Sigaraya Rekor Zam

Şekerpare

Daimi Üye
Tepki
20.502
sigara3.jpg

Philip Morris Sabancı Sigara ve Tütüncülük Sanayi ve Ticaret AŞ (Philsa), sigaraya yüzde 28 ile yüzde 44 oranları arasında zam yaptı.

İSTANBUL (A.A) - Philsa'dan yapılan açıklamada, Bakanlar Kurulu kararıyla sigaraya uygulanan nispi vergi oranının yüzde 63'den yüzde 69'a çıkarıldığı ve böylece Özel Tüketim ve Katma Değer Vergileri toplamının sigara perakende satış fiyatının yüzde 84,25'ine ulaştığı belirtildi.

Maliyete doğrudan yansıyan bu durumun ürünlerin fiyatını yeniden belirlenmesini zorunlu kıldığı ifade edilen açıklamada, vergi artışını fiyata kısmen yansıtma kararı alındığı kaydedildi.

Açıklamada, bugünden itibaren ürünlerin perakende satış fiyatlarının yüzde 28 ila 44 oranları arasında artırıldığı bildirildi.

Bu sabahtan itibaren 4,5 TL olan sigaralar 6.5 TL, 5.5 TL olan sigaralar 7.5 TL, 7 TL olan sigaralar da 9 TL'den satılıyor.

SILA

Daimi Üye
Tepki
3.185
Tam zamanında bırakmışım 4,5 milyon verirken içim acıyordu
para bir yana sağlığımı geri kazandım bu sevindirici benim için inşallah bütün tiryakiler bırakır haydin kızlar haydin sizde bırakabilirsiniz sağlığınızdan çok şey götürmeden bir kez cesaret edin emin olun bırakacaksınız 3 günlük biraz zorluğu var o kadar :ayk::ayk::ayk:

flamingo

Daimi Üye
Tepki
6.628
Tam zamanında bırakmışım 4,5 milyon verirken içim acıyordu
para bir yana sağlığımı geri kazandım bu sevindirici benim için inşallah bütün tiryakiler bırakır haydin kızlar haydin sizde bırakabilirsiniz sağlığınızdan çok şey götürmeden bir kez cesaret edin emin olun bırakacaksınız 3 günlük biraz zorluğu var o kadar :ayk::ayk::ayk:

ablacım ne olduda sigarayı bıraktın anlatırmısın?

SILA

Daimi Üye
Tepki
3.185
flamingocum ben sigara kulanırken her nefes alışımda kalbime bir ağrı saplanıyordu normaldede derin nefes alamıyordum merdiven çıkamıyordum biraz yürüyüş yapsam nefes nefese kalıyordum spor hareketlerindede zorlanıyordum ev işleri yapamıyordum çok çabuk yoruluyordum sonra torunumu yükleyemiyordum geceleri uykuda çok kötü horluyordum bazan kendi horlama sesime uyanıyordum sigarayı içerken bile halim kesiliyordu ellerimde yüzümde lekeler çıkmıştı kahverengi lekeler şimdi çok şükür hepsi geçti bunları beni görenlerde fark ediyor keşke daha önceden bıraksaymısım -

tobe

Genel Yönetici
Genel Yönetici
Tepki
3.766
Gerçekten şilacım sana katılıyorum asla bırakamam diyordum birden kestim ve artık ihtiyaçta duymuyorum. Umarım herkesd kurtulur bu illetten ve bende tekrar başlamam inş.

Aslı Oktay

Daimi Üye
Tepki
19.322
tebrik ediyorum sila ablacim ve tobem -alkis -alkis

sigaraya da zam gelmesine soyle uzuldum icenler vazgecmiyolarda bu sefer evin erzagindan kesip sigaralara para yatiriyo yani olan evin ihtiyaclarina oluyo

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar