Simit Yapımı

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.698
Tepki
84.326
Puan
113
Konum
İstanbul
simit1.JPG


SIMIT TARIFI (8 adet)

Malzemeler
1 su bardagi ilik sut (200 ml)
1 cay bardagi ilik su (100 ml)
3 tatli kasigi kuru maya
1 yemek kasigi seker
3 su bardagi un* (baslangic icin, sonrasinda daha eklemeniz gerekebilir)
2 yemek kasigi siviyag
1 yumurta
2 cay kasigi tuz

Ustu icin
2 yemek kasigi pekmez
Yarim cay bardagi su
susam

Yapilisi
Ilik su ve sut karistirilir. Seker ve maya eklenir. Maya cozulup kabarana kadar beklenilir. Diger malzemeler karistirilir, mayali su sut karisimi eklenir. Un yavas yavas eklenir. Gerekirse yukaridaki miktardan daha fazla da eklenebilir. Onemli olan kendini toparlayan ele yapismayan bir hamur elde etmek. Diger puf noktasi da hamuru 5-10 dakika boyunca un serpilmis tezgahta iyice yogurmak. Sonrasinda unlanmis bir kaba alinir, ustune once biraz siviyag surulur sonra strec folyo ile kapatilir. 1 saat kadar mayalnamasi icin ilik bir yerde birakilir.

Hamur mayalandiktan sonra 8 parcaya ayrilir. Her biri uzun rulo haline getirilir. Ortadan tutulur, birbirine orguymus gibi dolanir ve uclari birlestirilir. Acemi sef asamalari cok guzel gostermis. Sonrasinda once pekmezli suya her tarafi islanacak sekilde batirilir, sonrasinda da susamla kaplanir. Benimkilerin susami az olmus bence, siz isterseniz hic bir yeri gozukmeyecek sekilde susamla kaplayin.

Yagli kagit serilmis tepsiye alinir. 180-190 dereceye onceden isitilmis firinda iyice kizarana kadar pisirilir.

* Un miktari konusunda net bir bilgi veremiyorum cunku bizim buradaki unlarin icerigi ile Turkiye'dekiler ayni degil. Protein miktarlari degisik olabiliyor, o da eklenen miktari degistirebiliyor. Buradaki unlarla daha az miktarda koyarak ayni kivam elde ediliyor. O yuzden aldigi kadar un demek daha dogru belki..

Kaynak : anneminmutfakokusu

 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst