Sıcak Su İçmenin Faydaları ve Zararları

Aşk Sancısı

Daimi Üye
Katılım
23 Mart 2013
Mesajlar
3.931
Tepki
2.550
Puan
113
Konum
Kocaeli
sicak-su.jpg


Çinlilerin ideal kiloda kalma nedenleri arasında yer alan sabah sıcak su içme alışkanlıkları daha uzun yaşamaları için gereken sağlıklı alt yapıyı hazırlamalarına yetiyor. Sıcak su içmenin saymakla bitmeyecek faydası var ancak…

En önemli özelliklerinden bir tanesi midenin yenilen besinleri öğütmesi için gereken ısıyı su ile sağlamak daha kolay. Böylece mükemmel bir sindirim ortamı hazırlanarak daha sağlıklı yaşanabiliyor. Sıcak suyun diğer büyük faydaları ise şu şekilde;

Sıcak Su İçmek Neye İyi Gelir?

Öksürük Gibi Hastalıkları Ortadan Kaldırıyor

Boğaz enfeksiyonu ya da öksürük şikayeti olanların sıcak su içtiklerinde kısa vadede rahatladıkları uzun vadede ise iyileştikleri görülmüştür. İçme esnasında ve mideye ulaştığında etkileri devam eden sıcak su herkesin ulaşabileceği bir şifa kaynağıdır.

Sıcak Su Toksin Atıyor

Tıpkı midenin ısısını artırdığı gibi vücudun da ısı seviyesini artıyor. Bu durum toksinlerin vücut tarafından atılmasını sağlayan terlemeyi meydana getiriyor. Terlemenin ödemi atması da şişliklerin giderek daha ince görünmeye yarayan ekstra avantajı olarak belirtilmelidir.

Yumuşacık Bir Cilt

Esnek ve daha yumuşak bir cilt ile yıllara daha uzun süre meydan okumak sadece sıcak su içerek bile mümkündür. Bol sıcak su içmek cildin her alanı için aynı etkiyi yaratacağı için vücudun sadece yüz bölgesi değil bütün kısımları daha canlı bir görünüme sahip olur.

Cilt Kusurlarını Gideriyor

Sıcak su sayesinde cilt yüzeyinde görünen ama deri altında olan siyah noktalar sıcak su sayesinde başa çıkılabilir hale gelir.

Saç Derisini Nemlendiriyor.

Kepek oluşumunun en önemli nedeni olan saç derisinin kuruması sıcak su ile nemlenen cilt sayesinde tarihe karışıyor.

Kabızlığa İyi Geliyor

En büyük sindirim sorunları arasında yer alan kabızlığın kesin çözümü sabahları aç karna sıcak su içmeyi alışkanlık haline getirmektir. Eğer her sabah bir rutin haline getirilip sıcak su içilir ise hem mide hem de bağırsaklar daha sorunsuz çalışacaktır.

Sıcak Su İçmenin Zararları

  • Diş hassasiyeti olanlarda kısa süreli ağrılara yol açabilir.
  • Kaynar derecedeki suyu bir anda içmemelisiniz. Bu hem ağzınızdaki dokuya zarar verecek hem de diş sağlığı için olumsuz etkiye yol açacaktır.
  • Sıcak su içerken mutlaka kulplu bardaklar kullanmanızı öneririz. Aksi taktirde başta elleriniz olmak üzere döktüğünüzde vücudunuza zarar verebilirsiniz.
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst