Sibel Kalaycı Biyografi

GÜLÇİN

Daimi Üye
Katılım
5 Eylül 2008
Mesajlar
2.308
Tepki
2.169
Puan
113
Konum
Doyduğum Yerdeyim.
Sibel Kalaycı

5178.jpg


Sibel Kalaycı 1975 yılında Trabzon'da doğdu.
Son yıllarını kanserle mücadeleye adayan Yazar Sibel Kalaycı, tedavi gördüğü Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde 07 Şubat 2009 günü 23:00 sıralarında hayata veda etti.
27 yaşına kadar ANKA Ajansında sağlık muhabirliği yapan bir gazeteci olan ve 8 yıldır kanserle mücadele eden Kalaycı 34 yaşındaydı. Sibel Kalaycı'nın, hastalıkla mücadelede yaşadıklarını, bir kanser hastasının hayattan zevk almasının yollarını ve hastalıkla nasıl barışık olabileceğini anlatan "Kansere Gülümsemek" adlı kitabı büyük ilgi çekmişti.
Çernobil faciasından sonra ailesinden yedi kişi kanserden ölen Kalaycı, Çernobil'in sekizinci kurbanı oldu. Kalaycı, bir süredir Gerçekgündem.com isimli internet sitesinde yazarlık yapıyordu.
Kartal'daki evinde hayatını kaybeden Sibel Kalaycı, Trabzon Maçka’da son yolculuğuna uğurlandı.
 
OP
GÜLÇİN

GÜLÇİN

Daimi Üye
Katılım
5 Eylül 2008
Mesajlar
2.308
Tepki
2.169
Puan
113
Konum
Doyduğum Yerdeyim.
"Gülümseyerek gitti" Gazeteci Sibel Kalaycı 34 yaşında hayata veda etti.

13121.jpg


Kanser hastalarının umudu "Kansere Gülümsemek" kitabının yazarı gazeteci Sibel Kalaycı, Kartal'daki evinde, kardeşi Dr. Serap Kalaycı'nın kolları arasında hayata gözlerini yumdu. 34 yaşında hayata veda eden Kalaycı'nın cenazesi, arkadaşlarının gözyaşları arasında memleketi Trabzon'a uğurlandı. Kalaycı, öğlen namazının ardından merkeze bağlı İncesu köyünde (Maçka yolu üzerinde) toprağa verildi. Son yolculuğunda binlerce seveni onu yalnız bırakmadı.

sibel_kalayci5.jpg



Yaklaşık 8 yıldan bu yana mücadele ettiği kansere yenik düşen Kalaycı için, memleketi Trabzon`un İncesu köyündeki camide cenaze töreni düzenlendi. Törende, Kalaycı`nın gazeteci arkadaşları, sağlığında onunla paylaştıkları anılarını anlattı.

Yaklaşık 8 yıldan bu yana mücadele ettiği kansere yenik düşen Kalaycı için, memleketi Trabzon`un İncesu köyündeki camide cenaze töreni düzenlendi. Törende, Kalaycı`nın gazeteci arkadaşları, sağlığında onunla paylaştıkları anılarını anlattı.
Yaklaşık 8 yıldan bu yana mücadele ettiği kansere yenik düşen Kalaycı için, memleketi Trabzon`un İncesu köyündeki camide cenaze töreni düzenlendi. Törene, Kalaycı`nın ailesi ve yakınları, Trabzon Valisi Nuri Okutan, AK Parti Trabzon Milletvekili Asım Aykan, Trabzon Belediye Başkanı Volkan Canalioğlu, İl Emniyet Müdürü Feridun Boz, gazeteci arkadaşları ile vatandaşlar katıldı.

Törende, Kalaycı`nın gazeteci arkadaşları, sağlığında onunla paylaştıkları anılarını anlattı.Kalaycı`nın yazılarını yayımladığı www.gercekgundem.com internet sitesinin Genel Yayın Yönetmeni Barış Yarkadaş, yaptığı konuşmada, Kalaycı`nın kansere yakalandığı ilk günden itibaren hep mücadele içerisinde olduğunu belirtti.

sibel_10022009.080255.jpg


Yarkadaş, Kalaycı`nın en zor anında bile mücadelesini sürdürürken yaşadığı deneyimleri, kanser hastalarıyla, okurlarıyla ve kamuoyuyla paylaştığını ederek, “Hastalığı karşısında hiçbir zaman yaşama sevincini yitirmedi. Yaşamının son gününe kadar çevresine hep umut verdi. Karşılaştığı zorluklarla alay etmesini bildi. Bunları kitap haline getirdi. Sibel, kansere karşı mücadelede sembol oldu” dedi.Konuşmaların ardından Kalaycı`nın cenazesi, kılınan namazın ardından, İncesu köyündeki aile kabristanına defnedildi.

Baba Nevzat Kalaycı

Törenin ardından gazetecilere açıklama yapan Sibel Kalaycı`nın babası Nevzat Kalaycı, kızının son saniyesini bile değerlendiren bir kişi olduğunu vurgulayarak, “Ölmeden önceki son dakikasında bile hapını içti, ilaçlarını kullandı. Devamlı mücadele eden ve arayan, soran, kanserli arkadaşlarına moral veren biriydi. Çıkarmış olduğu kitapla, internet sitesiyle kanserlilerin yaşantılarını dile getirerek ilgililere mesaj veriyordu” diye konuştu.

Kızının da gömüldüğü aile mezarlığındaki 10 akrabasından 5`inin kanser nedeniyle yaşamını yitirdiğini eden Kalaycı, “Sibel, dedesi, amcası, amca oğlu, yengesi hep kanser hastalığı nedeniyle vefat etti. Şu anda hastanede amcamın oğlu kanser tedavisi görüyor” dedi.

sibel_kalayci2.jpg


Kanserle ilgili fazla çalışma yapıldığına inanmadığını dile getiren Kalaycı, şunları kaydetti:
Kamuoyunun bilmediği bir şeyi açıklamak istiyorum. Yıllar önce, Çernobil faciası olduğu yıllarda bölgemizdeki çay satıcıları, firmalar o yıl çaya 2 ay vade, yüzde 40-50 iskonto yapıyordu. Yani imha edilmesi gereken çayı imha etmediler, yüksek iskontoyla halkımıza servis yaptılar. Bu hastalığın kaynağı o yıllarda aranmalı.”

Kalaycı`nın arkadaşı olan DSP Trabzon İl Başkanı Sibel Suiçmez de Karadeniz ve çevresindeki kanser vakalarını yöre halkının Çernobil`e bağladığını belirterek, bölgeye yönelik bir kanser politikası gerçekleştirilmesi gerektiğini söyledi
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst