Sinüzit

ademiyat

Daimi Üye
Katılım
4 Ağustos 2011
Mesajlar
199
Tepki
283
Puan
63
Konum
adana
sinüzitüm çok arttı bu sene baş ağrısından duramıyorum arkadaşlar ,antibiyotik kullanmaktan bıktım doğal yöntemler denemek istiyorum yardımcı olurmusunuz ?
 

Şekerpare

Daimi Üye
Katılım
28 Temmuz 2011
Mesajlar
14.496
Tepki
20.501
Puan
113
Konum
Mutluluklar Diyarından (:
Hiç yaşamadım nasıl birşey olduğunu bilmem canım.Allah şifa versin.Bak senin için araştırıp şunu buldum.İnşallah kısa zamanda iyi olursun.

Sinüzit milyonlarca insanı etkileyen bir rahatsızlıktır. Sinüzitin belirtileri arasında burun tıkanıklığı ve akıntısı, yüzde ve başta ağrı, yüksek ateş ve yorgunluk yer alır. Bu belirtiler birkaç gün devam etmektedir. Sinüzit belirtilerini tedavi etmede

· Sinüzit burnun kurumasına neden olur ve bu da burunda yanma hissine yol açar. Bu nedenle burnunuzu nemlendirin. Nasal iltihaplanmaları azaltmaya karşı diğer bir doğal yöntem yüze sıcak havlu ve zencefil kompresinin uygulanmasıdır. Bu sayede nasal yollar açılık ve tıkanıklık azalır.

· Okaliptüs yaprağını bir tutam tuz ile birlikte yapraklar yumuşayana kadar suda kaynatın. Su ılıdıktan sonra okaliptüs suyunu şırıngaya çekin ve burun deliklerinize uygulayın. Burundaki tıkanıklığı açıldığını göreceksiniz. Eğer burun temizlenmezse, sinüs basıncı alında daha fazla hissedilir. Bu şiddetli baş ağrılarına yol açar. Birçok kişi bu ağrılara karşı alınlarına nemli sıcak havlu ile kompres yapmaktadır.


· Eğer bu yöntemler işe yaramazsa Sinüvil kullanabilirsiniz. Sinüvil reçetesiz doğal bir üründür ve sinüzit belirtilerini azaltmaya yardımcı olur. Bu ürün ilk olarak sinüslerdeki baskıyı azaltır ve sinüsleri boşaltır. Daha sonra bağışıklık sistemi geliştirilir ve vücut bakterilere karşı daha etkili bir şekilde savaşır.
 

Şekerpare

Daimi Üye
Katılım
28 Temmuz 2011
Mesajlar
14.496
Tepki
20.501
Puan
113
Konum
Mutluluklar Diyarından (:
Ahmet MARANKİ' den Pratik Sinüzit Formülleri

- Hatmi yaprağı, altın başak, orman sarmaşığı eşit karışımının çayı, 2-3 saatte 1 bardak içilir.
- 1 litre suya 2 yemek kaşığı dolusu papatya eklenir. Ağır ateşte kaynamaya başlayınca ateşten alınır. Bş ve göğüs büyük bir havluyla örtülerek, papatya buğusu 10 dakika solunur. Tedavi sonrası hemen açık havaya çıkılmaz.
- Her 3 günde, bir limon sıkılıp aynı miktarda su ilave edilerek gözlerden yaş gelecek şekilde buruna iyice çekilmelidir. Bu tedaviye 1 ay kadar devam edilmelidir.
- 1 çay bardağı suya, 1 çay kaşığı kekik yağı konulur. Bİr başka fincanda fındık kadar kil eritilir. Üzerindeki duru su alınıp, kekik yağıyla birleştirilir. İyice çalkalanır, günde 3-4 defa burun deliklerine bir kaç damla damlatılır.
- Maydanoz ve ebegümeci beraber haşlanır. Buharı teneffüs edilir.

Sinüzit Tedavisinde Kullanılan Bitkiler :

Sinüzit tedavisinde kullanılabilecekbir çok bitki vardır. Bunlardan bazıları Okaliptus : Alnın ve başın üst kısımlarının, seyreltilmiş okaliptus yada nane yağıylarından biriyle ovulmasın her zaman için sinüzite iyi gelmiştir.

Ananas : Ananasın içindeki "bromelain" adlı bileşik, sinüzit tedavisinde oldukça yararlıdır. Günde 250-500 gram arası taze sıkılmış ananas suyu içebilirsiniz.
 

hürrem

Aktif Üye
Katılım
2 Mart 2011
Mesajlar
367
Tepki
56
Puan
28
Yaş
31
Konum
adana
canım cok gecmiş olsun sinüzitin nasıl bir illet olduğunu çok iyi bilirim, arkadaşım bana entrelief in Sinuskit diye bir silüsyonunu önermişti çok faydasını gördüm kısa bir zamanda beni çok rahatlattı. içeriğinde de sade deniz tuzu ve su var herhangi bir yan etkisinin olcağını zannetmiyorum, kullanışı da çok basit zaten sana da tavsiye ederim ama yine de öncelikle doktoruna danışman daha faydalı olur. tekrardan geçmiş olsun.
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst