2 çocuğumu da maalesefki sezeryan ile doğurdum.
Evet sezeryan bir doğum şekli değil, bana göre bıçak altına yatıp uyutup yada şimdi şekilleri var acı çekmeden doğum esnasında gözlerin açık o ana şahit olarak bebeğini kucağına alıyorsun...Buraya kadar herşey toz pembe!!!
Ya sonrasın da;işte asıl acı doğum sonrası başlıyor zaten,kesinlen yerler sızlıyor,ayağa kalkmakta zorlanıyorsun,yanında biri olucak ki bebeğini kucağına versin emzir,altını başkaları bezlesin ki 9 ay boyunca kucağıma alayım diye dua ettiğin bebişinin ilklerini hep acı ile hatırlıyorsun.
Yani kızlar hiç bir zorunluluk olmaksızın korkuyorum normal doğumdan gb bahaneler üretmeden normal doğumu tercih edin,inanın herşey o an bitiyo ve unutuluyor.
O özel hastahanelere prim yaptırmayın,inanın sezeryan doğum kaç tane ise doktorlar ona göre prim alıyorlar bir nevi işin ticaretine bakıyorlar.[/QUOT
Epidural sezeryanla doğum yaptım ,doğum anıma şahit oldum..hala bel agrısı çekiyorum epiduralden dolayı..ne kadar pişman olduğumu bi bilsen yaptırdığıma..
Canım inanırmısın ben ne bel ağrısı çektiğimi nede sırtımın ağrıdığını bilmezdim.
İlk doğumumda anastezi ile yani uyutarak doğum oldu ama ikincisinde uyumak istemedim ve belimden 3 tane iğne yedim.Sırf o ana şahit olmak için ama bu iğnelerin benim hayatımı etkileyeceğini inanın bilmiyordum.Eğer bilseydim inanın böyle bir şeye asla müsade etmezdim.
İnanın tüm hayatımı,tüm yaşantımı etkiledi çünkü azıcık ayakta kalayım,o gün evi temizleyeyim belim batıyor ağrılarım yüzünden kaç gece yatakta ağladım..
İnanın hangi birini yazayım size.