Sıcak kısır

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.291
Tepki
83.528
Puan
113
Konum
İstanbul
sıcak-kısır_53109580-2c3a-41c7-a8f5-86f9a522f2f1_5.jpg

Sıcak kısır

Malzemeler

2 su bardağı köftelik bulgur
1 su bardağı su
Yarım su bardağı zeytin yağı
2 sivri biber, 3 soğan
1 yemek kaşığı domates çorbası
1 yemek kaşığı tatlı biber salçası
1 demet maydanoz
5 dal taze soğan
1 demet dereotu
1 demet taze nane
4 yemek kaşığı nar ekşisi
2 yemek kaşığı tuz
2 çay kaşığı pul biber
2 çay kaşığı karabiber
1 yemek kaşığı kuru nane

Hazırlanışı

İnce köftelik bulgurun üzerine suyu ekleyin. 10 dakika bulgurun yumuşamasını bekleyin. Zeytinyağını ısıtıp üzerine ince doğranmış kuru soğanı ekleyin. Tahta kaşıkla karıştırarak 5 dakika kavurun, ince doğradığınız sivri biberleri, domates ve biber salçasını ilave ettikten sonra 5 dakika daha kavurun. Yumuşamış bulguru tencereye aktarın ve 5 dakika daha pişirin. Ocaktan alır almaz nar ekşisini ilave edip karıştırın. Başka bir yerde taze soğanları ve maydanozu kıyıp, sıcak bulgurun üzerine ekleyin. Tuzu ve diğer baharatları ekleyip iyice karıştırın. Dereotu ve naneyi de ince kıyıp sıcak kısırın üzerine ilave edip karıştırın. Servis yapın.

Alıntı
 
OP
nk83

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.291
Tepki
83.528
Puan
113
Konum
İstanbul
Görüntüsünü çok hoş yapmışlar :foto:
 

melek_yüzlüm

Daimi Üye
Katılım
6 Aralık 2009
Mesajlar
2.437
Tepki
2.195
Puan
113
Yaş
39
Konum
kayseri
bi keresinde yedim güzel oluyor.kısır olsunda sıcak soğuk farketmez.benimde acaip canım çekti bende yarın yaparım inş.
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst