Sen Çal Kapımı (Fox Tv)

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.280
Tepki
83.515
Puan
113
Konum
İstanbul

Eda Yıldız, üniversitede bölüm birincisiyken son seneyi yurtdışında okumak üzere burs kazanmıştır, fakat son anda bursu kesilince Eda’nın hayatı altüst olur, üniversiteden atılır, lise mezunu kalır. Aylar boyunca, bursunu kesen Serkan Bolat’a ulaşmaya çalışır ama görüşemez. Halasının yanında çiçekçilik yapmaya başlar. Bir gün Serkan Bolat’ın konuşma yapacağı yeri öğrenince yüzleşmek için karşısına çıkar. Birbirlerine kelepçeli olarak bir gün geçirmek zorunda kalırlar. Eda’nın fevriliği, birbirlerine duydukları nefret ve aralarındaki karşı konulmaz çekim onları uzun süre oynamak zorunda kalacakları bir oyuna sürükler.​

Künye

TÜR: ROMANTİK KOMEDİ
YAPIM ŞİRKETİ: MF Yapım
YAPIMCI: ASENA BÜLBÜLOĞLU
GENEL KOORDİNATÖR: NEVİN AYAZ
YÖNETMEN: YUSUF PİRHASAN
SENARYO: AYŞE ÜNER KUTLU
UYGULAYICI YAPIMCI: ZEYNEP BİLGİÇ
MÜZİSYEN: AYTEKİN ATAŞ
GÖRÜNTÜ YÖNETMENİ: İLKER ERDOĞAN&ÖZGÜR DEMİR
SANAT YÖNETMENİ: SERKAN ÖZER
STYLING (STİL DANIŞMANI) : NESRİN AYAZ
HANDE ERÇEL STYLING (STİL DANIŞMANI): NİLAY KOÇAK MERAL
KOSTÜM SORUMLUSU: VENHAR KÖMÜR


OYUNCULAR: HANDE ERÇEL, KEREM BÜRSİN, NESLİHAN YELDAN, BİGE ÖNAL, EVRİM DOĞAN, İSMAİL EGE ŞAŞMAZ, ANIL İLTER, MELİSA DÖNGEL, ÇAĞRI ÇITANAK, ELÇİN AFACAN, SİTARE AKBAŞ, BAŞAK GÜMÜLCİNELİOĞLU, ALİCAN AYTEKİN, SARP BOZKURT, DORUKHAN KENGER, AHMET MARK SOMERS, İLKYAZ ARSLAN


 
OP
nk83

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.280
Tepki
83.515
Puan
113
Konum
İstanbul
Sen Çal Kapımı tarzı tavrı başlangıcı falanı filanı hiç benzemiyor ama ne yalan söyleyeyim bazı detaylar benim 2013'te bu siteye de eklediğim 103 bölümlük Geçmişin Gölgesinde adlı hikayemi anımsatıyor. Tesadüften öte benzerlikler var

1- Ela Yılmaz / Eda Yıldız (Meslekler mimar)

2- Jönün babasının sebep olduğu söylenen bir facia ve parçalanan bir aile (Ortada ölen aile bireyleri detayı var ve bu kızın ailesi)

3- Eda ailesi yok olunca hala yanında Ela teyze yanında büyüyor. Teyze/hala hiç evlenmemiş ve kızın benim ailem sensin teyze/hala tavrı var. İkisi de yeğenini üzecek diye jönü istemeyip ağır posta koydu.

4- Kızlar aşk konusunda daha cesur jönler kendi içinde kabullenmekte zorlanan biri.

5- Ela yaşananlar sebebiyle annesinden nefret ediyor Eda babaannesinden.

6- Çift tam birbirlerine açılınca mevzu patlıyor. (Hadi bu çoğu dizide olur diyelim)

7- İki kızda aile ölümüyle alakalı mevzuda asla affedici olamayacağını söylüyor jönler bunu duyup olamayacaklarını anlayarak kızın bu olayda yara alacağını düşündüğü için pat diye terk ediyor ve hiçbir şeyden bahsetmeyip ona uzak davranıyor (benimkinde ekstradan bir engelleri daha vardı). Benim jön aniden Hande ile nişanlandım diye ortaya çıkmıştı Serkan'da sonradan aynını yapıp Selin ile nişanlandık dedi.

8. Benzerlik Buğra'ya tekabül edecek gibi görünen Deniz. Benimkinde Ela Mine Buğra Yelda çocukluk arkadaşları SÇK'da Eda Ceren Deniz ve Melo! Ela ve Buğra arasında küçükken 40 yaşına gelince evlenmediysek birbirimizle evleniriz sözü geçiyor ama Ela çocuktuk saçmalamayın kafasındayken Buğra ciddiye almıştı. Bu Deniz ve Eda'ya da yapıldı.

Benimkinde Mine Buğra'ya aşık ama söylememiş (Ceren'in aksine hikaye boyunca söylemedi) Buğra'da Ela'ya aynı şekilde aşık ama arkadaşlıkları bozulmasın onu kaybeder diye söyleyememiş. Mine sürekli onun ağzından Ela'ya aşkını dinleyip üzülmüştü Buğra'da herkes anladı ama Ela neden anlamadı görmezlikten mi geldi yoksa görmek mi istemedi diyordu çünkü Ela büyük kriz yaşayıp Buğra ona aşkını haykırınca bilmediğinden şok olmuştu.

Şimdi benim Ela ve Buğra formaliten evlendiler (Eski mevzular patladığında Ela hamileydi jöne söylemek istememişti babasının katili Gürsoylar olduğu için mecburen arkadaşım dediği adamla çocuk doğunca boşanmak üzere evlendi. Eda'nın Deniz ile evleniyoruz derken ki sebebi başka oldu ama evlilik kararı yaşandı bir şekilde) Bendeki Buğra'nın aşkı saplantıya döndüğü için Ela'dan ayrılmak istemedi o andan sonra kızla jönün hayatını cehenneme çevirdi. Büyük ihtimalle burada da Deniz başa bela olacak ve hikayemle alakalı bir benzerlik daha yaşanacak

Diyaloglarda bile benzerlik var

"Beni düşündüğünü söyleyen herkesin hayatımla ilgili kendilerinde söz hakkı görmelerinden sıkıldım artık! Kimsenin beni korumasına ihtiyacım yok! Hayatımla ilgili verdiğim kararlar doğruysa da yanlışsa da bunu kendim yaşayarak görmek isterim. Bu hep böyleydi ve bundan sonra da böyle olacak!" Geçmişin Gölgesinde / Ela 2013

"Benim hayatım! Benim hayatım farkında mısınız? Neden hepiniz benim hayatımı kontrol etmeye çalışıyorsunuz? Bana ait... Kimsenin müdahale etmeye hakkı yok! " Sen Çal Kapımı / Eda 2020
----------

İkisinden de aradaki benzemeyen replikleri atlıyorum

Geçmişin Gölgesinde / Tolga&Ela 2013

Bu diyalog öncesi ben seni tanımıyorum bu karşımdaki adam kim artık bilmiyorum deniyordu ama o kısım uzun es geçiyorum

"Ben sana aşık olmaya başladığımda kim olduğunu bilmiyordum Ela!"

"Şok olmuştum Ela sen o kadar kesin konuşmuştun ki bahsettiğin kişiyi tanımayı bırak kim olduğunu bile bilmek istemiyordun ve ne acı ki o adam benim babamdı. Bunu bilerek nasıl devam edebilirdim? Yapabileceğim bir şey yoktu. Sana açıklayamazdım. Başka türlü üstüne giderek her şeyin ortaya çıkmasını ve senin olmaktan çok korktuğun o Ela'ya dönüşmene izin veremezdim. Lanet olsun! Başından beri hangi deliğe girsem sana zarar vermekten başka bir şey yapmıyordum. Seni koruyabilmek için uzak kalmalı beni unutmanı sağlamalıydım başka çarem yoktu"

"Şimdi karşındaki Ela o ardında bıraktığın Ela olarak mı kaldı sanıyorsun? Bak bana! O Ela mıyım gerçekten? Bana söylemeliydin Tolga! Bunları bilmeye hakkım vardı. Eğer bana söylemiş olsaydın belki yine şimdi ki gibi aynı acıyı çekecektim aynı yarayı alacaktım ama en azından senin yanımda olduğun sürece gerçek olduğunu bilip kaderin ağlarını bize karşı da ördüğünü düşünerek bunu kabullenmeye çalışacaktım"
(Tolga pat diye Ela'yı terk edip sonrasında da hiç aşık olmamışlar gibi uzak davranmıştı)

Sen Çal Kapımı / Eda&Serkan 2020

"Eda hiç bilmiyordum. Hiç... Ben bilmiyordum"

"Sen nasıl... Sen nasıl söylemezsin bana bunu? Nasıl yaparsın sen bana bunu nasıl söylemezsin Serkan sen bana bunu? "

"Bak söylemeye çalıştım ama yeni haberim oldu benim de. (Babasıyla alaklı durumlardan bahsediyor atlıyorum) Bak biz sevgiliyken babam bana bunu söyledi"

"Sen... Sen beni terk ettin. Bana yalan söyledin sen bana işkence ettin!"

"Sana bu acıyı yaşatmak istemedim"

"Peki şimdi yaşadığım acı? Şu an yaşadığım şey ne olacak? Ciğerimi söküp alsaydın Serkan."

"Eda seni o kadar çok seviyorum ki seni üzmemek için seni kaybetmeyi göze aldım"

"Sana söyleyecek hiçbir şeyim yok ki benim. Hiçbir şeyim yok. Şimdi sana bakıyorum da karşımda bambaşka bir adam var. Yabancı bir adam."

 

Kristen Stewart

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
47.857
Tepki
49.341
Puan
113
Yaş
38
Konum
Çıkmaz Sokak
Gercekten de bu kadar benzerlikte artik pes dedirtiyor .bi sekilde hikayeni senaristler okumus olabilir mi acaba Nurcan ?neden olmasin bu insanlara da ilham vahiy olarak gelmiyo sonucta:)
 
OP
nk83

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.280
Tepki
83.515
Puan
113
Konum
İstanbul
Başından itibaren düzenli izlemedim kim bilir daha ne benzerlikler var da bilmiyorum. Sosyal medyada bölüm eklendi bilgisi ya da alıntı sözler paylaşıp duruyorum belki de göz atıldı bilemem orasını ama bu kadar tesadüf garip geliyor. Daha bölümleri görmeden ne olacağını kendi hikayemden dolayı bilip yazdım dizinin sayfasına şimdi muhtemelen böyle olacak çünkü bende böyle olmuştu vs diye dizide de sonraki bölümlerde öyle oldu.

O dizi farklı farklı dizilerden filmlerden de habire sahneler alıp yapıyor bir ara yorumlarda okumuştum bu Fifty Shades of Grey filmindeki anlaşma imzalama sahnesini mi yapmışlar ne müzikler masa düzeni falan ben görmedim o yüzden evet öyle diyemem ama Her Yerde Sen dizisindeki patronun aşk yasağı koyma muhabbetini yapmışlar onu görmüştüm :bayik:

page.jpg


Oradan buradan al yapınca olmuyor işte halbuki elinde bir Hande Erçel var bir Kerem Bursin var hikayeyi sağlamlaştır bak nasıl uçuyor. Serkan'ın ölen kardeş mevzusunu dramatize ettiler ama işlemediler annesi oğlu öldüğünden beri evden çıkamıyordu ki bu harika bir malzemeydi kullanmadılar aniden Eda sayesinde çıktı şimdi fıldır fıldır dolanıyor ee bu kadın bu kadar çabuk çıkabiliyorsa daha öncede çıkaydı ya hissi verdi aileler arasında ciddi sorunlar vardı işleyin arkadaş o hengamede çift nasıl ayakta kalıyor neler yaşıyor neleri aşmaya çalışıyor bir izletin izleyiciye ama yok. Serkan'ın bin kere dünyaya gelsem yine sana aşık olurum tavrı vardı şu hafıza kaybı gibi saçma bir şey yaptınız bari bu sözü etkileyici bir şekilde uygulayın da izlerken vaay olalım ama ne oldu adam kavgaya karıştı iki yumruk yedi ahanda hatırlıyorum her şeyi hatırlıyorum dedi ve Eda'ya koşacağına (Kız nikah masasında imza atmak üzere bu arada :D ) kavgaya devam etti sırf komik sahne olsun diye :521:

Biz amatörce yazıyoruz ona rağmen hikayelere bir mantık oturtalım diye göbeğimiz çatlıyor kelebeğim ile birbirimize soruyoruz nasıl olmuş sahnede sorun var mı açık yakaladın mı falan diye böyle salla gitsin mantık hak getire hikaye yazsam hiç kafam ağrımaz valla :capkinbito:
 

Kristen Stewart

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
47.857
Tepki
49.341
Puan
113
Yaş
38
Konum
Çıkmaz Sokak
Herkes senarist O la maz Nurcanim ki senaristler yine degismis diye duydum bu dizide..yenileri isini iyi yapar insallah
 
OP
nk83

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.280
Tepki
83.515
Puan
113
Konum
İstanbul
Yeni gelenler de mi gitmiş? Her gelen bir diğerinin yaptığını bozuyor daha beter oluyor yahu ben bıraktım izlemeyi çekemeyeceğim valla :D
 

Kristen Stewart

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
47.857
Tepki
49.341
Puan
113
Yaş
38
Konum
Çıkmaz Sokak
Konu zaten hepten sacmaladi bende ev esaretinde degisiklik olsun diye bakiyorum ama varsa dizi yada film tavsiyen yada watpad hikaye tavsiyesi hepsine acigim:)
 
OP
nk83

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.280
Tepki
83.515
Puan
113
Konum
İstanbul
Konu zaten hepten sacmaladi bende ev esaretinde degisiklik olsun diye bakiyorum ama varsa dizi yada film tavsiyen yada watpad hikaye tavsiyesi hepsine acigim:)

Ben mecburiyetten dolayı bile olsa bakamıyorum artık netten talk showlar buldum İbrahim Selim ile Bu Gece falan gibi akşamları onu izliyorum Ezgi Mola Cem Yılmaz Mehmet Günsür Gupse Özay falan gelmiş keyifli bir program.

Ben daha önceden izlemiştim ama şimdi yeniden White Collar dizisine takıldım onu baştan izliyorum finali falan da çok iyiydi onun :D Benim Beni Aşka İnandır'daki Sarp ve BTA Murat bir de Güzel Kaçak'taki Fiko'nun oyuncuları var orada ekran görüntüleri yürütüyorum o sırada da baştan izliyorum çok keyifli geldi :kopkop: Once Upon a Time dizisini birkaç sezon izleyip bırakmıştım ona devam edeceğim.Aklıma gelenler olursa yazarım sana.
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst