Sezaryen artık yasak!

LiLi

Daimi Üye
Tepki
12.557

Her isteyen artık sezaryanle doğum yapamayacak
TBMM Sağlık Komisyonu'nda, tıbbı zorunluluk bulunması halinde doğumun sezaryenle yapılmasını düzenleyen teklif, hastanelerin ortak kullanılmasını öngören tasarı ile birleştirilerek kabul edildi.

17025583.jpg

Alıntı:hürriyet sağlık

flamingo

Daimi Üye
Tepki
6.628
sezeryan hiç rahat bi doğum değil..sezeryandan sonra iki kat olmuştum yürümekte zorluk çekiyordum,yürüyüncede karnımı ellerimle tutup kambur yürüyordum.çok kötü bir on gün geçirdim bu şekilde...hiçbir problem yoksa normal doğum en iyisi..

OP
L

LiLi

Daimi Üye
Tepki
12.557
Özel hastanelerde sezaryen ve normal doğum ücretleri arasında çokta uçurum fark yok artık , hatta bazı hastahanelerde en azından benim doğum yaptığımda normal doğum daha yüksek ücretliydi.
Devlet hastanelerinde zaten rakam çok uçuk değil. Bu yüzden kimse sezeryandan para kazanıyordur diye düşünemiyorum ben.
Kaldı ki doktorlara canımızı emanet ediyoruz güvenip ama onlar bile yasağı delecekleri korkusuyla müdehale etmekte sakınca görebilirler ve yanlış karar verebilirler ben bu korkuyu yaşardım hamile olsam.
Günümüzde doğumlar çok zorlaştı ölümler ise kolaylaştı bunu göz ardı etmemekte de fayda var.
Yoksa aklı olan kimse istemez karnı yedi kat yarılsın bilmem kaç tane dikişle iki kat bebeğini emzirmeye çalışsın.
Yasalara uygun doğum olur mu olucak demek ki artık.

leader

Daimi Üye
Tepki
2.416
Her isteyen artık sezaryanle doğum yapamayacak
TBMM Sağlık Komisyonu'nda, tıbbı zorunluluk bulunması halinde doğumun sezaryenle yapılmasını düzenleyen teklif, hastanelerin ortak kullanılmasını öngören tasarı ile birleştirilerek kabul edildi.

17025583.jpg

Alıntı:hürriyet sağlık

ben bunu uygulayacaklarına inanmıyorum özellikle özel hastanelerin malesef artık kadınlarımız normal dogumdan tırsar oldu acı çekmeden dogum yapcaklarını sanıyolar sezeryanla ama malesef acının sonrası var acı çekmeden doguran olsaydı onun adına "ANNE" değil baba derlerdi...

Normal dogum yapmış biri olaraktan kimsenin acı çekip üzülmesini istemem elbette fakat anneliğin tadı burda yoksa ameliyat olup herkes bebek yapar yani zorunluluk durumunda lütfen sezeryan olmayın arkadaşlarr

inşallah bu yasaya uyarlarda kadınların hormonları normal çalışmaya devam eder sezeryan yüzünden bir çok hastanenin kadın hastalıkları bölümünde yatan bir sürü kadın var normal dogum insanı yeniliyo tertemiz yapıyo...

Lilav

Daimi Üye
Tepki
21.987
Burdada mecbur olunmadikca sezeryan yapmiyorlar bence iyi olmus böyle bir karar almalari:eek:

Şahmaran.

Admin
Admin
Tepki
50.405
2 çocuğumu da maalesefki sezeryan ile doğurdum.
Evet sezeryan bir doğum şekli değil, bana göre bıçak altına yatıp uyutup yada şimdi şekilleri var acı çekmeden doğum esnasında gözlerin açık o ana şahit olarak bebeğini kucağına alıyorsun...Buraya kadar herşey toz pembe!!!
Ya sonrasın da;işte asıl acı doğum sonrası başlıyor zaten,kesinlen yerler sızlıyor,ayağa kalkmakta zorlanıyorsun,yanında biri olucak ki bebeğini kucağına versin emzir,altını başkaları bezlesin ki 9 ay boyunca kucağıma alayım diye dua ettiğin bebişinin ilklerini hep acı ile hatırlıyorsun.
Yani kızlar hiç bir zorunluluk olmaksızın korkuyorum normal doğumdan gb bahaneler üretmeden normal doğumu tercih edin,inanın herşey o an bitiyo ve unutuluyor.
O özel hastahanelere prim yaptırmayın,inanın sezeryan doğum kaç tane ise doktorlar ona göre prim alıyorlar bir nevi işin ticaretine bakıyorlar.

Şahmaran.

Admin
Admin
Tepki
50.405
Buna bıraksalar'da anne karar verse !

Canım özel hastahanelerde zaten anneye bırakıyorlar.
Ama doğumun yaklaşmasına yakın yok çatıların dar doğuramazsın,bebeğin suyu azaldı gb bahaneler oldukça artıyor ki bunun sebebi doğru yada yanlış günah almak istemem ama.....
Eskiden sezeryan yoktu millet çatır çatır doğuruyordu.Annem 7 çocuk doğurdu evde,ebe gelirdi evimize,hatırlıyorum en küçük kardeşimin doğumunu...
Ama şimdi öylemi hemen sezeryanın iyi yanlarını anlatıyorlar,evet bende sezeryan ile aldırdım çocuklarımı ama ilkinde inan cahildim ve yanımda bana destek olucak yada normal doğumun güzelliklerini anlatacak bir büyüğüm yoktu.
Ama bilinçlendikçe normal doğumun güzelliklerini gördükçe inan çok ama çok pişmanlıklar yaşıyorum kendi içimde.

flamingo

Daimi Üye
Tepki
6.628
Evet sezeryan bir doğum şekli değil, bana göre bıçak altına yatıp uyutup yada şimdi şekilleri var acı çekmeden doğum esnasında gözlerin açık o ana şahit olarak bebeğini kucağına alıyorsun...Buraya kadar herşey toz pembe!!!
Ya sonrasın da;işte asıl acı doğum sonrası başlıyor zaten,kesinlen yerler sızlıyor,ayağa kalkmakta zorlanıyorsun,yanında biri olucak ki bebeğini kucağına versin emzir,altını başkaları bezlesin ki 9 ay boyunca kucağıma alayım diye dua ettiğin bebişinin ilklerini hep acı ile hatırlıyorsun.
Yani kızlar hiç bir zorunluluk olmaksızın korkuyorum normal doğumdan gb bahaneler üretmeden normal doğumu tercih edin,inanın herşey o an bitiyo ve unutuluyor.
O özel hastahanelere prim yaptırmayın,inanın sezeryan doğum kaç tane ise doktorlar ona göre prim alıyorlar bir nevi işin ticaretine bakıyorlar.[/QUOT
Epidural sezeryanla doğum yaptım ,doğum anıma şahit oldum..hala bel agrısı çekiyorum epiduralden dolayı..ne kadar pişman olduğumu bi bilsen yaptırdığıma..

ZiLeY

Daimi Üye
Tepki
1.845
ALLAHım inşallah hamile kaldıgımda normal dogum nasip eder cok isitoyrum o anı yasamak o acıdan sonra bebegımı kucagıma alıp tüm herseyi unutmak normal dogumu cok isteyenlerdenım bende sezaryanın sonrasında cok acı ceken ve dikişlerinde sıkıntı olanları duydum o daha kötü

melek_yüzlüm

Daimi Üye
Tepki
2.195
off resmen o acı dolu günler geldi aklıma.sezaryenle doğum yapmış bi anne olarak kesinlikle sezaryene karşıyım.20 gün ayağa kalkamadım,oturup kalkamadım annemin ya da eşimin yardımı olmadan yataktan bile doğrulamıyordum.çok berbat bişey sezaryen, mecbur kalmadıkça normal doğum yapın arkadaşlar kesinlikle.

leader

Daimi Üye
Tepki
2.416
O özel hastahanelere prim yaptırmayın,inanın sezeryan doğum kaç tane ise doktorlar ona göre prim alıyorlar bir nevi işin ticaretine bakıyorlar.
primde evet bir etken ama en başta rahatlarına bakıyolar normal dogumun saati günü belli değilki doktorların işine geliyor sezeryan saat gün belli ne kadar çok hasta alırsam o kadar çok dogum yaptırırım hesabındalar çok yazık birde bunun sağlıklı oldugunu idda eden doktorlara acıyorum...

ALLAHım inşallah hamile kaldıgımda normal dogum nasip eder cok isitoyrum o anı yasamak o acıdan sonra bebegımı kucagıma alıp tüm herseyi unutmak normal dogumu cok isteyenlerdenım bende sezaryanın sonrasında cok acı ceken ve dikişlerinde sıkıntı olanları duydum o daha kötü
inşallah güselim bilki dünyanın en güsel duygusu ve dogum yaptıgının ertesi günü hiçbirşeyin kalmıyo ben mekik bile çekmiştim:dance2:

Şahmaran.

Admin
Admin
Tepki
50.405
O özel hastahanelere prim yaptırmayın,inanın sezeryan doğum kaç tane ise doktorlar ona göre prim alıyorlar bir nevi işin ticaretine bakıyorlar.[/QUOT
Epidural sezeryanla doğum yaptım ,doğum anıma şahit oldum..hala bel agrısı çekiyorum epiduralden dolayı..ne kadar pişman olduğumu bi bilsen yaptırdığıma..

Canım inanırmısın ben ne bel ağrısı çektiğimi nede sırtımın ağrıdığını bilmezdim.
İlk doğumumda anastezi ile yani uyutarak doğum oldu ama ikincisinde uyumak istemedim ve belimden 3 tane iğne yedim.Sırf o ana şahit olmak için ama bu iğnelerin benim hayatımı etkileyeceğini inanın bilmiyordum.Eğer bilseydim inanın böyle bir şeye asla müsade etmezdim.
İnanın tüm hayatımı,tüm yaşantımı etkiledi çünkü azıcık ayakta kalayım,o gün evi temizleyeyim belim batıyor ağrılarım yüzünden kaç gece yatakta ağladım..
İnanın hangi birini yazayım size.:mendil:

Şahmaran.

Admin
Admin
Tepki
50.405

primde evet bir etken ama en başta rahatlarına bakıyolar normal dogumun saati günü belli değilki doktorların işine geliyor sezeryan saat gün belli ne kadar çok hasta alırsam o kadar çok dogum yaptırırım hesabındalar çok yazık birde bunun sağlıklı oldugunu idda eden doktorlara acıyorum...

inşallah güselim bilki dünyanın en güsel duygusu ve dogum yaptıgının ertesi günü hiçbirşeyin kalmıyo ben mekik bile çekmiştim:dance2:

Altını çizdiğim kısım evet kesinlikle canım.
Doktoruma aradan 5 yıl geçti normal doğum yapabilirmiyim diye sorduğumda;ben bu riske giremem bebeğinide bu riskte bırakamam demişti.Ancak açılman tamamen olur,sen artık ağrıdan bitersin ancak o zaman sana müdahale ederim onun harici benden normal doğum yapmamı bekleme demişti.
Evet belki haklıydı ilk doğum sezeryan olunca mecburen ikinci doğum şeklin haliyle sezeryan olmak zorunda ama çok duymuştum ilk doğumunu sezeryan olup ikinci doğumunu normal yapan ama doktorum bana orada cesaret vermek yerine maalesefki korku vermişti.
Sözün özü ne kadar ekmek, o kadar köfte bilmem anlatambildim mi.:miyagi:

*Hülya*

Daimi Üye
Tepki
6.521
bizde hiç bir şey gereği gibi ahlaklıca uygulanmaz ki normal doğumu yaygınlaştıracağız diye inş.anne bebek ölümleri çoğalmaz...
korkarım ki bundan birkaç yıl sonrada normal doğuma yasak getirilebilir

OP
L

LiLi

Daimi Üye
Tepki
12.557
bizde hiç bir şey gereği gibi ahlaklıca uygulanmaz ki normal doğumu yaygınlaştıracağız diye inş.anne bebek ölümleri çoğalmaz...
korkarım ki bundan birkaç yıl sonrada normal doğuma yasak getirilebilir

Benim korkum da bu yönde oldukça fazla Hülyacım , keşke herkes çocuk sahibi olma konusunda yeterli bilgiye , bilince sahip olsa ve doktorluk mesleği maddi beklentiden önce manevi duygularla tercih edilen bir meslek olabilse.

ecrinnn

Daimi Üye
Tepki
1.861
siparisli sezaryen e bende karsıyım sahsenn. ben 1 subatta dogum yaptım 2 subat hastahane tıklım tıklım dı. 02.02.2012 diye. sacma yani. biz normali bekledik olmadı. dr um da cok zorladı. 9 ay gün sonunda su geldi. ona ragmen bi suni sancı deneyelim dedi. normal dogursam bu kadar sancı cekmezdim heralde. acılma olmadı sezos oldum yine sancı cektigimle kaldm. ama en ufak bi sorun yasamadım.ertesi gün markete gitim bebişi evde bırakıp. her gün yürüyüs yaptım. ne agrı ne sızı yasamadım. o sebeple sezostan da sikayet edemiyorum. bilsem bastan sezaryen olurdum da dedim hatta:D

Şahmaran.

Admin
Admin
Tepki
50.405
Benim korkum da bu yönde oldukça fazla Hülyacım , keşke herkes çocuk sahibi olma konusunda yeterli bilgiye , bilince sahip olsa ve doktorluk mesleği maddi beklentiden önce manevi duygularla tercih edilen bir meslek olabilse.
İşte bu altını çizdiğim kelimeye kocaman bir alkış benden-alkis -alkis
Kesinlikle katılıyorum şu an bir araştırın en çok fazla getirisi olan meslek doktor ve bölüm Jinekoloji neden aceba????
Hiç düşündünüz mü???
Artık parasal açıya bakılıyorda ondan.Ne kadar kesersem o kadar biçerim güdüsü ile tüm bayanları sezeryana yönlendiren doktorlara sözümüz.
Tabiki işini layıkı ile yapan doktorlar da vardır ama istisanalar kaideyi bozmaz değilmi arkadaşlar.!!

Şahmaran.

Admin
Admin
Tepki
50.405
siparisli sezaryen e bende karsıyım sahsenn. ben 1 subatta dogum yaptım 2 subat hastahane tıklım tıklım dı. 02.02.2012 diye. sacma yani. biz normali bekledik olmadı. dr um da cok zorladı. 9 ay gün sonunda su geldi. ona ragmen bi suni sancı deneyelim dedi. normal dogursam bu kadar sancı cekmezdim heralde. acılma olmadı sezos oldum yine sancı cektigimle kaldm. ama en ufak bi sorun yasamadım.ertesi gün markete gitim bebişi evde bırakıp. her gün yürüyüs yaptım. ne agrı ne sızı yasamadım. o sebeple sezostan da sikayet edemiyorum. bilsem bastan sezaryen olurdum da dedim hatta:D

Evet insanlarımızda birde böyle bir takıntı oluştuu değilmi.Neymiş 02.02 ...gibi rakamlar takıntısı.Haydi nikahı anladım da doğumu bu şekilde yapan insanları çözmüş değilim inanın.

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar