Sessiz Bir Cocuktu Aslinda!

Byn.Psikolog

Aktif Üye
Katılım
19 Aralık 2012
Mesajlar
59
Tepki
100
Puan
33
Konum
izmir
"ROBINSON CRUSOE BIZIM COCUKLARIMIZDAN DAHA SANSLI. CUNKU ROBINSONUN CUMASI VARDI, YA BIZIM COCUKLARIN? MALESEF KALABALIKLAR ICINDE YALNIZ." Sozu icin mukemmel bir ornek vakayi sizlerle paylasiyorum. Kastettigim yalnizligin beraberinde getirecegi promlemler!.......


Sessiz bir çocuktu aslında!
Geçen hafta bir anne-baba ile görüştüm… Çocuğu için çırpınan, onun geleceği için kendisini feda etmiş bir anne-baba… Baba biraz sert mizaçlı olsa da 3 çocuğunu da çok sevdiğini söylüyor. Anne ise kuralcı, titiz...
En büyük oğulları 17 yaşında, lise öğrencisi.

Delikanlı derslerinde çok başarılı olmasa da okulda takdir edilen bir öğrenci. Ufak tefek haylazlıkları anne-babasına şikâyet olarak iletilse de, bu yaşa kadar hep sevilmiş öğretmenleri tarafından.

Benden yardım isteme sebepleri ise bundan bir süre önce çocuğun evde cinnet geçirmesi. Kırmış dökmüş her yanı. “Neden?” diye sorduğumda anlatmaya başladılar…

O gün, okul çıkışı bir grup arkadaşıyla kavga etmiş çocuk. Eve geldiğinde “Niye uydun onlara, sonra da dayak yedin” diye önce annesinden fırça yemiş. Akşam da babası “Sen de onlara vursaydın, elin armut mu topluyordu! Karşıma geçmiş bir de kadınlar gibi ağlıyorsun!” diye aşağılayınca, çocuk, gözyaşlarını silerek odasına atmış kendini… Yarım saat kadar süren bir sessizlikten sonra, odadan gelen bir çığlıkla evdekiler şok geçirmiş…

Evin en küçüğü olan 5 yaşındaki kızları, abisinin odadaki bağırtısından korkup annesinin kucağına sığınmış. Baba şaşkın bir hâlde ve tereddütle odanın kapısını açtığında, içeride ürpertici bir manzara… Anne, “Oğlumu hiç böyle görmemiştim. Masasındaki bütün eşyaları yere savurmuş ve boğa gibi nefes alıyordu. Kapıyı aralayan babasına korkunç bir gözle bakıyordu. Eğer o an ufacık bir şey söylense elindeki bilgisayar hoparlörünü bize fırlatabilirdi herhâlde…” diye yaşadıkları o anı tarif etti.

Baba, “Hocam, oğlum sessiz bir çocuktur aslında. Tamam, bazen her evde olduğu gibi bizde de sesler yükselir, öfkemize yenik düştüğümüz anlar olur ama böyle bir şeyle ilk defa karşılaştık.” dedi.

Babanın söylediği bir cümle bana çok şey ifade etti: “Sessiz bir çocuktu aslında...”

Çocuklar sessiz değildirler ki… Çok konuşurlar. Yaşama sevinci ile doludurlar. Okulda ne oldu bittiyse anne-babasına anlatmak için fırsat kollarlar. Bitmek tükenmek bilmeyen bir heyecanları vardır içlerinde.

Bilmem haberlerde denk geldiniz mi, birkaç gün önce, İstanbul Esenler’de bir ilkokulda 14 yaşındaki kız, okulun 4. katından aşağı attı kendini. Şükür ki ölmedi. Yaşama tutunabildi.

Bu genç kızı da çevresindekiler “aslında sessizdi” diye tarif ediyorlar…

Ya da Amerika’da işlenen okul cinayetlerinin zanlılarına bir bakın isterseniz. “Aslında sessiz bir çocuktu” dediklerini duyacaksınız.

Değil işte… Çocuk fıtratının bir gereği olarak değil de ceza ve baskı ile, yasak ve engellemeler ile “bunun hesabını vereceksin” ile derin bir sessizliğe bürünüyorsa, yetişkinler, bu sessizliği “Maşallah bizim çocuk sonunda akıllandı” diye karşılamak yerine “Acaba çocuğumuz kendisini ifade etmekten vaz mı geçti?” diyerek kendilerini gözden geçirmelidir…

Bana gelen delikanlı ile konuşmaya başladığımda, konuşmak isteyip de yıllarca konuşamadığı şeyler boğazına geldi tıkandı. Biraz konuşacak gibi oldu. Durdu… Konuşamadı. Sonra ellerini yüzüne kapatıp hıçkırarak ağlamaya başladı… Gözyaşları içinde babasına olan hasretinden bahsetti. İşlerinin yoğunluğu nedeniyle babasıyla bir türlü iletişim kuramamaktan bahsetti. Annesi yanındayken bile annesine ulaşamadığından ve annesine duyduğu özlemden bahsetti. Aile içinde konuşmaların hep ders ve ödevler üzerine olduğundan, bir gün doyasıya oturup ailecek içten geldiğince konuşulamamasından bahsetti. Kendisi için önemli olan problemlerin ya geçiştirildiğinden ya da daha da büyütülerek evde yeni tartışmalara sebep olduğundan bahsetti.

Yani sizden bahsetti… Bizden bahsetti…

Bilmem sözüm ne kadar tesir eder ama, eğer imkânım olsa anne-babalara “Çocuklarınızla konuşun” derdim… “Televizyonu kapatın, telefonu kapatın ve konuşun çocuklarınızla” derdim…

Ben bu gençle sadece konuştum…

Çıkarken sarıldı bana… “Şu an öyle rahatladım ki anlatamam.” dedi…

Dışarıda çocuklarının sorununun ne olduğunu merakla bekleyen anne-babaya, “Bir şey yok, üzülmeyin… Ama çocuğunuz ile konuşun, bol bol konuşun” dedim.

Baba biraz alıngan bir ifade ile “Biz zaten çok konuşuyoruz hocam” dedi… Ben de “O zaman susun. O konuşsun.” dedim.

Çocuğunuzun derin sessizliği, size “maşallah” dedirtmesin… Bırakın çocuğunuz coşku ile konuşsun, siz de tebessüm ederek dinleyin…

Zira bir terapist de bundan farklı bir şey yapmıyor.Pg.Adem Gunes
 

Şahmaran.

Admin
Admin
Katılım
9 Temmuz 2008
Mesajlar
38.082
Tepki
50.395
Puan
113
:uzgun:Aceba bende çocuğumun üzerine çok mu gidiyorum dedirtti bu konu bana..
Oğlum okuldan gelir direk ve başlar anlatmaya konuşur konuşur.Onun gelme saati benim mutfakta yemek yapma saatime denk gelir.Bazen can kulağı ile bazen tamam diyerek üstünü kapatark dinlerim.
Yemekler yenir ve ödev yapmaya başlar,ödev sırasında fazlası ile anne diye seslenir ve her defasında oğlum sen ödevlerini yap takıldığın yer olursa bırak diğerine geç,en son kontrolde yapamadıklarını beraber yaparız desemde sık sık kalkıp oturma odasına gelir.
Tabi anne baba olarak biz biraz sert bir ses tonu ile odasına gitmesini ve ödevlerini bitirmesi konusunda uyarıda bulunuruz.
Evet oğlumla çok fazla zaman geçiremiyorum ama onunla konuşmayıda ihmal etmiyorum.
Peki soruyorum şimdi size?
Benim oğlum da çok hassas bir yapıya sahip.Babası arkadaşlarından sopa yiyip gelme sakın,birde ben döverim kelimesini kullandığını bilrim.
Evet bu çocuk üzerinde nasıl bir etki bırakır bilemeden bu kelimeyi sarf etmişiz.Ancak oğlum diyorum ya çok hassas.Hatta okulda arkadaşı ile oynarken arkadaşı düşmüş kaşını patlatmış,arkadaşları öğretmenine Berkenin yüzünden oldu diyince kendini savunmak yerine ağlamış.
Hatta o gün okuldan eşimin arkadaşı aldığında,o durgunluğunu farkedince babasını aramış.Berke çok değişikti her zamanki Berke değildi diye söyleyince.Babası beni aradı Berkenin neyi var sor bakalım,tuhafmış bugün okuldan gelirken diye..
Sorduğumda ağlayarak anlattı bana.anne benim yüzümden olmadı kendisi düştü..gb..kelimeler söylüyor bir yandan da ağlıyor,ben ağlama dedikçe daha fazla ağlıyor,ne kadar söylesekte ikaz etsekte maalesef ağlama huyundan vazgeçiremedik.
Kendini ifade etmek yerine ağlamak mı kolayına geliyor.Yoksa ağlayarak kendini acındıracağını mı düşünüyor.??
 
OP
Byn.Psikolog

Byn.Psikolog

Aktif Üye
Katılım
19 Aralık 2012
Mesajlar
59
Tepki
100
Puan
33
Konum
izmir
ABLA SIZIN YAZDIKLARINIZA BUYUK HARFLERLE YAZARAK CEVAP VERIYORUM. COZUM ADINA KLASIK TAVSIYELERDEN ZIYADE TECRUBE ETTIGIM VE NETICESINDE KISMEN BASARILI OLDUGUM COZUM ONERILERINI SIRALAMAK ISTIYORUM
Oğlum okuldan gelir direk ve başlar anlatmaya konuşur konuşur.Onun gelme saati benim mutfakta yemek yapma saatime denk gelir.Bazen can kulağı ile bazen tamam diyerek üstünü kapatark dinlerim.
BERKE OKULDAN GELDIGINDE SUREKLI SIZINLE KONUSMA IHTIYACI HISSETMESI ONEMLE UZERINDE DURULMASI GEREKEN BIR DURUM. BOYLE DAVRANMASININ NEDENI KARAKTERISTIK OZELLIGINDEN KAYNAKLANIYOR OLABILIR ANCAK SOSYAL CEVRESINDE BIR TAKIM PROBLEMLER YASIYORSA SIZI BIR KACIS NOKTASI OLARAK GORUYORDUR.
Yemekler yenir ve ödev yapmaya başlar,ödev sırasında fazlası ile anne diye seslenir ve her defasında oğlum sen ödevlerini yap takıldığın yer olursa bırak diğerine geç,en son kontrolde yapamadıklarını beraber yaparız desemde sık sık kalkıp oturma odasına gelir.
Tabi anne baba olarak biz biraz sert bir ses tonu ile odasına gitmesini ve ödevlerini bitirmesi konusunda uyarıda bulunuruz.
BURDA BERKEYE BIR ANNE BABA OLARAK EGITIM OGRETIM NOKTASINDA UZERINIZE DSEN GOREV VE SORUMLULUGU YERINE GETIRME ADINA TAKINDIGINIZ TUTUM FAYDA SAGLAMAYABILIRL. BERKEYE BIR REHBER OLARAK YARDIMCI OLMALISINIZ YANI BERKE ODEV YAPARKEN MUMKUNSE HER ADIMDA ONUN YANINDA OLUN AMA SAKIN ONUN YERINE DUSUNMEYIN SADECE BERKEYE YOL GOSTERIN. BUNU SU SEKILDE YAPABILIRSINIZ BERKE BU SORUDA NE ANLATILIYOR? BEN BU SORUDA SUNU ANLADIM SEN NE ANLADIN? NE YAPMAYI DUSUNUYORSUN? GIBI...YANI DIYECEKSINIZ KI BERKE ILE ODEV MI YAPACAGIM? EVET BERKE ODEVLERINI BITIRINCEYE KADAR BIRLIKTE VAKIT GECIRECEKSINIZ! EN DEGERLI VARLIGINIZA AYIRMANIZ GEREKN VAKTI BASKA NE ILE TAKAS EDEBILIRIZ KI? BERKEDEN ODEVLERINI ODASINA GIDIP TEK BASINA BITIRMESINI BEKLEMEK BERKEYE VE SIZE BIR KAZANIM OLARAK DONMEZ AKSINE ODEV YAPARAK PEKISECEK OLAN KONUYA MAKSIMUM KATKIDAN MAHRUM KALMANIZI SAGLAR!

Benim oğlum da çok hassas bir yapıya sahip.Babası arkadaşlarından sopa yiyip gelme sakın,birde ben döverim kelimesini kullandığını bilrim.
HASSAS OGLUNUZDAN SORUNLAR KARSISINDA BELKI TAKATININ YADA FITRATI GEREGI SERGILEYEMEYECEGI DAVRANISI BEKLEMEK BU DAVRANISI SERGILEMEMESI DURUMUNDA HASSAS BIR RUHU TEHDIT ETMEK KALDIRAMAYACAGI BIR YUK YUKLEMEKTIR!
Berkenin yasadigi bir sorun karsisinda kendini savunamamasi ilginc. Bu konuda rehber ogretmeniyle gorusmenizi tavsiye ediyorum cunku Berkeyi taniyordur nasil bir fitrata sahip en azindan bu konuda bilgisi vardir. Ben Berkenin nasil bir fitrata sahip oldugunun gozlemleme sansinsahip olmadigim icin soyleyeceklerim cokta fayda saglamayabilir. Ama bu tarz fitrata sahip ( hassas kendini savunamayan yada ozguven eksikligi ) cocuklara faydali olabilecek onerim Ozguvenini gelistirecek kendini daha iyi ifade edebilecek birseviyeye tasimasina olanak saglayacak spor kurslarina gondermenizin faydali olacagi hususudur. Ozellikle tekvando kursunu oneririm. Berkeyle olan iletisiminizde cikis noktaniz daha saglam iletisim kanallari temelli olmasi seklinde olmalidir doye dusunuyorum. Aglama davranisinin uzerinde onemle durmaliyiz. Kendini acindirmak adina aglamak cok mantikli degil daha cok ifade etmek istedigi belkide cocuklugundan beri icinde tasidigi bir sikintisi vardir. Bu konu hakkinda ozelden bir kac soru sorduktan sonra yine ozelden yazarim ins. Bu soylediklerim mutlak manada cozum onerisi olarak gormeyin lutfen cunku psikolog olarak tanimadigim ve gozlemeleyemedigim birey uzerine konusuyoruz. Ama ozelden bagzi seyleri netlestirerek benim isimi kolaylastirabilirsiniz ins.Iyi aksamlar Sahim umarim faydali olabilimisimdirrr:uzgun:
 

*Hülya*

Daimi Üye
Katılım
19 Kasım 2008
Mesajlar
4.965
Tepki
6.519
Puan
113
Konum
Oradan
güzel bir konu olmuş
bizde az bu akşam yemekten sonra çocuklarla biraz konuşma ihtiyacı hissettik
aslında bunu daha sık yapmalıyız diye düşündüm ,çünkü gün boyunca çocukları bizim isteğimiz dışında etkileyen o kadar çok şey var ki,onlara karşı antivürüs yüklemesi yapmayı daha sık yapmalıyız diye düşünüyorum
benim çocuklarımda okuladan gelince hep ne olup bitmiş sürekli anlatıyorlar ,sanırım bazı anlattıklarıyla bize mesajlar veriyorlar söyleyemedikleri belki açıkça konuşamadıkları şeyler hakkında sinyaller veriyorlar diye düşünüyorum
anlatmalarının tek sebebi bu değil tabi onlarında paylaşmaya ihtiyaçları var ve anlarttıkları konular hakkında anne babalarının tepkilerini ölçmek yada bizim penceremizden olayları görmek için anlattıklarını düşünüyorum tabi biz anne baba inş. bu durumu iyi değerlendirebiliyoruzdur ..
bu akşam farkettiğim birşyeyde şu oldu çocuklarla konuştuğumuz konular onları biraz sıkan zorlayan konulardı
dinlerken benim ve babasının hiç yüzüne bakmıyorları ,başka yerlere bakmayı tercih ediyorlardı ,sonra konu hakkında onlarla konuşmaya daha yumuşak ve sevecen konuştukça başlarını kaldırmaya başladılar yüzümüze bakmaya başladılar ,yani iletişime geçmeye başladık sonra sonra...
örnekte ki noktalardan birini şimdi bizde de gördüm daha çok biz konuştuk ,her nekadar sorularla onların fikirlerini aldıysakta birdaha ki sefere onların da bizim kadar konuşup konu hakkındaki görüşlerine daha fazla almalıyız diye düşündüm
 

Şahmaran.

Admin
Admin
Katılım
9 Temmuz 2008
Mesajlar
38.082
Tepki
50.395
Puan
113
ABLA SIZIN YAZDIKLARINIZA BUYUK HARFLERLE YAZARAK CEVAP VERIYORUM. COZUM ADINA KLASIK TAVSIYELERDEN ZIYADE TECRUBE ETTIGIM VE NETICESINDE KISMEN BASARILI OLDUGUM COZUM ONERILERINI SIRALAMAK ISTIYORUM
Oğlum okuldan gelir direk ve başlar anlatmaya konuşur konuşur.Onun gelme saati benim mutfakta yemek yapma saatime denk gelir.Bazen can kulağı ile bazen tamam diyerek üstünü kapatark dinlerim.
BERKE OKULDAN GELDIGINDE SUREKLI SIZINLE KONUSMA IHTIYACI HISSETMESI ONEMLE UZERINDE DURULMASI GEREKEN BIR DURUM. BOYLE DAVRANMASININ NEDENI KARAKTERISTIK OZELLIGINDEN KAYNAKLANIYOR OLABILIR ANCAK SOSYAL CEVRESINDE BIR TAKIM PROBLEMLER YASIYORSA SIZI BIR KACIS NOKTASI OLARAK GORUYORDUR.
Yemekler yenir ve ödev yapmaya başlar,ödev sırasında fazlası ile anne diye seslenir ve her defasında oğlum sen ödevlerini yap takıldığın yer olursa bırak diğerine geç,en son kontrolde yapamadıklarını beraber yaparız desemde sık sık kalkıp oturma odasına gelir.
Tabi anne baba olarak biz biraz sert bir ses tonu ile odasına gitmesini ve ödevlerini bitirmesi konusunda uyarıda bulunuruz.
BURDA BERKEYE BIR ANNE BABA OLARAK EGITIM OGRETIM NOKTASINDA UZERINIZE DSEN GOREV VE SORUMLULUGU YERINE GETIRME ADINA TAKINDIGINIZ TUTUM FAYDA SAGLAMAYABILIRL. BERKEYE BIR REHBER OLARAK YARDIMCI OLMALISINIZ YANI BERKE ODEV YAPARKEN MUMKUNSE HER ADIMDA ONUN YANINDA OLUN AMA SAKIN ONUN YERINE DUSUNMEYIN SADECE BERKEYE YOL GOSTERIN. BUNU SU SEKILDE YAPABILIRSINIZ BERKE BU SORUDA NE ANLATILIYOR? BEN BU SORUDA SUNU ANLADIM SEN NE ANLADIN? NE YAPMAYI DUSUNUYORSUN? GIBI...YANI DIYECEKSINIZ KI BERKE ILE ODEV MI YAPACAGIM? EVET BERKE ODEVLERINI BITIRINCEYE KADAR BIRLIKTE VAKIT GECIRECEKSINIZ! EN DEGERLI VARLIGINIZA AYIRMANIZ GEREKN VAKTI BASKA NE ILE TAKAS EDEBILIRIZ KI? BERKEDEN ODEVLERINI ODASINA GIDIP TEK BASINA BITIRMESINI BEKLEMEK BERKEYE VE SIZE BIR KAZANIM OLARAK DONMEZ AKSINE ODEV YAPARAK PEKISECEK OLAN KONUYA MAKSIMUM KATKIDAN MAHRUM KALMANIZI SAGLAR!

Benim oğlum da çok hassas bir yapıya sahip.Babası arkadaşlarından sopa yiyip gelme sakın,birde ben döverim kelimesini kullandığını bilrim.
HASSAS OGLUNUZDAN SORUNLAR KARSISINDA BELKI TAKATININ YADA FITRATI GEREGI SERGILEYEMEYECEGI DAVRANISI BEKLEMEK BU DAVRANISI SERGILEMEMESI DURUMUNDA HASSAS BIR RUHU TEHDIT ETMEK KALDIRAMAYACAGI BIR YUK YUKLEMEKTIR!
Berkenin yasadigi bir sorun karsisinda kendini savunamamasi ilginc. Bu konuda rehber ogretmeniyle gorusmenizi tavsiye ediyorum cunku Berkeyi taniyordur nasil bir fitrata sahip en azindan bu konuda bilgisi vardir. Ben Berkenin nasil bir fitrata sahip oldugunun gozlemleme sansinsahip olmadigim icin soyleyeceklerim cokta fayda saglamayabilir. Ama bu tarz fitrata sahip ( hassas kendini savunamayan yada ozguven eksikligi ) cocuklara faydali olabilecek onerim Ozguvenini gelistirecek kendini daha iyi ifade edebilecek birseviyeye tasimasina olanak saglayacak spor kurslarina gondermenizin faydali olacagi hususudur. Ozellikle tekvando kursunu oneririm. Berkeyle olan iletisiminizde cikis noktaniz daha saglam iletisim kanallari temelli olmasi seklinde olmalidir doye dusunuyorum. Aglama davranisinin uzerinde onemle durmaliyiz. Kendini acindirmak adina aglamak cok mantikli degil daha cok ifade etmek istedigi belkide cocuklugundan beri icinde tasidigi bir sikintisi vardir. Bu konu hakkinda ozelden bir kac soru sorduktan sonra yine ozelden yazarim ins. Bu soylediklerim mutlak manada cozum onerisi olarak gormeyin lutfen cunku psikolog olarak tanimadigim ve gozlemeleyemedigim birey uzerine konusuyoruz. Ama ozelden bagzi seyleri netlestirerek benim isimi kolaylastirabilirsiniz ins.Iyi aksamlar Sahim umarim faydali olabilimisimdirrr:uzgun:

Yazdıkların karşısında teraziye koydum kendimi.Berke ile ne kadar yakından ilgi ve alaka içindeyim diye.
Sanırım eksik olduğum noktalarım fazlası ile var..Çocuklarımın ruh sağlığı kadar benimde ruh sağlığımın iyi olması gerekiyor ki onlara gerçekten sağlıklı bir anne gibi davranabileyim.
Ama insanız sonuçta bazen istemediğimiz şekilde de bir tavır sergileyebiliyoruz.:aglayan:
Babamız ile konuştum..Akşamları bir sürede olsa çocuklarımızla konuşma kararı aldık.Hatta biz susalım onlar konuşsunlar dedim.
Ama uygulayacaksın bak dedi.Bende tamam uygulayacağım bak görürsün dedim.
 
OP
Byn.Psikolog

Byn.Psikolog

Aktif Üye
Katılım
19 Aralık 2012
Mesajlar
59
Tepki
100
Puan
33
Konum
izmir
Gomlegin ilk dugmesini yanlis iliklersek sonraki dugmelerde yanlis iliklenir:) Ilk dugmenin nasil ilklenmesi gerktigiyle alakali bu konu acmak istiyorum. Ama kapsamli ve hassas bir konu oldugu icin uzerinde biraz masai harcamam gerkiyor bu yuzden bir sure herkesden sabiiiiirrrrr bekliyoruuuummmmm:)
 

Şahmaran.

Admin
Admin
Katılım
9 Temmuz 2008
Mesajlar
38.082
Tepki
50.395
Puan
113
Gomlegin ilk dugmesini yanlis iliklersek sonraki dugmelerde yanlis iliklenir:) Ilk dugmenin nasil ilklenmesi gerktigiyle alakali bu konu acmak istiyorum. Ama kapsamli ve hassas bir konu oldugu icin uzerinde biraz masai harcamam gerkiyor bu yuzden bir sure herkesden sabiiiiirrrrr bekliyoruuuummmmm:)

Öğretmenimiz bu konuda bizi uyarmıştı..
Şöyleki:
Geçen senelerde halkoyunlarında gösteri yapacaklarr,Berke'de aralarında..Bizde bekleme alanında çocukların çıkmasını bekliyoruz.Ben bir bakaym diye sınıfa gittiğimde,öğretmenimiz tek başına çocuklarla ilgilneiyordu..
Berke henüz giyinmemişti hocam giydirebilir miyim?diye sorduğumda..
-Hayır!!
Cevabını aldım,bende uzaktan onları seyretmeye başladım.Çocuklar ters düz giyiniyorlar ben oradan müdahale edecek gibi oluyorum ancak öğretmeniz hayır der gibi kaş göz işaretleri çakıyor bana..
Berke giyinmeye başladı,hiç unutmam siyah bir 2 düğmeli badi gibi bir şeydi.Berkeyi önünü arkasına,arkasını da önüne giydi.Ben Berke yanlış giydin dediğim an öğretmeni hayır annesi doğru giydi doğru dedi:ne:
Ama hocam bunun düğmeleri arkada ama dediğimde,çocuğunuzu giyinmekten sizler soğutuyorsunuz,yanlışta giyse düzeltir.Önemli olan burada kendisinin giyinip tek başına bir şeyler yapabilmesidir dediği an ben kala kaldım.
Aslında gerçekten doğru söylüyordu.Şimdi pijamalarımızı ters giysek bile müdahale etmiyorum:tskler:eninde sonunda doğruyu öğrenecek sonuçta:eek:
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst