Sevgili Öğretmenlerimize

Oruc

Daimi Üye
Katılım
17 Temmuz 2008
Mesajlar
2.598
Tepki
2.379
Puan
113
Yaş
48
Konum
izmir
ÖĞRETMEN
Dosttur o çalışanla, dosttur o yarışanla
Yarınlara el ele beraber koşanlarla,
Mutludur o, simsiyah saçları olmuşsa ak,
Dünden daha güçlüdür uyanırken her sabah.

Doğruya, güzelliğe, odur yolu gösteren
Odur hep geleceğe güvenle gülümseyen.
Bir ana, bir babadır çocuklara sunulan.
Odur eli öpülen, odur fedakâr insan.

Sarsılmaz bir inançla görevini sevmekte,
Ömrünü adamıştır milletine hizmette.
Ruhlara şekil veren, kafaları besleyen
Uygarlığa yürürken en öndedir öğretmen.


gldy1.png
 

KRİZANTEM

Aktif Üye
Katılım
12 Temmuz 2008
Mesajlar
219
Tepki
148
Puan
43
Konum
İSTANBUL
Dünyanın En Degerli Varlıkları Olan Siz ögretmenler! Bugün, Türk ögretmeninin şeref Günüdür.
Ona Olan Saygıyı Yenileme, Onun Yüceligini Anma Günüdür. Böyle Anlamlı Bir Günde Hepinizi Sevgiyle, Candan Kutluyoruz ....
 

Şahmaran.

Admin
Admin
Katılım
9 Temmuz 2008
Mesajlar
38.082
Tepki
50.395
Puan
113
Mustafa Kemal Atatürk öğretmenlere hitaben yaptığı bir konuşmada toplumu şekilllendirme adına öğretmenlerimize nasıl önemli bir görev düştüğünü şu sözlerle açıklamıştır:''Arkadaşlar,yeni Türkiye'nin bir kaç yıla sığdırdığı askerlik,siyaset ve yönetim alanlarındaki devrimler,sizin;Sayın öğretmenler,sizin toplumda ve düşünce yaşamınızda yapacağınız devrimlerdeki başarınızla gerçekleşecektir.Hiç bir zaman unutmayın ki,Cumhuriyet sizden ''fikri hür,vicdanı hür,irfanı hür''nesiller ister.''
Diyerek aslında öğretmenlerimize çok büyük yükümlülükler getirmiştir.İşte bu yüzdendirki ben bu çok asil görevi yapan tüm öğretmenlerimizin öğretmenler günün tüm yüreğimle kutluyor,büyük küçük demeden bütün öğretmenlerimizin ellerinden öpüyorum.Öylesine güzel bir mesleği yapmak her yiğidin harcı olmadığını biliyorum.Çünkü uzaktan bakıldığında çok kolaymış gibi görünen bu mesleğinde aslında içine girdiğinizde hiçte kolay olmadığını anlayabiliyorsunuz.
BÜTÜN ÖĞRETMENLERİMİZİN ÖĞRETMENLER GÜNÜNÜ KUTLUYOR VE ÖNLERİNDE SAYGIYLA EĞİLİYORUM!!:cicek:

 

ece

Daimi Üye
Katılım
8 Kasım 2008
Mesajlar
474
Tepki
367
Puan
63
Konum
FRANSA
Butun Ogretmenlerin Ogretmenler gunu kutlu olsun....

Ama bir gun degil her gun Bana emek veren tum ogretmenlerime tesekkuur ediyorum.

Ayrica bigisiz cocuklara isik olup onlari piril piril bir gelecege hazirlayan ogretmenlerimiz, Hepinizin o guzel yureginden opuyorum...

Buradaki ogretmen arkadaslarim sizleride unutmadim Hepinize
Ogretmenler gununuz kutlu olsun o guzel yurekleriniz dert gormesin diyorum
 

niha55

Daimi Üye
Katılım
28 Temmuz 2008
Mesajlar
1.307
Tepki
1.156
Puan
113
Yaş
51
Konum
samsun
gretmeniu2es1.jpg


Ülkemizi gerçek hedefe, gerçek mutluluğa kavuşturmak için iki orduya ihtiyaç vardır: Biri vatanımızı kurtaran asker ordusu, diğeri ulusumuzun geleceğini yoğuran irfan (bilim, kültür) ordusudur.
(Atatürk)

TÜM ÖĞRETMENLERİMİZİN ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLU OLSUN
 

munise

Daimi Üye
Katılım
12 Temmuz 2008
Mesajlar
540
Tepki
365
Puan
63
Yaş
46
Konum
izmir
Dünya'nın en zor mesleğidir öğretmenlik evde anne ve babadan sonra bizlere emeğini,sevgisini,hoş görüşünü eksiketmeyen sevgili öğtermenlerimiz.Onların haklarını hiç bir zaman ödeyemeyiz.Tüm öğretmenlerimizin günü kutlu olsun.
 

Rüya

Daimi Üye
Katılım
12 Temmuz 2008
Mesajlar
1.413
Tepki
1.128
Puan
113
Konum
<<İstanbul>>
bütün öğretmenlerimin ellerinden öperim öğretmenler gününüz kutlu olsun sevgili öğretmenlerim
 

chatlack

Daimi Üye
Katılım
11 Temmuz 2008
Mesajlar
1.188
Tepki
807
Puan
113
Konum
İstanbul
İnsan, dünyaya geldiğinde, daha bebek iken gözlerini açar açmaz çevresindekilerini hissetmeye çalışır. Yemeği, içmeyi, emeklemeyi, yürümeyi, koşmayı ve konuşmayı öğrenir. Kendisini ve çevreyi algılamaya çalışır. Tüm bunlara karşın yine de yardıma muhtaçtır.

İnsanın yaşamdaki ilk yardımcıları anne, baba, abla, ağabey, nine ve dedesidir. Büyüyüp gelişen çocuk bilgilenme sürecine girer. Bu nedenle aile içi eğitim ve öğretim yetersiz kalır. Çocuğun bu döneminde ihtiyaç duyduğu bilgileri, ancak okulda öğretmen klavuzluğuda sistemli bir eğitimle olacağı ve yönlendirileceği somut olarak ortaya çıkmıştır.Okulun ve öğretmenin devreye girmesiyle ailenin de bu konuda sorunu çözülür.

Bir ulusun çağdaş ülkeler düzeyine erişebilmesi; eğitim ve öğretimin kaliteli ve bilimsel yöntemlerle yürütülmesi ile ancak mümkün olabilir.
Eğitim sorunlarını çözen uluslar; kültür, sanat, bilim, teknoloji, sosyo-ekonomik alanında da kalkınmış ve ilerlemiştir. Eğitime gereken önem ve ilgiyi göstermeyen uluslar, başka ulusların kölesi olmaya mahkumdurlar. Kalkınmanın temel şartı eğitim ve öğretimdir.

Öğretmen; insanları eğitmeyi ve öğretmeyi meslek edinen, eğitim kurumlarında çocuk ve gençlerin eğitim öğretimlerine rehberlik eden, yön veren ve yaşam hazırlayan kimsedir. Öğretmenler gününün amacı öğretmenin toplumdaki yeri ve rolü önemi ve değeri nedir, sorunlarını belirlemek ve öğretmeni olması gerekli yüce oruna oturtmaktır. Öğretmenlerin kendi aralarında bağı kuvvetlendirmek, öğrencileri ile aralarındaki sevgi, saygı ve dayanışmayı güçlendirmektir. Emekli olan öğretmenleri saygıyla anmak ve yeni atanmış öğretmenlere mesleklerinin kutsal bilincine varmalarını sağlamaktır. İşte, Öğretmenler Günü, bu fedakar öğretmenlerimizin kıymetini bir kez daha düşünüp anlamamızı sağlayan önemli bir gündür.

Öğretmenlerimize duyduğumuz saygı, sevgi ve şükranlarımızı dile getirmek için bu günü fırsat bilmeli ve bu duygularla, onların ellerini öpmeliyiz. Okulu bitirip hayata atıldığımız zaman, bizi bu günlere hazırlayan öğretmenlerimizi hatırlamak, ziyaret etmek ya da bir telefon, kart veya mektupla hatırlarını sormak onlar için en büyük ve en değerli armağan olacaktır.

Bu güzel yazıyla tüm öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutluyorum.Bizim de oturduğumuz yerde bir öğretmenimiz var muhakkak akşam ziyaretine gidip
bu özel günü öğretmenizle paylaşacağım.
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst