Şeritli pasta

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.293
Tepki
83.530
Puan
113
Konum
İstanbul
DSCF7631.JPG


Şeritli pasta

MALZEMELER:
Pandispanya için:
4 adet yumurta,
1 su bardağından 2 parmak eksik toz şeker,
1 su bardağı tam buğday unu,
1/2 paket kabartma tozu,
1 çay kaşığı portakal kabuğu rendesi
3 yemek kaşığı ıspanak suyu(1 çay kaşığını üstünün yeşil kreması için ayırın,
1 yemek kaşığı su,

Ara ve Üst Kreması için:
3 su bardağı süt,
Portakal kabuğu rendesi,
2 yemek kaşığı tepeli nişasta,
2,5 yemek kaşığı tepeli un,
piştikten sonra ilave etmek üzere 3,5 yemek kaşığı toz şeker,

Krem şanti için:
1/2 su bardağı soğuk süt,
1 paket krem şanti,
Pastanın renkli kısımları için:
kırmızı pancar suyu ile hazırlanmış doğal gıda boyası*
20 gr.rendelenmiş bitter çikolata,

DSCF7664.JPG


NASIL HAZIRLANIR?
önce kremayı pişirin,krem şantiyi hazırlayın,
krema ve krem şanti iyice soğuyunca birleştirip iyice karıştırın,
pastanın üzerini süslemek için 3 yemek kaşığı kremayı ayırıp buzluğa koyun,
Fırın 170 dereceye ayarlayıp, ısıtmaya başlayın,
Derin bir kaba kırdığınız yumurtayı, ve şekeri iyice çırpın,
Kabartma tozu, un ve portakal kabuğu rendesi,ıspanak suyu ve su ilave edilip iyice karıştırın,
hamuru,yağlanmış fırın tepsisine döküp kaşıkla yayarak düzeltin,
tepsiyi bir kaç kez tezgaha vurup hava kabarcıklarının çıkmasını sağlayın ve sıcak fırına sürün,kabarınca ısıyı 150 dereceye düşürün,
üzerini fazla kızartmadan fırından alın,
aliminyum folyoya ters çevirin,
kağıtta yaptıysanız kağıdını üzerinden alın,
pandispanyayı uzunlamasına 4 eşit parçaya kesin,
(daha kısa boylu fakat daha geniş bir pasta olsun isterseniz 5 parçaya kesin,)
her parçanın üzerine 2'şer kaşık krema sürün,
ilk parçayı kremalı kısım içte kalacak şekilde sarın ve kesik tarafları üstte ve altta kalacak şekilde geniş ve düz bir tabağa yerleştirin,
2. parçayı da itinalı bir şekilde alıp ilk rulonun etrafına sarın,
DSCF7619-tile.jpg



kalan iki parçayı da aynı şekilde rulo halindeki parçanın etrafına sarın,bu şekilde yuvarlak bir pasta elde edin,
kalan krema ile de pastanın üstünü ve yanlarını kapatın,
buzluktaki ayırdığınız kremayı çıkarıp ikiye ayırın,
yarısına 2 çay kaşığı pancar suyu ile hazırlanmış doğal gıda boyasından* döküp iyice karıştırın ve pembe renkli kremanızı hazırlayın,
diğer yarısına da ayırdığınız,1 çay kaşığı ıspanak suyunu ekleyip iyice karıştırın,
hazırladığınız renkli kremalarla pastanızı ister resimdeki gibi,isterseniz de başka şekilde süsleyin,
aradaki boşluklara rendelenmiş bitter çikolata dökün,
pastanızı en az bir gece buzdolabında bekletip,kesmeden önce de mutlaka en az yarım saat hatta bir saat buzlukta bekletip sonra,ince ve keskin bir bıçağı,yıkayıp suyunu süzdürdükten sonra keserek servis yapın,aksi takdirde muntazam kesilmez ve dolayısı ile de görüntü istediğiniz gibi olmaz,kesme işlemini ip ile de yapabilirsiniz,yukarıdaki resimde gördüğünüz parçayı ben oya ipi ile kestim.Bu pasta çok yumuşak bir dokuya sahip olduğu için,iple de kolayca kestim.Yapanlara kolay gelsin,yiyenlere afiyet olsun.


*Kırmızı pancardan,doğal gıda boyası nasıl hazırlanır?

en koyu renkli olan bir kaç adet pancarı,katı meyve sıkacağında sıkın,
bu suya şeker atıp(1 su bardağı pancar suyu için,en az 2 yemek kaşığı toz şeker olacak şekilde)en az yarım saat kaynatın,cam bir kavanoza yerleştirip soğutun,ağzı kapalı olarak buzdolabında saklayın.Gıda boyanızı gerekli gördüğünüz yerlerde kullanın.


Kaynak : hayatcemresi2

 
OP
nk83

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.293
Tepki
83.530
Puan
113
Konum
İstanbul
Pancardan gıda boyasını bende yapıyorum çok güzel renk veriyor :sevindirikasli:
 

kedijik

Daimi Üye
Katılım
9 Aralık 2009
Mesajlar
9.606
Tepki
11.921
Puan
113
Konum
Konya
Ne kadar şık bu böylee yemeye kıyamaz ınsan :huhuu:
Emeğine sağlık...
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst