Sezaryen bebekler obez oluyor

kanimca

Aktif Üye
Katılım
10 Mayıs 2012
Mesajlar
164
Tepki
185
Puan
43
Konum
Ankara

ABD’de yapılan bir araştırmaya göre sezaryenle doğan ileride obeziteden mustarip olma olasılığı, normal yolla doğan bebeklere göre iki kat daha fazla.

Boston’daki Children’s Hospital (Çocuk Hastanesi) tarafından bin 225 anne ve çocuk üzerinde yapılan incelemeye göre, obez olma riski sezaryen bebeklerde yüzde 16, normal doğumda yüzde 7.5 olarak tespit edildi. Uzmanlara göre sezaryen bebekleri normal doğumda bebeklerin m etabolizmalarına yerleşen yararlı bakterilerden faydalanamadığı için yağ eritici mekanizmaları gelişmiyor.

Bırakmayın, ağlamasınlar

ABD’nin Kuzey Texas Üniversitesi araştırması, ağlarken yatıştırılmayan 4-10 aylık bebeklerin, uykuya dalsalar bile stres hormonu kortizol salgılamayı sürdürdüklerini ortaya çıkardı. Bu nedenle bebekler stres hormonunu üzerlerinden atamıyor ve ertesi gün yine ağlamaya başlıyorlar. Buna karşılık annesi tarafından sakinleştirilen bebeklerin stresi azalıyor ve rahat uyuyor.
 

gülbin

Daimi Üye
Katılım
19 Kasım 2008
Mesajlar
1.692
Tepki
2.180
Puan
113
Yaş
40
Konum
istanbul
benm bebeğim de sezeryan hiç öyle bir durumu yok..ne araştıracaklarını şarşıdırlar..saçmalık...zaten doğumların % 80 i sezeryan artık ortalığın obez çocuk dolması gerekiyordu..olurmu öle şey...
teşekkürler paylaşım için...
 

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.280
Tepki
83.518
Puan
113
Konum
İstanbul
Obezite gırtlağı tutamamaktan kaynaklanmaz mı yahu :cikolata: bence milleti normal doğuma teşvik etmek için söylenmiş birşey...
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst