Şemşomatik - Batman

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.280
Tepki
83.518
Puan
113
Konum
İstanbul
18371.jpg


Şemşomatik - Batman

Malzemeler:
Hamuru için(kulak memesi kıvamında)
750 Gram un
2 yumurta
1 çay kaşığı tuz
Alabildiği kadar su

Sosu için
1 yemek kaşığı tereyağı
Pul biber(isteğe bağlı)

İç pilav için
500 gram kıyma
2 su bardağı prinç
1,5 su bardağı sıvı yağ
1,5 su bardağı tel şehriye
3 adet orta boy soğan
1 demet maydanoz
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı Pul biber
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kırmızı toz biber

Yapılışı:
İlk önce un, tuz, yumurta ve alabildiği kadar su ekleyerek kulak memesi kıvamında bir hamur elde ediyoruz. Üzerinde nemli bir bez örtülerek yarım saat dinlemeye bırakılır. Daha sonra başka bir tencerede 1,5 çay bardağı sıvı yağ ekleyerek üzerine tel şehriyeleri ilave edip kavuruyoruz. Daha sonra prinçleri ilave ederek,4 su bardağı su ekleyerek pilavı pişmeye bırakıyoruz. Daha sonra iç pilav için soğanı ince ince doğrayıp bir tavada kavuruyoruz. Başka bir tavada yağsız olarak kıymamızı suyunu çekene kadar kavuruyoruz. Daha sonra kavrulan soğanları kıymaya ekleyip, 1 çay bardağı sıvı yağ ekliyoruz ve kavurmaya devam ediyoruz. 1 yemek kaşığı salça ve baharatları ekleyerek biraz daha kavuruyoruz. Son olarak ince doğranmış maydanozu ekliyoruz. Kavrulan kıyma karışımı pilavımıza ilave edip harmanlıyoruz. Ve beklemeye alıyoruz.
Sonra dinlenen hamurumuzdan yumurta büyüklüğünde bezeler yaparak, 8 cm boyutunda açıyoruz. Sonra hazırladığımız iç pilavı açtığımız hamurların içine koyarak yarım ay şekli vererek kenarlarını elimizle bastırarak kapatıyoruz. İç pilavımız bitene kadar bu işlemi devam ettiriyoruz.
Son olarak hazırladığımız şemsomatiklerimizi kaynar suda haşlıyoruz. Pişene kadar(suyun yüzeyine çıkana kadar)haşlıyoruz. Hassas bi şekilde kevgir ile haşlanan şemsomatikleri servis tabağımıza alıyoruz. Servis yaparken üzerine tereyağında kızdırdığımız sosu üzerine dökerek servise hazır hale getiriyoruz.

Startv
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst