takımı içerisinde çarşaf ve battaniye de bulunuyor.
Bamsling nevresim takımı: 34,95 TL.

BEBEK YATAĞI
Gulliver bebek yatağını iki farklı yükseklikte kullanmak mümkün. Hem yeni doğmuş bebekler, hem de daha büyük çocuklar için. Yatak 3-4 yaşına kadar kullanılabiliyor. Gulliver yatak: 218 TL.

DEPOLAMA SEPETİ
Lattsam depolama sepeti hem alt değiştirme masasına, hem de yatağın kenarına takılabiliyor. Burada yatağın kenarında kullanıldı. Bunun nedeni ise oturma bölümüne daha yakın olması. Lattsam depolama sepeti: 22,95 TL.

RAŞAR
Trofast ünitesini isterseniz duvara monte ederek yerden kazanabilirsiniz. Trofast raf:
26 TL.

DOLAP
Trofast saklama ünitesini farklı şekilde kombine ederek küçük alanları değerlendirmeniz mümkün. Trofast saklama ünitesi:
115 TL.

BOYA
Duvarlar bebeğin cinsiyeti belli olmadığından Jotun tarafından güneşin renklerine boyandı.

ALT DEĞİŞTİRME
Antilop alt değiştirme ünitesi duvara monte ediliyor ve katlandığında yer kazandırıyor. Antilop alt değiştirme: 159 TL.

OYUNCAK
Bebek uyurken ilgisini yöneltmek için yatağın üstünde mobil oyuncak kullanıldı. Siyah beyaz olması bebeğin görme duyusunu geliştiriyor. Oyuncağı bebeğin uzanacağı yükseklikten yukarıya asmak gerekiyor.

YASTIK VE BATTANİYE
Trofast bankın üzerinde annenin rahatlıkla oturabilmesi için Barnslig battaniye ve Stockholm yastık kullanıldı.

PRATİK ÇÖZÜMLER
Oda çok küçük olduğundan sadece önemli ihtiyaçlara yer verildi. Yatak, depolama üniteleri, alt değiştirme ünitesi ve annenin oturabileceği bir bank...

ODA SAHİBİNİN YORUMU
''Çocuk odamız ufak olduğu için eşyaları nasıl sığdıracağımız konusunda endişeliydik. Tüm mobilyalar ve diğer düzenlemelerden sonra beklediğimden çok daha kullanışlı ve şirin bir çocuk odasI haline geldi. Bebeğim ve benim rahat ve eğlenceli şekilde kullanacağımız bir oda oldu. Evim dergisi ve IKEA'ya teşekkür ederim.''

iVillage Türkiye
 

Ekli dosyalar

  • evim-once_450.jpg
    evim-once_450.jpg
    19,4 KB · Görüntüleme: 49
  • evim-sonra_450.jpg
    evim-sonra_450.jpg
    24 KB · Görüntüleme: 55

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst