Sıradışı Yatak Odası Önerileri

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.280
Tepki
83.517
Puan
113
Konum
İstanbul
Sıradışı Yatak Odası Önerileri

Monotonluktan biraz olsun çıkmak, farklı, özel ve sıradışı bir yatak odası sahibi olmak isteyenler için bir dizi orijinal yatak odası fikri derledik!

Yatak odası deyip geçmemek gerekiyor. İstatistiki olarak baktığımızda yatak odaları evlerimizin en çok vakit geçirdiğimiz kısımları. Bu vaktin çoğu uykuyla geçiyo olsa da, özel, kendine özgü ve sıradışı bir yatak odası sahibi olmak hem ruhsal, hem fiziksel sağlığımız için elzem. Hele de yaşadığımız ortamın sağlığımızı doğrudan etkilediği gerçeğinin genel kabul gördüğü günümüzde. Biz de bu doğrultuda monotonluktan biraz olsun çıkmak, farklı, özel ve sıradışı bir yatak odası sahibi olmak isteyenler için bir dizi orijinal yatak odası fikri derledik.

Fütürisik bir yaklaşım / Mahir Mobilya
Türkiye'de yatak odası denince genelde klasik ya da avangard modeller gelir akla. Oysa bu bir amentü değil. Piyasada birçok farklı tarzda yatak odası tasarımı ve takımı bulabileceğiniz gibi, eşyaları ve renkleri kendiniz seçerek kendi tarzınızı da yansıtabilirsiniz. Örneğin 70'li yılların bilim-kurgu filmlerini andıran hatlar ve şekillerin yatak örtüsünün pastel rengiyle yumuşatıldığı bu yatak odası hem tamamıyla özgün olmayı başarıyor, hem de klasik bir yatak odasının sıcaklığını yansıtmayı.
homify_b127a4b5-cbc0-44c9-94a7-1b258f6b4ba2_1.jpg

Tarzların buluşması / Mimoza Mimarlık
Aslında yatak odası dekorasyonunun size sunduğu hoş bir avantaj vardır. Burası evin en mahrem odalarından biri olduğu için evinize gelecek olan konukların ne düşüneceğini his hesaba katmadan, her şeyi kendi zevkinize göre ayarlayabilir, her türlü çılgınlığı yapabilirsiniz. Yeşil Josephine koltuktan, modern tabureye, avangard duvar ve tavan süslerinden, eşsiz avizeye kadar birçok farklı ürün ve tarzın bir araya geldiği bu yatak odası için her şeyi söyleyebilirsiniz ama, sıradan diyemezsiniz herhalde.
homify_4111ed94-dfef-4479-bb2e-466062180210_1.jpg

Tamamen sıradışı / Okinlab Gmbh
Konumuz sıradışı yatak odaları olduğuna göre bildiğimiz her şeyi unutup bazı çılgınlıklara da açık olmamız gerekiyor. Örneğin ne renk paleti, ne seçilen mobilyalar, ne de onların yerleştirilme şekliyle bildiğimiz yatak odalarına hiç benzemeyen bu örnekte olduğu gibi. Minimalist tasarımın soğukluğunun ahşabın sıcaklığıyla dengelendiği bu odanın asıl yıldızı ise tamamıyla orijinal tasarımıyla adeta nefes kesen yatak. Mekânın banyo lavabosuyla arasında herhangi bir ayrım bulunmaması da size ilham verebilecek bir başka sıradışı fikir.
homify_5e8152df-ca0c-4161-866c-b46b9ab15827_1.jpg
B
iraz abartmaya ne dersiniz? / Asnaghi Interiors
Sadece yatak odasında değil ev dekorasyonunun her aşamasında belirleyici olan kişisel zevklerdir ve o klişe tabirle söyleyecek olursak, zevklerle renkler tartışılmaz. Dolayısıyla birçoklarının burun kıvıracağı ve abartılı bulabileceği böyle bir yatak odası tasarımı da mümkün. Burada sadece avangardın son noktasını değil, aynı zamanda çok güçlü bir renk olan kırmızının mobilyaların krem rengi dışında neredeyse hiç dengelenmeden kullanıldığın görüyoruz. Eh, sizi mutlu edecekse bazı şeyleri biraz abartmanın kimseye zararı olmaz.
homify_591be4b8-021c-4efc-bf33-37b2541b0a94_1.jpg

İç açıcı yatak odası / Lab21Studio
Eğer yatak odanızın konumu buna uygunda, hele de ışık alan pencereleriniz varsa, sıradışı bir yatak odasının anahtarı belirli bir rengi vurgulayarak, mümkün olduğunca minimalist bir düzenleme yapmak olabilir. Burada duvardaki tabloyla yatak örtüsünün uyumunun yanısıra, yüksek tavan ve pencereler sayesinde mekânı dolduran gün ışığı bu yatak odasını büyüleyici ve sıradışı kılmaya yetiyor.
homify_2b164215-86b1-4a30-b03c-ab9d22c86dbe_1.jpg

Yatağı duvara dayamak zorunda değilsiniz / Burnazzi Feltrin Architects
Son olarak yine sıradışı bir fikirle bu yazının finalini yapalım. Yatak odalarında genellikle yatak duvarlardan birine dayanır ama bu elbette bir kural değil. Mekânın büyüklüğüne göre yatağı bağımsız olarak odanın ortasına koyabileceğiniz gibi, bu örnektekine benzer bir dolap ya da çalışma odası düzenlemesi yapıp, yatağınızı da bu şekilde yerleştirebilirsiniz. Tabii yatak odanız küçükse ve buna benzer bir uygulama yapmak istiyorsanız, küçük bir yatak seçmeniz elzem hale geliyor.
homify_5151773f-5a99-469d-8a72-09d2b4f2f3c4_1.jpg


ekolay


 

talutayni

Yeni Üye
Katılım
14 Nisan 2017
Mesajlar
2
Tepki
0
Puan
1
Yaş
44
Konum
izmit
Bi tanede benden olsun.

3d_duvar_kaplama.jpg
 

Ekli dosyalar

  • gergi tavan 8.jpg
    gergi tavan 8.jpg
    48,2 KB · Görüntüleme: 47

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst