Sert Kas ve Tendonlar

Es_se

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
25.367
Tepki
22.495
Puan
113
Yaş
40
Konum
istanbul
Sert Kas ve Tendonlar

Soru: Ayaklarımdan sırtıma kadar uzanan sert kaslarımla/tendonlarımla sorunum var. Bir fizik terapisti, sorunlarımın sert baldırlarla başladığını söyledi. Bana yapmam gereken esneme egzersizlerinin bir listesini verdi; ama sıkıcılar ve işe yarıyor gibi de görünmüyorlar. Diğer egzersiz programımda ise ara sıra basketbol oynamak var. Ne önerirsiniz?
-- Feriye

Cevap: Terapistini dinlemeni öneririm, Frita. Bir egzersiz listesindeki egzersizleri yapmanın yıldırıcı olduğunun farkındayım ve esneme çalışmasının sıkıcı olabileceğini de biliyorum. Basketbol oynamak kadar eğlenceli olmayabilir ama vücudunu korumak ve ciddi incinmeleri önlemek de son derece önemli ve gerekli.

Esneklik kaybı, bazı hareketleri yapmamıza engel olabilir. Michael Jordan, sırtının alt kısmını, üst arka bacak kaslarını ve baldırlarını esnetmezse, zıpladığında çok da yükseğe zıplayamaz ve sen de zıplayamazsın. Esneme zaman alır. Doğru dürüst esneyebilmek zaman alır ve yıllarca spor yaparak, masa başında oturarak, topuklu ayakkabı giyerek ve yaşlanarak sertleşen kasları esnekleştirmek zaman alır.

Belki esnemeden önce yürüyüş, bisiklet, ya da yüzmeyle kaslarını ısıtmak hareketlerin yapmanı kolaylaştırır. Esneme çalışmasını evde yapmak istiyorsan, sıcak bir duş almak da kaslarını rahatlamada faydalı olacaktır. Son olarak, gün sonunda esnemek her zaman daha kolaydır ve bu, kas gerilimlerie olduğu kadar zihinsel gerilimlere de iyi gelir. Bir kere başladın mı, eminim ki hoşuna gidecek.

alıntıdır
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst