Şiddet mağdurlarına telefon hattı.

tatlıpozan

Daimi Üye
Katılım
19 Ağustos 2008
Mesajlar
2.758
Tepki
3.215
Puan
113
Konum
Tekirdağ
Şiddet mağdurlarına telefon hattı!!! Yoğun talep var!!!
Zonguldak'ta, kadına yönelik şiddetin önlenmesine yönelik olarak ücretsiz aranacak telefon hattını devreye sokuyor.



2006'da yayımlanan Başbakanlık Genelgesi doğrultusunda hazırlanan ''Kadına Yönelik Aile İçi Şiddetle Mücadele Ulusal Eylem Planı'' ile eşleri tarafından darp edilen kadınların sorunlarıyla daha etkin ilgilenilmesi amaçlanıyor.

Planla, toplumsal farkındalık ve zihinsel dönüşüm yaratmak, kadının sosyo-ekonomik durumunu güçlendirmek, koruyucu hizmetlerle tedavi ve rehabilitasyon hizmetlerinin sunulmasının yanı sıra sektörler arası iş birliğinin sağlanması hedefleniyor.

İnsan hakları ihlali edilen kadına yönelik şiddetin önlenmesi için son yıllarda yasal ve idari tedbirler alınarak hazırlanan projeler kapsamında, İl Sosyal Hizmetler Müdürlüklerince ücretsiz aranabilecek ve anında çözüm üreten telefon hattı kuruluyor.

-''KENTTE KADINA ŞİDDET FAZLA''-

İl Sosyal Hizmetler Müdürü Harun Melemez, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kentte fiziksel, duygusal ve cinsel şiddete maruz kalanlara yardım ve destek amacıyla sürekli irtibat kurulabilecek ücretsiz telefon hattı kurulması çalışmalarına başladıklarını söyledi.

Kadına yönelik uygulanan şiddetin, kadınlar, aile ve toplum üzerinde onarılması güç ve yıkıcı zararlara yol açtığını anlatan Melemez, şöyle konuştu:

''Bundan dolayı da geçen yıl sonunda gerçekleştirilen İl Sosyal Hizmetler Kurulu Toplantısı'nda, kadına uygulanan şiddet konusunda Aile Danışma Merkezi Müdürlüğünün daha aktif çalışması planlandı. Kadına karşı şiddetin yüksek olduğu kentimizde uygulama önem taşıyor.

Görevlendireceğimiz kadın personel gelen ihbarları alacak, bilgisayarda o kişinin künyesi oluşturulacak. Alınan ihbarların doğruluğunu kişinin oturduğu mahalleler ya da köylerindeki muhtarlardan öğrenebilecek. Gerek duyulması halinde de savcılığa bildireceğiz. Önümüzdeki günlerde faaliyete geçecek bu çalışma kapsamında yapılacak şiddet ihbarları kesinlikle gizli tutulacak. Müracaat edenlerin şikayet ve istekleri değerlendirilerek çözüm yolları aranacaktır.''


:kizdimama:


Alıntıdır
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst