Sigarayı bırakmak zor mu?

Şahmaran.

Admin
Admin
Katılım
9 Temmuz 2008
Mesajlar
38.082
Tepki
50.395
Puan
113
sigarayi-birakmak-zor-mu.jpg




Sigarayı bırakmak zor mu?

Sigara içen yetişkinlerin çoğu sigarayı bırakmak istemektedir. Hem fiziksel hem de psikolojik bağımlılık nedeniyle sigarayı bırakmak zordur. T.C.Sağlık Bakanlığı’nın Türkiye Küresel Yetişkin Tütün Araştırması’nın sonuçlarına göre sigara içenlerin yarısından çoğu sigarayı bırakmayı istemektedir ve %45’i de sigarayı bırakmayı denemiştir.
pic2.jpg
Son 12 ay içinde sigarayı bırakma girişiminde bulunanların %15.8’i başarılı olmuştur. Sigara kullananlar haz duygusundan vazgeçmekte zorlanmakta ve daha da önemlisi yoksunluk belirtileri nedeniyle sigarayı kolay kolay bırakamamaktadır. Ayrıca fiziksel etkilerin ötesindeki psikolojik nedenler ve sosyal faktörler de sigarayı bırakmayı zorlaştırmaktadır.
Sigarayı bırakmak için çeşitli yöntemler kullanılmaktadır. Bazı yöntemlerin başarı oranı düşüktür. Aynı anda çok yönlü bir yaklaşım başlatılmalıdır. Araştırmalar, destekleyici hizmetler ve danışmanlık ile birlikte spesifik ilaçların ya da bu ilaçların kombinasyonlarının çok etkili sonuçlar verdiğini göstermektedir.
Tüm bu faktörler bir arada sigarayı bırakma girişimlerinin düşük bir oranının başarılı olmasına neden olmaktadır. Sigarayı bırakma kararlılık, motivasyon ve uygun destek gerektirir. Sigara kullanımı tekrar başlama potansiyeli olan kronik bir hastalık olarak kabul edilmelidir. Zamanında ve etkili biçimde uygulanan sigarayı bıraktırma girişimleri sigaranın bırakılmasında ve sigarayla ilişkili hastalıkların azaltılmasında önemli yararlar sağlayabilir.
 

ayser

Daimi Üye
Katılım
12 Aralık 2009
Mesajlar
6.699
Tepki
7.439
Puan
113
Yaş
68
Konum
Kartepe
Sigara bırakmak isteyenler bir hobi edinmeli ellerini meşgul edecek.:heyo:
 
Katılım
19 Aralık 2015
Mesajlar
66
Tepki
14
Puan
8
Konum
istanbul
Gerçekten istedikten sonra neden bırakılmasın ki. İnsanlar sevdiklerinden vazgeçebiliyor sigaranın zararlı olduğunu bildikleri halde ondan mı vazgeçmicekler.. Yeter ki istesinler.. :interest:
 
Katılım
18 Aralık 2015
Mesajlar
59
Tepki
20
Puan
8
Konum
istanbul
Sigara, beşinci yıldan itibaren gerçekten bağımlılık yapıyormuş. Henüz geç kalmamış olanlar için çok daha kolay :))
 

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.280
Tepki
83.518
Puan
113
Konum
İstanbul
Tiryakinin de tiryakisi olan iki aile bireyim paketi tek seferde bırakıp bir daha da ellerine almadı. Kişi gerçek anlamda bırakmaya niyetliyse zaten bunu hemen başarıyor ama yapamam bırakamam onsuz edemem diyen zaten bırakmayı içten içe istemediği için bırakamıyor maalesef

Bir de birilerine ben sigarayı bırakacağım diye söylemeyeceksin o zaman insanlar durumdan vazife çıkarıp acaba dün kaçtı bugün kaç içti vs diye seni takibe alıyor ve o da stres yaratıp yasak tatlı gelir durumu yaratıyor bence :)
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst