Seyşeller'e Bir Ki :)

LiLi

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2010
Mesajlar
9.394
Tepki
12.556
Puan
113
Konum
♥ Kızının Yanından ♥
seyseller-balayi.jpg



En yakın kıta olan Afrika kıtasına 1500 km uzaklıktaki Seyşel takım adaları tarih boyunca izole olarak varlığını sürdürmüştür.
115 adadan oluşan ülke Anayasasında 155 ada olarak listelenmiştir.
1971 yılında Mahe adasında açılan uluslararası havaalanı turizmi geliştirmiş olup bugün itibari ile ülkenin en önemli gelir kaynağıdır. 1976 yılında bağımsızlığın kazanılması ile gelir aynı yıl 7 kat artmış turizm sektörü tarım sektörünün önüne geçerek istihdam bu yöne kaymıştır.
Eğitim 5 yaşında başlayıp 9 yıllıktır. Ülkede 23 kreş 25 ilkokul, 13 ortaöğretim kurumu olup bunlar Mahé, Praslin, La Digue ve Silhouette adalarında yer alır. 3 tanede özel okul mevcuttur. 7 adet teknik okul bulunan ülkede beyin göçünü engellemek isteyen ülke yeni üniversitelerin açılmasını teşvik etmektedir. University of London tarafından tanınan University of Seychelles ülkenin tek üniversitesidir.
Aralık ve Mart aylarında nemli ve sıcak kuzey batı rüzgarları görülürken Mayıs ve Eylül aylarında kuru ve serin güneydoğu rüzgarları hakimdir. Yıllık yağış miktarı yıllık 2900 mm dir. Güney yarımkürede olması sebebi ile temmuz ve Ağustos ayları diğer aylara göre serindir. Ancak bu serinlik ile kast edilen ise 24 C dir. Hava güney rüzgârlarının başlaması sebebi ile Mart, Nisan, Mayıs ve Ekim aylarında diğer aylara oranla daha dingindir. En sıcak aylar ise Aralık – Nisan ayları arasındadır ki yine kast edilen sıcaklık 31 C derece kadardır. Yıl boyunca sıcaklık 24 - 32 derece arasında kalır.
115 granit adadan 14 tanesinde 5 yıldızlı tatil köyü konforundan bulnglow konaklamalarına kadar seçenekler geniştir. 25 odadan fazla odası olanlar büyük otel sayılır. 100 den fazla oda sunan otel sayısı azdır. Bununla birlikte bu tesisler her tür ihtiyacınızı karşılar niteliktedir. 25 ve altı oda sayısına sahip konaklama seçenekleri ise otantik ve mütevazi bir atmosfer yaratır. Rahat bir ev ortamında kendi ihtiyaçlarınızı kendiniz karşılayacağınız ancak ekonomik konaklama seçeneği olan apartlarda mevcuttur. Yüksek maliyetli olsa da su üzerinde konaklama ülkeyi en iyi tanıma olanağı sunan konaklama seçeneğidir. Bu seçenek özel olarak dizayn edilmiş motorlu ve yelkenli tekne seçenekleri dünyanın en güzel adaları arasında masmavi sularda seyir etmenizi romantik kıyılar ıssız plajlarda doyumsuz bir tad almanızı sağlayacaktır.
Qatar ve Emirates havayolları seferler düzenlemekte olup, Doha ve Dubai aktarmalı seferleri ile ülkeye ortalama 10 saatlik bir yolculuk ile ulaşılır. Ülke vize istememekte olup, girişte pasaport ile birlikte dönüş bileti konaklanacak yer için rezervasyon evrakı istenmektedir. 1 aydan fazla konaklamalarda göçmen bürosundan sürenin uzatılması gerekmektedir. Hızlı feribot seferleri Mahe - Praslin adaları arasında günde 2 veya 3 sefer yapmaktadır ve yolculuk yaklaşık 1 saat sürmektedir
 

bitter_im

Admin
Admin
Genel Yönetici
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
64.636
Tepki
53.656
Puan
113
Yaş
32
Konum
kocaeli
Vayyyyy vayyy vayyyy görselliğe baaakkk :sevindirikasli:
Şahane biryer lilişim teşekkürler
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst