Sirene tatlısı

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.291
Tepki
83.528
Puan
113
Konum
İstanbul
sirene-tatlisi_f86005d1.jpg


Sirene tatlısı

Hamuru için

250 gr tuzsuz lor peyniri

2 yumurta

1 su bardağı un

1 su bardağı irmik

1 çay kaşığı limon suyu

Yarım paket kabartma tozu

Şerbeti için

4 su bardağı toz şeker

5 su bardağı su

üzeri için

Böğürtlen

Vanilyalı dondurma

Fırını 180 derecede ısıtın. Hamur için gereken malzemeleri hamur yoğurma kabına alın ve iyice karıştırıp çok yumuşak bir hamur yoğurun. Hamuru yıldız uç takılmış bir krema torbasına doldurup yağlanmış fırın tepsisine aralıklı olarak ceviz büyüklüğünde sıkın. önceden ısıtılmış fırında pembeleşene kadar pişirin. Fırından çıkarıp soğuması için bekletin. Şeker ve suyu tencereye alıp kaynatın. Şurup kıvamına geldiğinde soğumuş olan hamurların üzerine gezdirin. 1-2 saat bekletin. Dondurma ve böğürtlenle birlikte servis yapın.Sirene tatlısı artık hazır, afiyet olsun


Lezzet

 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst