Şiddetli güneş fırtınası dünyaya doğru ilerliyor!

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.280
Tepki
83.515
Puan
113
Konum
İstanbul
1410437912452.jpg


Şiddetli güneş fırtınası dünyaya doğru ilerliyor!

Güneş'te meydana gelen patlamaların yarattığı şiddetli bir fırtına Dünya'ya doğru ilerliyor.
Kolorado' daki Uzay ve Hava Tahmin Merkezin(NOAA)'deki yetkililer kuvvetli Güneş patlamasının etkilerine karşı uyarı yaptı. Uyarıda Güneş'in tam ortasında meydana gelen bu patlamanın 'potansiyel olarak' Dünya'da güçlü etkiler yapmasını bekledikleri belirtildi.

Amerika'da 10 Eylül 18:15'te (6:15 p.m.ET) gözlemlenen patlamanın, önümüzdeki iki gün içerisinde Dünya'daki GPS uydu, haberleşme ve radyo sistemlerini etkilemesi bekleniyor.
"KORKUTUCU DEĞİL.."

Uzay ve Hava Tahmin Merkezi yetkilisi Tom Berger konuyla ilgili, 'Bu patlamanın uydularda ve radyo istasyonlarında büyük etkiler yaratmasını beklemiyoruz. Bu seferki patlama korkutucu olan değil' dedi. Berger, Dünya'nın kuzeyinde yaşayan insanların, bu patlamanın etkilerini Kuzey Işıklarının benzeri olarak görebileceklerini de söyledi.

Saatte 4 milyon km hızla Dünya'ya ilerleyen patlamanın, Cuma günü erken saatlerde etkisini göstermesi bekleniyor. Ağustos ayından bu yana, son dönemde Güneş'te çok sık ve orta büyüklükte patlamalar yaşanıyor. En son 24 ve 26 Ağustos'ta yaşanan bu ve benzeri patlamaların doğrudan insanlara zarar vermeyeceği ve fırtınanın zararlı etkilerin atmosferin içine girdiklerinde yok olduğu biliniyor.

Sabah
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst