Simit kebabı

meleğim

Daimi Üye
Katılım
21 Ağustos 2010
Mesajlar
745
Tepki
457
Puan
63
Konum
istanbul

Simit-Kebabı.jpg

  • 400 gr. Orta Yağlı Kıyma
  • 200 gr. Köftelik Bulgur
  • 3 Diş Sarmısak
  • 1/2 Çay Kaşığı Pul biber
  • 1 Tatlı Kaşığı Nane
  • 1 Baş Kuru Soğan
  • 1/2 Çay Kaşığı Karabiber
  • 30 gr. Çam Fıstıgı
  • Tuz
Simit Kebabı Nasıl Yapılır:Bulguru ayıklayıp, yıkayalım Yumusayıncaya kadar ılık suda bekletelim.Yumuşayan bulgur soğuduktan sonra kıymanın üzerine dökelim.Sarmısakları iyice dövün. Soğanları rendeleyip, suyunu süzün. Diğer baharatlarla birlikte bütün bu malzemeleri kıyma ve bulgurla karıştırın.En son dolma fıstığını ekleyerek karıştırın. Ceviz büyüklüğünde köfteler ayırarak şişlere takın ve kömür ateşinde pişirin. Sonra Kebabımız Piştikten Sonra Servise Hazırdır Afiyet Olsun…
 

ayser

Daimi Üye
Katılım
12 Aralık 2009
Mesajlar
6.699
Tepki
7.439
Puan
113
Yaş
68
Konum
Kartepe
ben bulgurun olduğu herşeyi beğenirim bunuda deneyeceğim annem da buna benzer bir köfte yapardı eşim bulguru yemediği için misafir geleceği zaman kullanıyorum bulguru:hhhhhh:paylaştığın için sağol
 
OP
meleğim

meleğim

Daimi Üye
Katılım
21 Ağustos 2010
Mesajlar
745
Tepki
457
Puan
63
Konum
istanbul
vala benim de iştahım açıldı bi bilsen yapıcam yarın bende :hhhhhh::hhhhhh::kahve:
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst