Şile Akçakese Köyü, Woody Will Tatil Köyü,

Gülümse

Daimi Üye
Katılım
28 Şubat 2009
Mesajlar
3.793
Tepki
7.105
Puan
113
Konum
istanbul
Bazı yerler için söylenilen sözler vardır ‘Yeryüzü Cennet’i ’gibi, sizlerle paylaşmak istediğimiz yer gerçek bir Yeryüzü Cenneti…
Herkes zaman zaman sakinlik ister, şehrin gürültüsü, trafiği, stresi… Psikologlar bile stresten bunaldığınız zamanlarda gözlerinizi kapatıp kendinizi sakin bir deniz kenarında hayal etmenizi söylerler. Her köşesini beton binaların doldurmuş olduğu İstanbul’da sıcaktan bunalmış ve yeşile hasret yaşarken İstanbul’a çokta uzak olmayan ve gerçekten Yeryüzü Cennet’i diye tabir edilmeyi hak eden bir yer anlatmak istiyoruz size. Şile – Akçakese…
İstanbul’a sadece 60 Km uzaklıkta olan bu şirin köy Şile - Ağva yolu üzerinde bulunuyor ve size gerçekten de özlediğiniz huzuru sunuyor. Akçakese Köyü’nde bir çok tatil köyü var yol üzerinde giderken Şile’ye ulaşmadan önce Doğa Tatil Köyü’nü ve Şile Dedeman Oteli’ni görebilir, dilerseniz yol üzerindeki otantik ve doğal ortamda bulunan küçük kır evlerinde nefis gözlemeler yiyebilir ve harika bir köy kahvaltısı yapabilirsiniz.
Istanbulda_TatilKoyu.JPG

Son yapılan yol çalışmalarıyla Akçakese’ye ulaşım ortalama 1 saat sürüyor yolar çok dar ve virajlı olduğundan dikkatli ve yavaş gitmek büyük önem taşıyor. Eğer arabasız gitmek isterseniz Harem’den kalkan otobüslerle ulaşımınızı sağlayabilirsiniz.
Akçakese’ye ulaştığınızda sizi sessizlik ve huzur bekliyor olacak. Sahilinde, dalgaların oyduğu kayalar ve iyot kokusu, içersinde az miktarda altın tozu da bulunduğu için,güneş ışıklarıyla birleşince muhteşem bir ışıltıyla sizi çeken kumsalı yüzünüzde bir mutluluk ifadesine neden oluyor.Deniz temiz ve berrak, aynı zamanda da sudaki tuz miktarı fazla olmadığı için sizi rahatsız etmiyor, dilerseniz koylardaki kayalıkların üzerinden balık bile tutabiliyorsunuz.
Akçakese’ye gidildiğinde gidişiniz erken saatte olmalı ki trafiğe yakalanmayın, Ağva ile aynı yönde olması nedeniyle trafik yoğun olabiliyor. Özellikle dönüş trafiği bazen saatler sürdüğü için gitmişken 1-2 gün kalmayı da tercih edebilirsiniz. Akçakese’de kalabilecek yer olarak farklı alternatifler mevcut.
Hem havuz hem deniz bir arada olsun istiyorsanız denize sıfır mesafede kurulmuş olan Woody Will Tatil Köyü’nü seçebilirsiniz. Bu tatil köyü gerçektende muhteşem denilecek kadar güzel içersinde 1 çocuk bir büyük havuzu bulunuyor aynı zamanda biraz yukarıda denizi yukarıdan seyredebileceğiniz ve kendine özel havuzu bulunan jakuzili lüks daireler yer alıyor. Havuzun hemen yanındaki merdivenden denize inilebiliyor, evler ağaçtan yapılma ve oldukça serin bir yer, odalarda buzdolabı gardrop ve yatak bulunuyor, televizyon yok, rahatsız edici şekilde gürültülü müzikte yok sadece sessizlik ve huzur var.
Istanbulda_TatilKoyleri.JPG

Woody Will Tatil Köyü, yaz ve kış aylarında açık. Kışın beyazlar içindeyken de yazın olduğu kadar güzel görünüyor, yaz ve kış için ayrı yemek bölümleri var. Yarım pansiyonda yemek ücretsiz ama içtiğiniz şeylerin fiyatını sormazsanız fazlasıyla ücret ödemek zorunda kalabilirsiniz. Woody Will’in bu güzelliği karşısında ödeyeceğiniz fiyat size biraz yüksek gelirse yakınlarda bulunan ve aynı koyu kullanan başka bir tatil köyü de seçebilirsiniz.
Kısacası kendiniz için küçük bir kaçamak istiyorsanız bir ödül niteliğinde olan bu muhteşem mekan stres altında kaybettiğiniz enerjinizi yeniden toplamanıza fazlasıyla yardımcı olacaktır.
 

Çikolata

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
4.093
Tepki
5.378
Puan
113
Konum
istanbul
şileliyim gerçekten gidilecek yerler
hem yakın olması hem doğası hem denizi herşey var:kupa:
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst