Sıcak Banyo Cildinizin Düşmanı!

Katılım
11 Temmuz 2008
Mesajlar
8.210
Tepki
8.216
Puan
113
Konum
istanbul
Cilt sorunları belirgin bir şekilde artış gösteriyor. Hava kirliliği, cilt bakımında yapılan hatalar, beslenme bozuklukları derken insan neslinin cildi sorunlar yumağı haline geldi bile...

Amerikalı cilt uzmanları yaptığımız hataları ve cildimize zarar veren şeyleri araştırmaya devam ederken ilginç saptamalarda bulunuyor. Cildimizin dostu olarak gördüğümüz sıcacık bir banyonun aslında cilt güzelliğimizin en büyük düşmanı olması gibi... Uzmanlar, bugüne kadar pek de üzerinde durmadığımız bir noktaya dikkat çekiyor ve “Yağ-su dengesi sağlıklı ve güzel bir cildin altın anahtarı” diyorlar.

Krem kullanırken...

Soğuk hava daha az nem taşıdığından kışın cildimiz yıpranıyor. Bu kurumaya karşı hyalüronik asitli kremlerin kullanılmasını tavsiye eden dermatologlar, bu maddenin doğal olarak vücudumuzda bulunduğunu ve kullanıldığı zaman ciltte dirileşme ve esneklik sağladığını söylüyorlar. Serum veya havuç, kuşburnu gibi besinlerden elde edilen ince yağları içeren kremleri yüze, daha yoğun yağları ise vücudunuzun diğer yerlerine kullanmak gerekiyor.

Silikon hem faydalı hem zararlı

Hava kirliliği ve nemlendirmek için düzenli kullandığımız kremlerdeki silikon cildimizdeki gözeneklerin kapanmasına ve faydalı maddelerin emilemez, pis artıkların da atılamaz hale gelmesine yol açabiliyor. O nedenle sık sık detoks vazifesi görebilecek bir temizleyici ile cildimizi iyice temizlemek ve bu şekilde nemlendiricilerin gereken etkiyi yapabilmesini sağlamak gerekiyor.

Sıcak su mahvediyor

Soğuk kış aylarında sıcacık bir banyo yapmak, sıcak akan suyun altında durmak ne kadar muhteşem bir duygu olsa da, buharlı banyoların cildinizi gerekli yağlardan mahrum ettiğini biliyor muydunuz? Deterjan ve sentetik madde içeren sabunlardan da kesinlikle uzak durmak gerekiyor. “Sıcak banyo yerine yumuşak tuz veya ‘şeker scrub’la cildinizi temizleyin” diyor uzmanlar. Ve, “Banyo yapacaksanız da sıcak su yerine ılık suyu tercih edin ve çıkar çıkmaz en geç 2 dakika içinde yüz ve vücudunuzun gerekli yerlerine nemlendirici sürmeyi unutmayın!” diye de ekliyorlar...

Elma sirkesi mucizesi...

Şampuan seçerken cildi kurutan deterjan ve koruyuculardan, suni kokulardan arınmış olmasına dikkat edin. Şampuanınızda mutlaka olması gereken madde ise elma sirkesi! Evet yanlış okumadınız. Elma sirkesi saçınızın ve cildinizin PH seviyesini dengeler çünkü...

Uzak durmanız gerekenler:

- Cildi aşırı kuruttuğu için ‘sodyum loril sülfat’ içeren ürünler.

- Parabenler. Meme kanserine ve vücudumuzdaki hormonları salgılayan iç salgı bezlerinde farklı bozukluklara neden olabiliyor.

- İçinde etanol, etil alkol, methanol ve benzil alkolün bulunduğu ürünleri kullanmayın. Ciltte aşırı kuruluğa neden olabiliyor.

- Propilen glikol cildi tahriş ediyor, karaciger veya böbrek sorunlarına yol açabiliyor.
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst