Şimdi lazer epilasyon devri

Arina

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
49.102
Tepki
50.485
Puan
113
Yaş
40
Konum
..
İstenmeyen tüylerle savaş, neredeyse insanlık tarihiyle yaşıt! Sümerler'in cımbız, Araplar'ın ip, Mısırlılar'ın ustura ve balmumuyla savaş açtığı tüy ve kıllardan, günümüz insanı lazer epilasyonla kurtulmayı tercih ediyor.

attachment.php


Modern yaşamın en önemli estetik sorunlarından istenmeyen tüy ve kıllardan artık lazer epilasyonla kurtulmak mümkün. Medical Park Fatih Hastanesi Dermatoloji Uzmanı Dr. Fatma Gündüz, bu yöntemle ilgili bilgiler verdi:

►Normalin dışında kıllanma hemen her dönemde önemli sorun olmuştur. Bunun için birçok farklı yöntemler kullanılmış. Örneğin; cımbızı ilk kullananlar Sümerler'dir. Araplar bu iş için ipi kullanmışlar. Eski Mısırlılar ise ustura ve balmumunu tercih etmişler. Romalılar'ın tercihi de cımbız olmuş.

Önce doktor onayı
►İnsanoğlunun asırlardır farklı yöntemlerle çare aradığı istenmeyen tüyler günümüzde ise son derece modern yöntemlerle yok ediliyor. Bu yöntemlerin kuşkusuz en etkilisi epilasyondur. Epilasyon; kılların kökü ile birlikte uzaklaştırılması demektir.
►Epilasyon yöntemleri geçici ve kalıcı olarak iki grupta değerlendirilir. Kalıcı kıl kaybına neden olan; günümüzde oldukça popüler ve güvenilir olan lazer sistemleridir. Lazer sistemleri, ilk kez 1996 yılında FDA onayı ile epilasyon amaçlı kullanılmaya başlanmıştır. Lazer epilasyonda ışık enerjisi kullanılarak kıl kökü yakılır. Burada hedef, kıl kökü olduğu için yan etki riski çok azdır.
►Lazer epilasyona başlamadan önce; kişinin deri tipi, kıl rengi, kıl tipi, kıl yoğunluğu, kıl kalınlığı, hangi bölgeye uygulama yapılacağı ve kişinin hormonal probleminin varlığı değerlendirilmelidir.

Hikaye önemli
Uygulama öncesi iyi bir muayene ve öykü alınması, gelişebilecek yan etkiler açısından önemlidir. Kişide bir deri enfeksiyonu bulunması, tekrarlayan uçuk öyküsünün olması, ışığa hassasiyet oluşturan hastalığı bulunması ya da buna neden olan bir ilaç kullanması gibi durumların önceden belirlenip, buna göre davranılması gerekir.

Başarılı uygulama için altın kurallar
►İşlem öncesi kıl köklerinin aynı yaşta olması için, en az üç hafta kıllar kökü ile alınmamalıdır.
►Epilasyon öncesi hassas bölgelere ağrıyı azaltıcı kremler sürülebilir.
►Seanslar bir ile üç ay aralarla yapılır. Bu süre yüzde kısa, bacaklarda ise uzundur.
►Lazer epilasyonun başarısı, uygulama bölgesi ve uygulama yapılan cihaza göre değişir. Alt bacak, koltuk altı, genital bölge ve kollarda başarı daha fazla iken yüz, göğüs arası ve göğüs ucu gibi bölgelerde iyi sonuç almak için daha çok uygulama yapmak gerekebilir.
►İşlem sonrası kızarıklık ve kabarıklık gelişebilir. Ancak bu belirtiler çoğu kez birkaç saatte geçer.
►İçi su dolu kabarcık olmamışsa, makyaj yapılabilir. Kabarcık varlığında pansuman yapılmalıdır.
►Hasarlanan kıllar, 10-15 gün içinde dökülür.
►Lazer işlemi mutlaka bir doktor gözetiminde yaptırılmalı. Güzellik hepimizin istediği bir şeydir ama önce sağlık gelir!

Lazer epilasyonla ilgili merak edilenler

►Hamilelere uygulanır mı?
Bilinen bir risk olmamasına rağmen, genel tıp etiği gereği hamilelere uygulanmamaktadır.

►Kaç yaşından itibaren uygulanabilir?
15-16 yaşından itibaren (ergenliğe giriş) uygulanabilir.

►Lazer, kansere neden olur mu?
Bu soru daha çok, 'Koltuk altına uygulandığında meme, genital bölgeye uygulandığında rahim ya da yumurtalık kanserine neden olur mu?' şeklinde oluyor. Lazer sistemleri, tıpta 40 yıldır uygulanan sistemler. İlk kez göz alanında uygulanmış ve şu anda birçok dalda güvenle kullanılıyor. Kanser ya da başka bir hastalığa neden olduğuna dair bulguya rastlanmamış.

►Lazer sırasında neden gözlük kullanılıyor?
Lazer ışını, retina dediğimiz gözün görme hücrelerinin olduğu kısma gelirse körlük riski var. Bu yüzden hem kullanıcı hem de hastanın koruyucu gözlük takması gerekiyor.

►Epilasyondan sonra bir krem kullanmalı mı?
İşlemden sonra bir hafta süreyle kişinin nemlendirici kremler ve güneş koruyucu kullanması, gelişebilecek bir yan etkiyi önlemeye yardımcı olur.

►Lazer epilasyon erkeklerde kullanılır mı?
Sakal üstü, kulak ve sırt kıllarından kurtulmak isteyenler ya da göğüs kıllarını azaltıp, daha doğal görünmek isteyen erkekler de bu işleme başvuruyor.

Alıntıdır!
 

Ekli dosyalar

  • 506826647495.jpg
    506826647495.jpg
    20,7 KB · Görüntüleme: 229
G

guzelcem

Misafir
ADEM baba HAVVA anamız şeytana uymasaydınız bu kıllarla mücadele etmiycekdi insanoğlu:ates:
 

Kristen Stewart

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
47.857
Tepki
49.341
Puan
113
Yaş
38
Konum
Çıkmaz Sokak
Keşke böyle bir imkan olsaydı,ne güzel ömür boyu kurtulurduk kıl tüy işinden.:dertli:

Çok zengin olursam bir gün muhakkak yaptırırım.:panter:
 
OP
Arina

Arina

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
49.102
Tepki
50.485
Puan
113
Yaş
40
Konum
..
Ben doğum yaptıktan sonra düşünüyorum. Acısını gözardı edeceğim artık :ates:
 
G

guzelcem

Misafir
git canısı burda bekar hakim kız var ankarada 5 seansda uygulanmış müthiş acı çekmiş şimdi heryeri tertemiz ve rahat olduğunu söyledi bende düşünüyorum acısı dayanılmaz olduğunu söyledi nasıl dayancam:sok:gitme:
 
OP
Arina

Arina

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
49.102
Tepki
50.485
Puan
113
Yaş
40
Konum
..
İğneli çok acıyormuş; ama lazer fazla acımıyormuş.Kızlar benim bacağımda maalesef batık oluyor. Çok fazla yok tüy:) Ama yine de uyuz oluyorum işte :dertli:
 

duru_su

Aktif Üye
Katılım
7 Ekim 2010
Mesajlar
183
Tepki
198
Puan
43
Konum
İstanbul
Kızlar ama bence doktora yaptırın.bir arkadaşımın bacağını yakmışlar.herkese güven olmuyor.bende kaşlarım döküldü doktora gittim meğer o doktor ünlü bir doktormuş.gördüm orda lazerde yapıyordu.iyi bir doktor anladım yani.gidip ona yaptırcam bende.
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst