
Sıcak kısır
Malzemeler
2 su bardağı köftelik bulgur
1 su bardağı su
Yarım su bardağı zeytin yağı
2 sivri biber, 3 soğan
1 yemek kaşığı domates çorbası
1 yemek kaşığı tatlı biber salçası
1 demet maydanoz
5 dal taze soğan
1 demet dereotu
1 demet taze nane
4 yemek kaşığı nar ekşisi
2 yemek kaşığı tuz
2 çay kaşığı pul biber
2 çay kaşığı karabiber
1 yemek kaşığı kuru nane
Hazırlanışı
İnce köftelik bulgurun üzerine suyu ekleyin. 10 dakika bulgurun yumuşamasını bekleyin. Zeytinyağını ısıtıp üzerine ince doğranmış kuru soğanı ekleyin. Tahta kaşıkla karıştırarak 5 dakika kavurun, ince doğradığınız sivri biberleri, domates ve biber salçasını ilave ettikten sonra 5 dakika daha kavurun. Yumuşamış bulguru tencereye aktarın ve 5 dakika daha pişirin. Ocaktan alır almaz nar ekşisini ilave edip karıştırın. Başka bir yerde taze soğanları ve maydanozu kıyıp, sıcak bulgurun üzerine ekleyin. Tuzu ve diğer baharatları ekleyip iyice karıştırın. Dereotu ve naneyi de ince kıyıp sıcak kısırın üzerine ilave edip karıştırın. Servis yapın.
Alıntı